#22 af Fruitcake (slettet)
hvorfor taber jeg mig ikke?
Du læser en tråd i debat > kostFruitcake (slettet)
#22
re: hvorfor taber jeg mig ikke?
og hva angår mælk.. det er fyldt med vitaminer og kalk og det er IKKE skadeligt at drikke mælk (hvis man vel og mærke ikke har allergi eller lignende) har selv været mælkeallergiker, men er heldigvis vokset fra det, og helt ærligt, så tror jeg godt man KAN leve uden men at det ikke er sundt.... en hest fx KAN også gå adskillelige timer uden vand men det er ikke sundt! - fordi kroppen KAN undvære noget i en periode er det ikke ensbetydende men at det er sundt? det lyder helt ærligt som om du har din viden fra bøger som "kernesund familie" og lignende bøger? - som sådan set er blevet sablet ned af EKSPERTER på området?
13 år7. februar 2011 kl. 20:34
Fruitcake (slettet)
#23
re: hvorfor taber jeg mig ikke?
og den fødevaretabel du snakker om vil jeg da gerne lige høre noget om? sidder selv her med 41 sider med fødevaretabeller? vidste du i øvrigt at jeg endnu ikke ved a skimme dem igenem har fundet ret mange frugter eller grøntsager der indeholder d-vitamin? eller nogen der indeholder ret meget niacin eller jern for den sags skyld?
13 år7. februar 2011 kl. 20:40
bruger slettet
#24
re: hvorfor taber jeg mig ikke?
Vil bare lige indskyde at jeg i dag læste at kartofler indeholder så mange næringsstoffer at man kan leve udelukkende af kartofler. Ikke spor sundt, men fakta er at de er meget næringsholdige.
Proteinmyten er ikke en myte men ren og skær fakta. Helt nye undersøgelser viser at protein er vejen frem til et vægttab. Læs bare hvad Arne Astrup siger.
Proteinmyten er ikke en myte men ren og skær fakta. Helt nye undersøgelser viser at protein er vejen frem til et vægttab. Læs bare hvad Arne Astrup siger.
13 år7. februar 2011 kl. 21:40
bruger slettet
#25
re: hvorfor taber jeg mig ikke?
Hej gæst
Årsagen til jeg nævner at der findes forældet viden er fordi at mange lærebøger er gamle og baseret på forskningresultater nogle af disse går 100år tilbage.
Den mest velkendte er nok proteinkvaliteten af kød kontra grøntsager, i 1914 fandt 2 forskere frem til at laboratorierotter levede bedst af aminosyrerne som var i kød, hvorimod hvede, ris og korn manglede nogle nødvendige aminosyrer. Det stammer helt tilbage derfra at vi stadig bliver vildledt, man fristes måske til at tro der er andre faktorer i spil, måske økonomiske... Det er dog min egen teori ;-)
Nu har i vores tid har vi vha. moderne laboratorieudstyr fundet frem til et langt mere præcist proteinindhold i frugt og grønt. De nye undersøgelser viser med alt tydelighed at de nødvendige aminosyrer i frugt og grønt er langt mere end rigeligt for den menneskelige krop.
En anden af de myter som fastholdes er bla. kød. Der er lavet mange undersøgelser af hvordan animalske fedtstoffer påvirker vores organisme og gang på gang er indikationen den samme, nemlig at vores kolesterol stiger. Kød bidrager med ingenting som vi ikke kan få igennem frugt og grøntsager.
Dr. mc Dougall har skrevet en del om bla. proteiner og kød: drmcdougall.com , kan oversættes med Google Translator translate.google.com#
Lad os tage noget så simpelt som mælk. Af sære årsager fortsætter man med at fordreje og undlade at fortælle sandheden om mælk. Mælk er ikke særligt sundt! Rigtigt mange nye forskningsresultater indikerer uden tvivl at mælk SKAL undgåes, det er IKKE sundt.
Alligevel læser man flere steder, bla. hos Netdoktoren, Sundhedsstyrelsen og ja.. nu nævner jeg lige også diætister... at mælk er godt og skal indtages... spis også mejeriprodukter.
Siden hvornår er det blevet sundt at indtage animalske fedtstoffer? Animalske fedtstoffer vil kun forringe dit liv.
Du tænker sikkert jeg vrøvler.. men læs her : komaelk.dk , her findes også nye forskningsresultater.
Når det så er sagt og langt størstedelen af de "kloge" stadig krampagtigt fastholder en forældet viden på området, så er jeg 100% sikker på at "de" også fastholder forældet viden om mange andre ting. Der findes ikke mange pionerer i verden, desværre!
Vi havde på et tidspunkt Lene Hansson som talte meget om hvordan forskellige fødevarer udviklede forskellige syrebase-niveauer i maven. Flere forskningsresulater peger i dag på at jo højere syreniveau, jo dårligere fordøjelse + meget andet. En af de største syndere i dag er kød, det kræver enorme ressourcer at spalte proteinet til aminosyrer, denne process sker ved at hæve syreniveauet i mavesækken til uhyrlige højder, netop derfor oplever mange mennesker mavesår. Det samme gælder for ost, som virkelig kan få mavesyren op! Dette er FAKTA tilgængeligt på danske websider.
tjek saeure-basen-forum.de , for hvordan du bør sammensætte din kost for optimal syrebase-dannelse.
For at neutralisere dette høje syreindhold kræves der en base, altså calcium, kroppen danner derfor calcium til denne neutralisering. Calcium kan komme et sted fra er vi blevet fortalt, nemlig fra kosten, i dag ved de oplyste at calcium trækkes ud af knoglerne.
Netop af selvsamme årsag som vi er blevet tudet ørerne fulde af, anbefales det at tage calcium som kosttilskud eller igennem mælk, desværre virker det bare ikke en tøddel. En sandhed som mejeriproducenterne for alt i verden ikke vil have frem.
ADT er 800mg calcium om dagen, en dosis der kan vise sig at være fatal for sundheden. Man taler om at calcium-paradoks, fordi de lande, som har de højeste indtag af calcium, har den højeste forekomst af osteoporose. Omvendt har de lande, som har de laveste indtag af calcium, den laveste forekomst af osteoporose. Altså knogleskørhed!
Læs lidt her om calcium: naturalsolutionsmag.com
Og en dansk professor og overlæge beskriver det ganske fint her : meraadet.dk
Han kommer også ind på det sludder med at protein skulle give vægttab :-)
Folk som dropper deres store mælkeindtag vil opleve en forbedret tilværelse, mindre snue, mindre snot og derved også bedre modstand overfor andre sygdomme.
At der er andet i livet end frugt og grøntsager, ja så sandelig er der da det. Min sundhed og velvære står i absolut første række når det kommer til livet ;-) Og hvorfor skulle ja da fylde mig med noget jeg kan mærke jeg får det dårligere af? Problemet er bare at man vænner sig til følelsen, det er simpelthen indoktrineret og netop derfor er der så få mennesker der kender til sand velvære.
Som jeg har nævnt i andre indlæg også, så indtager jeg stadig lidt fisk eller rejer en gang om ugen, ofte ifb. med selskaber el. bare normal hygge med venner. Men min dagligdag består af hvad jeg beskriver :-)
Så nævner du noget med spiseforstyrrelse og Mathilde. Alle skal selv søge sandheden, jeg er kun budbringer og kan henvise til forskningsresultater. En ting er nu sikkert, at spise gulerødder og æbler er nu stadig langt bedre end at spise hvidt brød og frikadeller.
Håber jeg kom det meste igennem.... jeg kan se andre også har skrevet, ellers skriv endelig igen. Jeg vil meget gerne besvare alt :)
Årsagen til jeg nævner at der findes forældet viden er fordi at mange lærebøger er gamle og baseret på forskningresultater nogle af disse går 100år tilbage.
Den mest velkendte er nok proteinkvaliteten af kød kontra grøntsager, i 1914 fandt 2 forskere frem til at laboratorierotter levede bedst af aminosyrerne som var i kød, hvorimod hvede, ris og korn manglede nogle nødvendige aminosyrer. Det stammer helt tilbage derfra at vi stadig bliver vildledt, man fristes måske til at tro der er andre faktorer i spil, måske økonomiske... Det er dog min egen teori ;-)
Nu har i vores tid har vi vha. moderne laboratorieudstyr fundet frem til et langt mere præcist proteinindhold i frugt og grønt. De nye undersøgelser viser med alt tydelighed at de nødvendige aminosyrer i frugt og grønt er langt mere end rigeligt for den menneskelige krop.
En anden af de myter som fastholdes er bla. kød. Der er lavet mange undersøgelser af hvordan animalske fedtstoffer påvirker vores organisme og gang på gang er indikationen den samme, nemlig at vores kolesterol stiger. Kød bidrager med ingenting som vi ikke kan få igennem frugt og grøntsager.
Dr. mc Dougall har skrevet en del om bla. proteiner og kød: drmcdougall.com , kan oversættes med Google Translator translate.google.com#
Lad os tage noget så simpelt som mælk. Af sære årsager fortsætter man med at fordreje og undlade at fortælle sandheden om mælk. Mælk er ikke særligt sundt! Rigtigt mange nye forskningsresultater indikerer uden tvivl at mælk SKAL undgåes, det er IKKE sundt.
Alligevel læser man flere steder, bla. hos Netdoktoren, Sundhedsstyrelsen og ja.. nu nævner jeg lige også diætister... at mælk er godt og skal indtages... spis også mejeriprodukter.
Siden hvornår er det blevet sundt at indtage animalske fedtstoffer? Animalske fedtstoffer vil kun forringe dit liv.
Du tænker sikkert jeg vrøvler.. men læs her : komaelk.dk , her findes også nye forskningsresultater.
Når det så er sagt og langt størstedelen af de "kloge" stadig krampagtigt fastholder en forældet viden på området, så er jeg 100% sikker på at "de" også fastholder forældet viden om mange andre ting. Der findes ikke mange pionerer i verden, desværre!
Vi havde på et tidspunkt Lene Hansson som talte meget om hvordan forskellige fødevarer udviklede forskellige syrebase-niveauer i maven. Flere forskningsresulater peger i dag på at jo højere syreniveau, jo dårligere fordøjelse + meget andet. En af de største syndere i dag er kød, det kræver enorme ressourcer at spalte proteinet til aminosyrer, denne process sker ved at hæve syreniveauet i mavesækken til uhyrlige højder, netop derfor oplever mange mennesker mavesår. Det samme gælder for ost, som virkelig kan få mavesyren op! Dette er FAKTA tilgængeligt på danske websider.
tjek saeure-basen-forum.de , for hvordan du bør sammensætte din kost for optimal syrebase-dannelse.
For at neutralisere dette høje syreindhold kræves der en base, altså calcium, kroppen danner derfor calcium til denne neutralisering. Calcium kan komme et sted fra er vi blevet fortalt, nemlig fra kosten, i dag ved de oplyste at calcium trækkes ud af knoglerne.
Netop af selvsamme årsag som vi er blevet tudet ørerne fulde af, anbefales det at tage calcium som kosttilskud eller igennem mælk, desværre virker det bare ikke en tøddel. En sandhed som mejeriproducenterne for alt i verden ikke vil have frem.
ADT er 800mg calcium om dagen, en dosis der kan vise sig at være fatal for sundheden. Man taler om at calcium-paradoks, fordi de lande, som har de højeste indtag af calcium, har den højeste forekomst af osteoporose. Omvendt har de lande, som har de laveste indtag af calcium, den laveste forekomst af osteoporose. Altså knogleskørhed!
Læs lidt her om calcium: naturalsolutionsmag.com
Og en dansk professor og overlæge beskriver det ganske fint her : meraadet.dk
Han kommer også ind på det sludder med at protein skulle give vægttab :-)
Folk som dropper deres store mælkeindtag vil opleve en forbedret tilværelse, mindre snue, mindre snot og derved også bedre modstand overfor andre sygdomme.
At der er andet i livet end frugt og grøntsager, ja så sandelig er der da det. Min sundhed og velvære står i absolut første række når det kommer til livet ;-) Og hvorfor skulle ja da fylde mig med noget jeg kan mærke jeg får det dårligere af? Problemet er bare at man vænner sig til følelsen, det er simpelthen indoktrineret og netop derfor er der så få mennesker der kender til sand velvære.
Som jeg har nævnt i andre indlæg også, så indtager jeg stadig lidt fisk eller rejer en gang om ugen, ofte ifb. med selskaber el. bare normal hygge med venner. Men min dagligdag består af hvad jeg beskriver :-)
Så nævner du noget med spiseforstyrrelse og Mathilde. Alle skal selv søge sandheden, jeg er kun budbringer og kan henvise til forskningsresultater. En ting er nu sikkert, at spise gulerødder og æbler er nu stadig langt bedre end at spise hvidt brød og frikadeller.
Håber jeg kom det meste igennem.... jeg kan se andre også har skrevet, ellers skriv endelig igen. Jeg vil meget gerne besvare alt :)
13 år7. februar 2011 kl. 23:15
bruger slettet
#26
re: hvorfor taber jeg mig ikke?
Hej Foss
Nu ved jeg ikke lige hvad du spiste tidligere, men du vil helt sikkert opleve et vægttab på at skifte fra junkfood til mad lavet på reelle råvarer. Det vil altid mindre usundt at bevæge sig væk fra den slags.
Tillykke med vægttabet, flot :-)
Nu ved jeg ikke lige hvad du spiste tidligere, men du vil helt sikkert opleve et vægttab på at skifte fra junkfood til mad lavet på reelle råvarer. Det vil altid mindre usundt at bevæge sig væk fra den slags.
Tillykke med vægttabet, flot :-)
13 år7. februar 2011 kl. 23:19
bruger slettet
#27
re: hvorfor taber jeg mig ikke?
Hej Anita1982.
Først vil jeg beklage hvis jeg lyder arrogant, det er slet ikke min mening. Jeg forsøger blot at begrunde mine udtalelser uden filter :)
Du vil nemt kunne finde en masse modsvar på den videnskabeligt dårligste artikel i 2011 som du fremhæver der. Et hurtigt søg på google gav mig: (et forældet link er blevet fjernet)
Først vil jeg beklage hvis jeg lyder arrogant, det er slet ikke min mening. Jeg forsøger blot at begrunde mine udtalelser uden filter :)
Du vil nemt kunne finde en masse modsvar på den videnskabeligt dårligste artikel i 2011 som du fremhæver der. Et hurtigt søg på google gav mig: (et forældet link er blevet fjernet)
13 år7. februar 2011 kl. 23:23
bruger slettet
#28
re: hvorfor taber jeg mig ikke?
Hej Fruitcake.
Jeg vender tilbage med mere info omkring protein, der er flere der har spurgt.
Men indtil da, så læs lige denne omkring mælk: komaelk.dk
Og nej, min viden er ikke fra kernesund familie, men prøv selv at lave beregninger udfra deres forslag og du vil hurtigt se at "eksperterne" måske har en anden dagsorden. Mejeribranchen og fødevareproducenter har deres egen propagandahylekor når det gælder økonomiske resultater. Det påvises også med tydelig klarhed i ovenstående link til komælk :)
Giota - > Er du rar at læse meraadet.dk , derudover må du gerne søge på mine tidligere indlæg omkring protein. Jeg har argumenteret en del for det :-)
Jeg vender tilbage med mere info omkring protein, der er flere der har spurgt.
Men indtil da, så læs lige denne omkring mælk: komaelk.dk
Og nej, min viden er ikke fra kernesund familie, men prøv selv at lave beregninger udfra deres forslag og du vil hurtigt se at "eksperterne" måske har en anden dagsorden. Mejeribranchen og fødevareproducenter har deres egen propagandahylekor når det gælder økonomiske resultater. Det påvises også med tydelig klarhed i ovenstående link til komælk :)
Giota - > Er du rar at læse meraadet.dk , derudover må du gerne søge på mine tidligere indlæg omkring protein. Jeg har argumenteret en del for det :-)
13 år7. februar 2011 kl. 23:32
bruger slettet
#29
re: hvorfor taber jeg mig ikke?
13 år7. februar 2011 kl. 23:37
bruger slettet
#30
re: hvorfor taber jeg mig ikke?
Giota, Arne Astrup, er det denne undersøgelse du henviser til. ernaeringogsundhed.dk ?
Lad os gerne diskutere indholdet, men opret en ny tråd :) Jeg er stort set enig i det meste, men ærligt talt:
[kursiv]"Grunden til, at man spiser for meget, er, at man spiser forkert, da tingene mætter forskelligt. Hvis man for eksempel spiser fuldkornsbrød, giver det en meget større mæthed, end hvis man får præcis den samme kaloriemængde hvidt, fiberfattigt og kernefattigt brød. En kost med mere protein, mætter mere. Og så spiser man automatisk færre kalorier", siger professor, dr. med. og leder af Diogenes, Arne Astrup fra Det Biovidenskabelige Fakultet Life, "[/kursiv]
Der står intet omkring at protein slanker, kun at protein mætter bedre end tomme kalorier. Det er altså ikke raketvidenskab vil jeg mene *GG*
Lad os gerne diskutere indholdet, men opret en ny tråd :) Jeg er stort set enig i det meste, men ærligt talt:
[kursiv]"Grunden til, at man spiser for meget, er, at man spiser forkert, da tingene mætter forskelligt. Hvis man for eksempel spiser fuldkornsbrød, giver det en meget større mæthed, end hvis man får præcis den samme kaloriemængde hvidt, fiberfattigt og kernefattigt brød. En kost med mere protein, mætter mere. Og så spiser man automatisk færre kalorier", siger professor, dr. med. og leder af Diogenes, Arne Astrup fra Det Biovidenskabelige Fakultet Life, "[/kursiv]
Der står intet omkring at protein slanker, kun at protein mætter bedre end tomme kalorier. Det er altså ikke raketvidenskab vil jeg mene *GG*
13 år7. februar 2011 kl. 23:44
og de der ih så proteinholdige frugter og grønt, vil jeg da virkelig gerne høre noget mere om?
100 g gulerod indeholder ca. 0,7 g protein og fx rå ananas er ca. 0,5 g hvor kød (lad os tage engelsk bøf, det ved vi alle hvad er) indeholder ca. 22,4 g rå... der er self et vist svind ved tilberedning, men jeg tror ikk der kan være meget tvivl om at kød er den bedste måde at få protein på?
Jeg vælger at stole på det såkaldte "forældede" info jeg har fået, da jeg faktisk taber mig når jeg holder mig til det.
og du har ret i at alt det forarbejdede ofte indeholder bunker a skidt.
men synes helt ærligt at du er en anelse agressiv i dine indlæg og det eneste jeg har gjort er at give mit bud på den hjælp du har efterspurgt? du må da meget undskylde hvis jeg har trådt dig over tæerne på noget tidspunkt?