Hejsa. Der er vejledninger til hvrodan du koger de forskellige dele på poserne. Bønner skal udblødes i koldt vand fra om morgenen inden du skal bruge dem. Bulgur og linser skal bare tilberedes fra posen.
Du kan for. eksempel lave en panderet hvor du bruger
kogte røde eller hvide bønner
snittet porrer
strimlet peberfrugt
majskerner
chilipulver
lidt tomatpure, hvis der skal være lidt sovs eller hk. tomat.
Krydderier
Svits alle grøntsagerne og bland bønnerne i til sidst. Spis det alene, eller med lidt groft brød eller kyllingebryst til.
Du kan lave linsesuppe ved at
svitse lidt løg og porrer
tilsætte røde linser og bouillon
tilsæt krydderier efter lyst. Jeg kan godt lide chili, karry og koriander
Når linserne er helt kogt ud blendes det lige kort med en stavblender, hvis man gerne vil have en cremet suppe.
Du kan putte lidt stegte kyllingstrimler eller kalkunbacon over. Du kan tilsætte lidt rodfrugter, frosne eller friske efter suppen er blendet og lige varme dem med.
Du kan spise det til noget godt brød (husk der er vildt mange kcal i brød!!! også det sunde)
Bulgur kan du koge og lave en marinade af en smule olie, lidt vand, lidt balsamico eller citronsaft og presset hvidløg. Bland det i sammen med cherry tomater i halve og forårsløg eller hvad du har lyst til. Peberfrugt, ærter, majs osv. og drys med en håndfuld friske krydderurter.
Spis det til en enkel omelet eller lidt fisk eller kylling for at få proteiner i måltidet. Bulgur er jo hvedekerne og indeholder ikke særlig meget protein i modsætning til linser og bønner.
Krydderurter kan man dyrke meget billigt i køkkenvinduet og det giver altså lige det ekstra pift til maden. Basilikum, dild og persille f.eks.
Opskrifterne er alle nogle jeg selv har prøvet. De er rigtig hurtige og lette at lave!!
Håber det kan give lidt inspiration.
Eski
#22 af eskimo (slettet)
For god ordens skyld vil jeg lige starte med at rette mig selv.....enten så jeg forkert eller også regnede jeg forkert.....mit vægttab er 2,8 kg....men det er sgu stadig okay! ;O)
Kimiemus : du får lige opskriften på kærestens vintergryde.
½ hvidkålshoved i strimler
ca 500 g gulerødder i skiver el tern
500 g valgfri fars (det er ligemeget om det er kylling, okse el svin)
ca 300 g kartofler i tynde skiver eller tern (eller stave)
1 løg fintsnittet
1 grøntsagsbouillonterning
2-3 fed hvidløg fintsnittet
½ liter vand
Soya
salt og peber (og evt chili, cayennepeber og lign hvis man ønsker en stærk ret.......iøvrigt godt for forbrændingen!)
Tilsæt evt andre grøntsager (efter årstiden) efter smag og behag. (selleri, pastinak, squash og lign)
Svits løg og hvidløg i lidt olie eller vand
Farsen tilsættes og brunes.
Grøntsager, vand og bouillon tilsættes og retten smages til med krydderier og soya efter smag.
Koger ca 40 min eller til man synes grøntsagerne er tilpas.
Husk at røre rundt engang imellem.
Min kæreste kommer nogle gange pasta i, men det er ikke nødvendigt og måske bliver det lige lovligt voldsomt, hvis man skal passe på kalorierne ;O)
Jeg har desværre ikke haft tid til at kigge mine opskrifter igennem men den side Eskimo foreslår, er fin og jeg kan desuden anbefale opskrifter.dk og opskrifter.heede.dk
Der finder du både fedtfattige og billige retter og på den ene, er der en funktion der hedder tøm køleskabet ;O)
Ellers tilslutter jeg mig rådet om at købe kød i større mængder. Du må på udkig i tilbudsaviserne.
Og så lav en lidt større portion....resterne kan bruges næste dag. Ved nogle små justeringer/tilføjelser har man en helt ny ret.
Fx kom resterne fra kød, grøntsager, kaftofler, pasta osv i et fad. Kom en fedtfattig købesovs (cheasy eller karoline´s fedtfattige sovse) over eller minimum eller cheasy revet ost og så gratiner i ovnen.
Eller brug en rest kød og grøntsager til at lave en omelet.
Varm/rist kødet (skåret i mindre stykker) og grøntsagerne på panden. Hæld æggemixet over og lad det stivne.
Vend den ud på en tallerken eller grydelåg og hæld den i panden igen så den brunes på begge sider.
Server med groft brød, salat eller råkost.
Håber du kan få det til at hænge sammen ;O)
Knus PhatC