Jo, det giver mening.
men synes dog, at det er mærkeligt, at jo flere varer jeg tilfører (som har kalorier:P) jo mindre kalorier bliver der pr. 100g.
Så hvis jeg bestemmer mig, for at lave mit eget brød, så skal jeg putte alle varer ind i opskriten, og så derefter skal jeg trække det fra VANDET, når det er færdig og vejer mindre, hvis det vejer mere skal jeg sætte ekstra vand ind i opskriften ikk? (-:
#12 af Need2befit (slettet)
Der findes ingen dumme spørgsmål - kun evt. dumme svar.
Jeg prøver lige at forklare - men ved ikke hvis jeg kan gøre det godt nok.
Vand indholder nul kalorier - så hvis du tilfører vand til et opskrift - så "fortynder" du retten... Hele portionen bliver jo samlet tungere - men der kommer jo ikke flere kalorier i retten fordi det du har tilført ikke indholder kalorier.
Hvis du istedet for hældte 38% fløde i - så tilførte du jo eh hulens masse kalorier...
1 kg vand har nul kalorier
1 kg piskeflød (38%) har 3.632 kcal
I råvaretabellerne står typisk hvor mange kcal ethundrede gram af varen indholder.
Det er kæmpe forskel hvis man spiser 100g gulerødder eller 200g chokolade...
Giver det mening eller har du brug for flere og bedre forklaringer?