økonomien i slankekur?

Du læser en tråd i debat > kost


#1
økonomien i slankekur?
Er der nogen herinde der har opgjort hvor mange penge de brugt på mad før slankekur og hvor meget de bruger nu?

Jeg er nemlig ved at ligge nyt budget (Har min bank forlangt i forbindelse med billån), men jeg har ikke rigtig nogen ide om hvad jeg bruger på mad nu. Brugte ca. 1800 kr. før jeg startede på slankekur.

Tror i man bruger flere eller færre penge på mad, når man spiser sundt?
12 år4. januar 2012 kl. 22:27
#2
re: økonomien i slankekur?
Det er jo umuligt at svare på når vi ikke ved hvad du ændrer i din kost.

Går du fra hvidt toastbrød med den billige leverpostej til at spise en masse fisk og grøntsager - så bliver det dyrere.
Holder du op med at købe pizza, cola og kartoffelkager, så bliver det billigere.

Sådan for at sætte sagen på spidsen

Personligt bruger jeg flere penge på mad men når jeg trækker "det andet" væk, så er det for mig billigere i de perioder hvor jeg har fokus på vægttab, men det er vist meget individuelt.
12 år4. januar 2012 kl. 23:02
#3
re: økonomien i slankekur?
Tak for svar :)
Selvfølgelig kan i ikke vide hvordan mit budget ændrer sig, derfor jeg spørg om der er nogen der har opgjort det for dem selv :)

Når du skriver at du "trækker det andet væk" er det så pizza, cola, kartoffelkager osv. du mener?
12 år5. januar 2012 kl. 06:54
#4
re: økonomien i slankekur?
Altså kommer jo an på så meget men jeg brugte mange penge på mad og drikkevare før omkring 4500 kr og nu bruger jeg 1200 kr :)
12 år5. januar 2012 kl. 12:41
#5
re: økonomien i slankekur?
Hej

Jeg har ikke regnet så meget på det før nu, men jeg er sikker på at det er billigere for mig at være på kur end det er at spise det jeg spiser, når mine kostvaner er værst.

Eksempelvis så kunne min morgenmad tit bestå af 2 stykker brunsviger fra bageren som koster 26 kr, og det gjorde det 2-3 gange om ugen. Og for de penge kan man få en hel del havregryn og cheasy, eller hvad man nu vælger af sunde varer.

Og sandwichen til frokost til over 30 kr, som jeg også spiste 2-3 gange om ugen. Jeg kan nemt lave langt billigere og sundere frokoster end den.

Og ikke at forglemme mine udgifter til slik, chips osv. Der sparer jeg sikkert en hel del. Jeg tør slet ikke tænke på hvor mange penge jeg har brugt på de ting.

Så jeg er helt overbevist om at jeg sparer penge i længden, og får noget meget bedre mad.
12 år5. januar 2012 kl. 12:44
#6
re: økonomien i slankekur?
Da jeg i sin tid tog et godt ryk nedad på vægten sammen med min mand, var vi begge studerende. Vi gik efter taktikken: Køb lidt bedre og mere spændende råvarer, for når det smager af mere har man brug for mindre mad. Samtidig blev der skåret en del cola og kage fra, så alt i alt brugte vi det samme på mad før og efter.

Generelt kan man jo sige at rene råvarer er billigere end halvfabrika, som dog er billigere end at spise ude (bager, McD, pizza mm).
Så hvis du går fra at spise meget ude, eller købe meget halvfabrika (eks sovs, dressinger, pommes frites mm) og til at fokusere på rene råvarer og grøntsager i sæson burde du kunne spare lidt.

1800 lyder ikke umiddelbart urimeligt, jeg har selv sat 1500 af, men det sker det bliver overskredet. Og det er faktisk især i periode hvor jeg spiser mindre sundt. Hvis du er alene er der også en del at spare på at undgå madspild.
12 år5. januar 2012 kl. 12:57
#7
re: økonomien i slankekur?
Uden at vide hvad du levede af før, så tror jeg sagtens du kan gøre det billigere end det uanset. Især hvis du skærer ned på kød. Et kg bønner kan i en grønthandler købes for 15 kr, og man påregner maks 50 gram pr måltid pr person, så der er masser af mæthed og proteiner for højst 0,75 kroner pr måltid. I forhold til fisk kan du vælge fisk på dåse, makrel fx. Godt groft rugbrød koster heller ingen ting i forhold til mæthed, lige så med havregryn og lignende gryn man kan blive mæt af. Brune ris og grovpasta koster heller ikke alverden. I forhold til grøntsager så køb ind efter årstid.
Gå evt tilbudsaviser igennem, eller brug tilbudsugen.dk for at se hvor tingene er billigst. Og sørg for at du har styr på, hvor i dit område tingene er billigst (efter at have boet samme sted på vesterbro i 3 år, har jeg lige fundet ud af at grønthandleren 5 minutter længere nede af Istedgade er meget billigere end den jeg ellers har brugt i de tre år - så dumt!).
Kig på veganske opskrifter (dvs uden nogen produkter som stammer fra dyr) - det er ofte billigere. Eller vegetariske (kødfrie).

Jeg bruger færre penge på mad når jeg spiser sundt, slik, kage, fastfood, saft, juice osv er jo bare tomme, dyre og unødvendige kalorier. Hvis jeg var rigtig god til at styre mig økonomisk, og kun vælge de billigste grøntsager og frugter, spise flere bælgfrugter, og springe over 'luksus'produkter (for en studerende) som færdigkøbt pesto, oliventapenade osv kunne jeg leve rigtig rigtig billigt
12 år5. januar 2012 kl. 13:18
#8
re: økonomien i slankekur?
Og nå ja - madspild var der en der nævnte. Brug din fryser: tomatpure og kokosmælk smed jeg altid væk før i tiden. Nu fryser jeg det - kokosmælk i isterningebakken - det samme kan man med en rest rødvin som kan puttes i maden. Hak grøntsager/frugt du ikke kan få spist og put i forskellige retter. Er du i tvivl om noget kan fryses, så lad det komme på en prøve.
12 år5. januar 2012 kl. 13:20
#9
re: økonomien i slankekur?
Fra sodavand/saftevand/lign -> vand = besparelse
Fra McD et par gange om ugen -> hjemmelavet mad = besparelse
Fra meget mad -> mindre mad = besparelse
Fra slik -> Ingen slik = besparelse
Fra mange, store mellemmåltider -> Få, små = besparelse

Men hvis du samtidig begynder f.eks. at spise fed (dyr) fisk, magert kød, og begynder at gå efter kvalitet.. Så bliver det dyrere!

Og så tør jeg slet ikke tænke på dem der begynder på dyre kure ;)
12 år5. januar 2012 kl. 14:13
#10
re: økonomien i slankekur?
Svar til millekj:

Mja - Pizza og cola spiser jeg aldrig - mht bageren hosthost.

Med Københavns Hovedbanegård som pauselokale, er der andre fristelser. Især hvis jeg ikke har fået madpakken med eller den er for lille.
9 timer i selskab med 7-Eleven og Lagkagehuset er hverken godt for vægt eller dankort.

At skære kødet fra er en god måde at spare på men man skal huske at være opmærksom med aminosyrefordelingen. Ellers vil man meget let komme i underskud af essentielle aminosyrer, især på veganerkost.
12 år5. januar 2012 kl. 14:26



For at deltage i debatten:
Log ind
eller opret en profil, hvis du ikke allerede er medlem

Henter...
window.addEventListener("load", function(){ setTimeout(function () { if (typeof window.cookieconsent !== 'undefined'){ window.cookieconsent.initialise({ "palette": { "popup": { "background": "#444" }, "button": { "background": "#f0ad4e", // orange: "#f0ad4e", //"#14a7d0" //grøn: #5cb85c "text": "black" } }, "theme": "classic", "position": "bottom", "static": false, "type": "opt-in", "content": { "message": "🍪 Cookieinfo

Madital.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, analysere trafikken samt til at markedsføre vores website. Du kan til enhver tid ændre dit valg via vores ", "dismiss": "OK", "allow": "Det er fint", "deny": "Afvis", "link": " cookiepolitik.", "href": "https://www.madital.dk/om-madital/vilkaar-og-betingelser/cookiepolitik/" }, onInitialise: function(status) { if(status == cookieconsent.status.allow) { runScriptsRequiringConsent(); } }, onStatusChange: function(status) { if (this.hasConsented()) { runScriptsRequiringConsent(); } /*else { document.cookie = "_ga=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/"; document.cookie = "_gat_UA-1116525-1=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/"; document.cookie = "_gid=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/"; }*/ createCookie("cookieconsent_time","now",365); } }) } }, 1000); });