Kanel typer Der findes to typer: Sri Lanka-kanel og cassiakanel fra Kina, der er barken fra to forskellige træer. De er meget forskellige. Sri Lanka-kanel kaldes også ægte kanel og regnes for den fineste. Den smager parfumeret og varmt og egner sig til desserter og søde retter. Cassiakanel smager helt anderledes skarpt, røget og med en snert af kamfer. Den har traditionelt været ringeagtet som en fattigmandsudgave af rigtig kanel, men er på det seneste blevet taget frem fra skammekrogen af toneangivende kokke, der har brugt den hårdtsparkende bark især til varme retter, fx rispilaff og fiskeretter.
Når man køber pulveriseret kanel, kan man risikere, at en del af det er cassiakanel. Køb helst hele kanelstænger og kværn dem selv til pulver. Hel cassiakanel er nem at kende: den er i tykke, flade stykker, som er svære at knække.
....... (Arlas hjemmeside)
Så altså.. må på udkigt efter noget Sri-Lanka kanel og så kun bruge den nye urtekram Cassia-kanel i mere begrænsede mængder...
Madital.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, analysere trafikken samt til at markedsføre vores website. Du kan til enhver tid ændre dit valg via vores ",
"dismiss": "OK",
"allow": "Det er fint",
"deny": "Afvis",
"link": " cookiepolitik.",
"href": "https://www.madital.dk/om-madital/vilkaar-og-betingelser/cookiepolitik/"
},
onInitialise: function(status) {
if(status == cookieconsent.status.allow) {
runScriptsRequiringConsent();
}
},
onStatusChange: function(status) {
if (this.hasConsented()) {
runScriptsRequiringConsent();
}
/*else {
document.cookie = "_ga=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/";
document.cookie = "_gat_UA-1116525-1=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/";
document.cookie = "_gid=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/";
}*/
createCookie("cookieconsent_time","now",365);
}
})
}
}, 1000);
});
Der findes to typer: Sri Lanka-kanel og cassiakanel fra Kina, der er barken fra to forskellige træer. De er meget forskellige. Sri Lanka-kanel kaldes også ægte kanel og regnes for den fineste. Den smager parfumeret og varmt og egner sig til desserter og søde retter. Cassiakanel smager helt anderledes skarpt, røget og med en snert af kamfer. Den har traditionelt været ringeagtet som en fattigmandsudgave af rigtig kanel, men er på det seneste blevet taget frem fra skammekrogen af toneangivende kokke, der har brugt den hårdtsparkende bark især til varme retter, fx rispilaff og fiskeretter.
Når man køber pulveriseret kanel, kan man risikere, at en del af det er cassiakanel. Køb helst hele kanelstænger og kværn dem selv til pulver. Hel cassiakanel er nem at kende: den er i tykke, flade stykker, som er svære at knække.
....... (Arlas hjemmeside)
Så altså.. må på udkigt efter noget Sri-Lanka kanel og så kun bruge den nye urtekram Cassia-kanel i mere begrænsede mængder...
Lovely