#12 af Slettet indlæg
Fiberbolle-opskrift, kan den forbedres?
Du læser en tråd i debat > kostSlettet indlæg
#12
Brugeren har valgt at få sine indlæg slettet.
13 år16. juni 2011 kl. 18:30
Slettet indlæg
#13
Brugeren har valgt at få sine indlæg slettet.
13 år16. juni 2011 kl. 18:41
SundDiæt (slettet)
#14
re: Fiberbolle-opskrift, kan den forbedres?
Jo mindre gær - og jo koldere hævning (køkkenbord eller køleskab) - jo længere hævetid.
Hvor hurtigt dejen hæver kommer jo også an på mængde af hvedemel i forhold til grovere meltyper osv., så det kan ikke lade sig gøre at give præcise anvisninger på hævetid, når man bager på denne måde.
Men det er nu ikke så svært - du ved jo hvor meget din dej normalt hæver, og så venter du jo bare til koldhævningen har nået nogenlunde samme resultat.
Nogle mener at koldhævet brød er sundere - det har jeg ikke rigtig nogen holdning til - men at det smager bedre og har en fantastisk konsistens, det er humlen i det.
Hvor hurtigt dejen hæver kommer jo også an på mængde af hvedemel i forhold til grovere meltyper osv., så det kan ikke lade sig gøre at give præcise anvisninger på hævetid, når man bager på denne måde.
Men det er nu ikke så svært - du ved jo hvor meget din dej normalt hæver, og så venter du jo bare til koldhævningen har nået nogenlunde samme resultat.
Nogle mener at koldhævet brød er sundere - det har jeg ikke rigtig nogen holdning til - men at det smager bedre og har en fantastisk konsistens, det er humlen i det.
13 år16. juni 2011 kl. 19:34
sabbi (slettet)
#15
re: Fiberbolle-opskrift, kan den forbedres?
okay rigtig mange tak for rådene!
13 år17. juni 2011 kl. 13:13
men hvad gør æg egentlig ved dejen? er det bare så d
vil lige tilføje at hvis nogen prøver de her boller så er det super vigtigt man drikker en del vand ved siden af da man ellers kan få forstoppelse! plus at dejen er MEGET klistret - det er meningen :)