Jeg elsker at lave mad med grønsager og kylling.
Jeg laver som dig tit wok-mad. Hvis jeg var dig ville jeg overveje at erstatte mildae'n og karry med fx soya og østerssauce. Som man tilsætter når man svitser grøntsager og kød.
Ellers har jeg to yndlingsretter:
1. Du skal bruge: Hvidkål, gulerod, grønne bønner og hvad du ellers kan lide samt noget kylling. Skær hvidkål og gulerød ud i tynde skiver, kog bønner. Skær kyllingen ud i passende stykker. Steg først kylling derefter grøntsager. Tilsæt undervejs de krydderier du godt kan lide. Jeg plejer at bruge grill-krydderiet fra 10'eren. (:
Vupti, en meget sund og lækker ret.
2. Du skal bruge: Hvidkål, løg, oksekød og madpandekager. Enten bagselv eller tortillaer. (red. fuldkorn) Hvidkål, løg og oksekød steges sammen og tilsættes soya.
Smager supert sammen med en let varmet madpandekage. (:
#12 af bruger slettet
Lidt i ideer til madlavning uden ris, pasta kartofler. Ved ikke om du spiser mælkeprodukter, men siden du ikke skriver noget om det, og der er milda i din ret, er der lige taget et par med det også ;=) så må du tage det du kan bruge.
Taziki lavet på græsk yoghurt 2 % med grønsager og groft brød eller et stykke mager kød.
Fuldkorns pitabrød med tun eller skinke grønsager osv.
kalkun snitzel med squash,løg, majs og flået tomat, salt og peber.
Kalkun steget på panden og grønsagerne steges og tomat tilsættes til sidst. Spises som en slags grønsagssovs.
Kartoffelsalat / du skifter bare kartoflerne ud med letdampet blomkål. Lav en dressing på græsk yoghurt, sennep, kary, purløg, rå løg, salt, peber, en tsk honning.
Tilbehør kalkun eller kylling frikadeller og grønsager.
Hønsesalat. Kogt kylling kød, græsk yoghurt, evt lidt mayo, kary, salt peber, asparges, champignon og lidt purløg. Nydes med frisk ananas og evt. fuldkornsbrød.
laksesalat lavet på røget laks, dild, citronsaft, mayo, peber, græsk yoghurt 2 %. Det hele blendes og smøres på brødet. Jeg kommer nogle gange rød peberfrugt i tern i til aller sidst.
æggekage med dild eller purløg. Spises med fuldkornsbrød eller bare med grønsager.
Kogt hamburryg med kogte eller friske grønsager. Evt friske let dampede asparges og gulerødder med masser af kryderurter.
Sammenkogt med tartar kød, løg, tomat hvidløg, evt. lidt hvidkål, champignon, oregano, paprika, kary, salt og peber. Spises alene eller med letdampede grønsager.
Grønsagssupper eks. karysuppe med kyllingkød, tomatsuppe med italinske kødboller, blomkålssuppe osv.
Mvh