#2 af Easy (slettet)
Hurtigmad - hvad spiser I?
Du læser en tråd i debat > kostEasy (slettet)
#2
re: Hurtigmad - hvad spiser I?
Først og fremmest synes jeg det er vildt flot I får det til at fungere efter en madplan alle hverdagene, og jeg er sikker på at planlægning er en ufattelig vigtig ting når man vil tabe sig. Derfor KUNNE en løsning være, at I i den periode du ønsker et vægttab, også at planlægge weekenden.....det behøver jo ikke blive ringere af det vel? HAR man allerede købt (en sundere) madvare er man jo ikke så tilbøjelig til at hoppe på pizza vognen.
Evt. kunne weekend maden være "lidt" mere luksus end i hverdagen, så det virkelig er noget du/I ser frem til. Du kunne også vælge at satse på god kvalitet, køb en god økologisk kylling, nogle små velsmagende kartofler (f.eks., lammefjords) Det ER dyrere - men ikke nær så dyrt som 2 pizzaer! Så skal du selvøflgelig lige passe på med mængderne, men NYDELSEN bliver stor, og det er også vigtigt når man er "på kur" så man ikke løber sur i det.
Alternativt, de weekend dage hvor det smutter, for det gør det jo, synes jeg at den bedste løsning herhjemme (også for børnene) er at lave rugbrødsmadder! Børn elsker det gerne, min gør i hvert fald.
Find en bager der har sent åbent og køb et rigtigt godt rugbrød, sørg for at have nogle lækre slags pålæg i fyserer (de fylder ikke alverden) lav en lækker tunsalat (tun på dåse, majs på dåse, ect. fylder jo heller ikke i fryseren) og husk en masser udskårne grøntsager til.
Håber du kan bruge det.
hilsen Easy
Evt. kunne weekend maden være "lidt" mere luksus end i hverdagen, så det virkelig er noget du/I ser frem til. Du kunne også vælge at satse på god kvalitet, køb en god økologisk kylling, nogle små velsmagende kartofler (f.eks., lammefjords) Det ER dyrere - men ikke nær så dyrt som 2 pizzaer! Så skal du selvøflgelig lige passe på med mængderne, men NYDELSEN bliver stor, og det er også vigtigt når man er "på kur" så man ikke løber sur i det.
Alternativt, de weekend dage hvor det smutter, for det gør det jo, synes jeg at den bedste løsning herhjemme (også for børnene) er at lave rugbrødsmadder! Børn elsker det gerne, min gør i hvert fald.
Find en bager der har sent åbent og køb et rigtigt godt rugbrød, sørg for at have nogle lækre slags pålæg i fyserer (de fylder ikke alverden) lav en lækker tunsalat (tun på dåse, majs på dåse, ect. fylder jo heller ikke i fryseren) og husk en masser udskårne grøntsager til.
Håber du kan bruge det.
hilsen Easy
16 år1. september 2008 kl. 07:28
iakob
#3
re: Hurtigmad - hvad spiser I?
Min første indskydelse var naturligvis at foreslå rester, der tages op fra fryseren. Gryderetter og frikadeller mv er meget frostegnede og fylder vel ikke mere end færdigretter/supper gør, så brug det. Hjemmelavet pizza er også god at fryse. Gryderetter kan f.eks. spices op med chili og serveres med lunt, groft brød til.
Grøntsagssupper kan laves ret hurtigt hvis bare man har ingredienserne hjemme. Især hvis man har en blender. Pitabrød med fyld (tun, stegt kylling mv) faktisk rigtig god. Man kan evt have kogt lidt flere ærter og majs dagen før og hvis man har agurk/tomat/salat samt noget godt sundt splat (pesto, chilisauce, hvidløgsolie) så kan det hurtigt blive lækkert. Rigtig mange rester kan gå i et pitabrød.
Din datter kan også snart spise almindelig mad - med mindre hun har allergi eller sådan noget - så den fryserplads bliver snart fri. Og hendes mad bliver snart mere magert så I kan alle spise den samme ret fra fryseren.
Ellers er rugbrød en god idé. Speglæg og stegt torskerogn er favoritter her.
Endelig så har jeg faktisk dage hvor jeg spiser fastfood. Jeg har fået mig en sund livsstil, ikke en fanatisk. Og jeg hørte en ernæringsekspert i radioen som mente at man højst burde spise fast food een gang om måneden (jeg gør det nok en anelse oftere). Især hvis man supplerer med noget grønt (man kan faktisk købe færdigblandet coleslaw og andre salater i supermarkeder).
Det fastfood du vælger, kan også justeres. Køb pizza med fortrinsvis grøntsager på - ikke meatlover og den slags. Spar eller fjern osten (det er garanteret sundt, men efter min mening fjerner det også zz'erne fra pizza), spis aldrig en hel selv. Prøv også sunset boulevard, hvis du er lidt omhyggelig og ikke spiser en hel halv flute og udelukker pommes fritterne kan man faktisk få et ganske godt måltid der.
Grøntsagssupper kan laves ret hurtigt hvis bare man har ingredienserne hjemme. Især hvis man har en blender. Pitabrød med fyld (tun, stegt kylling mv) faktisk rigtig god. Man kan evt have kogt lidt flere ærter og majs dagen før og hvis man har agurk/tomat/salat samt noget godt sundt splat (pesto, chilisauce, hvidløgsolie) så kan det hurtigt blive lækkert. Rigtig mange rester kan gå i et pitabrød.
Din datter kan også snart spise almindelig mad - med mindre hun har allergi eller sådan noget - så den fryserplads bliver snart fri. Og hendes mad bliver snart mere magert så I kan alle spise den samme ret fra fryseren.
Ellers er rugbrød en god idé. Speglæg og stegt torskerogn er favoritter her.
Endelig så har jeg faktisk dage hvor jeg spiser fastfood. Jeg har fået mig en sund livsstil, ikke en fanatisk. Og jeg hørte en ernæringsekspert i radioen som mente at man højst burde spise fast food een gang om måneden (jeg gør det nok en anelse oftere). Især hvis man supplerer med noget grønt (man kan faktisk købe færdigblandet coleslaw og andre salater i supermarkeder).
Det fastfood du vælger, kan også justeres. Køb pizza med fortrinsvis grøntsager på - ikke meatlover og den slags. Spar eller fjern osten (det er garanteret sundt, men efter min mening fjerner det også zz'erne fra pizza), spis aldrig en hel selv. Prøv også sunset boulevard, hvis du er lidt omhyggelig og ikke spiser en hel halv flute og udelukker pommes fritterne kan man faktisk få et ganske godt måltid der.
16 år1. september 2008 kl. 12:39
Kaffen (slettet)
#4
re: Hurtigmad - hvad spiser I?
Ja, det letteste ville nok være at lade madplanen fortsætte i weekenden også. Og hvis maden der er lidt mere lækker, føles det måske ikke helt så kedeligt, at det ikke er spontant.
Vi har spist efter madplan i snart 5 år nu og kan overhovedet ikke undvære det - det letter det hele så meget. Jeg laver madplan og indkøbsliste søndag og kæresten køber ind til hele ugen (på nær weekend) om mandagen.
God ide med suppe, for det kan vel sagtens laves af frostgrøntsager, for dem har vi jo i fryseren.
Og skal også huske at man kan bruge æg, f.eks. til omelet med grøntsager i...og ja, tun, torskerogn og andet på dåse - for det har vi altid. Er ikke til rugbrød(madder) til aftensmad - er alt for glad for varm mad, men kunne jo fint bruges som tilbehør.
Min yngste datter spiser oftest det samme som os, men hvis vi får stærk mad, salat, pitabrød el. lign. er det rart at kunne varme en rest mad hun let kan spise og blive mæt af af.
Tak for jeres input - det gav lige nogle gode ideer jeg ikke selv havde fået!
Vi har spist efter madplan i snart 5 år nu og kan overhovedet ikke undvære det - det letter det hele så meget. Jeg laver madplan og indkøbsliste søndag og kæresten køber ind til hele ugen (på nær weekend) om mandagen.
God ide med suppe, for det kan vel sagtens laves af frostgrøntsager, for dem har vi jo i fryseren.
Og skal også huske at man kan bruge æg, f.eks. til omelet med grøntsager i...og ja, tun, torskerogn og andet på dåse - for det har vi altid. Er ikke til rugbrød(madder) til aftensmad - er alt for glad for varm mad, men kunne jo fint bruges som tilbehør.
Min yngste datter spiser oftest det samme som os, men hvis vi får stærk mad, salat, pitabrød el. lign. er det rart at kunne varme en rest mad hun let kan spise og blive mæt af af.
Tak for jeres input - det gav lige nogle gode ideer jeg ikke selv havde fået!
16 år1. september 2008 kl. 20:04
Pokemom (slettet)
#5
re: Hurtigmad - hvad spiser I?
jeg har købt nogle økologiske supper i kvickly. en mexicansk og en thai. hurtigt, nemt og billigt! suppler evt. med groft brød og grønt.
16 år1. september 2008 kl. 21:34
bruger slettet
#6
re: Hurtigmad - hvad spiser I?
Hos os køber vi færdiglavede friskefrikadeller som vi luner i ovnen. De giver ca 150 kalorier pr 100 gram, og sørger samtidigt for at vi får lidt fisk indenbords. Det kan naturligvis hurtigt blive til den del kalorier hvis det skal på rugbrød og også have en lille klat remulade på. Omvendt er det kalorier jeg gerne indtager, da jeg både får fisk og masser af kostfibre på den måde. remuladen kan købes fedtreduceret og en lille klat tæller ikke meget i det store regnskab.
Rent økonomisk er det vist en rigtig dårlig ide at købe fiskefrikadeller, så et tip kunne evt være at lave torskerognsfrikadeller (torskerogn er omkring 100 kal pr 100 gram) Det tager ikke den vilde tid og kræver egentligt bare at du har æg og løg i huset (evt lidt havregryn)
Rent økonomisk er det vist en rigtig dårlig ide at købe fiskefrikadeller, så et tip kunne evt være at lave torskerognsfrikadeller (torskerogn er omkring 100 kal pr 100 gram) Det tager ikke den vilde tid og kræver egentligt bare at du har æg og løg i huset (evt lidt havregryn)
16 år1. september 2008 kl. 22:40
iakob
#7
re: Hurtigmad - hvad spiser I?
Et kogt æg med lidt letmayonaise og nok karry til at man kan smage det, samt hakket syltede agurker - og man har en fornem karrysalat / remoulade. Putter man nok æg i har man endda en fin æggesalat.
Eller bare en skive kogt æg oven på drysset med karry. Eller bare syltede agurker. (med eller uden karry .. hehe).
At have nogle kogte æg i køleskabet i weekenden er jo nem forberedelse - og de kan så også bruges til frokost.
Rent faktisk er jeg begyndt at bruge syltede agurker, asier, rødbeder samt rødkål som smag/pynt ovenpå mit brød. Man kan også bruge det ovenpå torskerogn/tun/makrel i tomat og kødpålæg. Så drysser jeg det måske først med karry eller chili for at give det lidt bid.
Eller bare en skive kogt æg oven på drysset med karry. Eller bare syltede agurker. (med eller uden karry .. hehe).
At have nogle kogte æg i køleskabet i weekenden er jo nem forberedelse - og de kan så også bruges til frokost.
Rent faktisk er jeg begyndt at bruge syltede agurker, asier, rødbeder samt rødkål som smag/pynt ovenpå mit brød. Man kan også bruge det ovenpå torskerogn/tun/makrel i tomat og kødpålæg. Så drysser jeg det måske først med karry eller chili for at give det lidt bid.
16 år2. september 2008 kl. 10:01
malin (slettet)
#8
re: Hurtigmad - hvad spiser I?
Jeg laver tit tilbehør til aftensmaden med tomater - så kan man variere efter smag og humør....
Oftest er det den klassiske tomatsalat m rødløg: jeg blander olivenolie og citronsaft, salt og peber, og hælder det over skiveskårede tomater og løg.
Andre gange kan det være tomatsalsa, - er især god, hvis tomaterne er mere egnede til at "smatte".
Er man så heldig at have en have (;-P) el. drivhus - og dermed får et pludselig overflod af tomater, når der er mange modne på én gang; så kan de fryses i portionsposer. Når de tøs op er de ganske vist smattede, men perfekt egnede til fx. en hurtig omgang kødsauce. (e.g. min den ældstes livret er spaghetti m kødsauce ;-) )
Oftest er det den klassiske tomatsalat m rødløg: jeg blander olivenolie og citronsaft, salt og peber, og hælder det over skiveskårede tomater og løg.
Andre gange kan det være tomatsalsa, - er især god, hvis tomaterne er mere egnede til at "smatte".
Er man så heldig at have en have (;-P) el. drivhus - og dermed får et pludselig overflod af tomater, når der er mange modne på én gang; så kan de fryses i portionsposer. Når de tøs op er de ganske vist smattede, men perfekt egnede til fx. en hurtig omgang kødsauce. (e.g. min den ældstes livret er spaghetti m kødsauce ;-) )
16 år2. september 2008 kl. 13:48
bruger slettet
#9
re: Hurtigmad - hvad spiser I?
Jeg er begyndt på at tilberede alle grøntsager når jeg kommer hjem fra butikkerne. -Altså skære peber, agurk og salat ud, samt skrælle gulerødder og rive dem osv :) -Så bare ned i en plastik-kasse også ind i køleskabet. -Dejligt let at tage ud, når man skal spise det =)
16 år2. september 2008 kl. 18:15
Kaffen (slettet)
#10
re: Hurtigmad - hvad spiser I?
Jamen, altså en masse gode tips i kommer med. Bare fyld på hvis I kommer i tanke om mere. Jeg skribler løs i min opskriftsmappe på computeren.
16 år2. september 2008 kl. 20:35
Før har vi måske bare fået suppe (fra frost), bestilt en pizza eller varmet en færdigret fra fryseren. Men nu skal jeg jo tænke noget mere over hvad jeg putter i munden, og mangler lidt inspiration til hurtig mad, når man ikke lige har fået købt så meget ind. Fryseren er fyldt med frostgrøntsager og smoothie-frugter, samt tilberedt mad til vores datter på 1 år, så der er ikke plads til meget andet.
Hvad gør I når det skal gå hurtigt? For vi er vel ikke de eneste der har sådanne dage en gang imellem?