#2 af KarinaHadsten (slettet)
Min opskrift på kylling i fad - gode råd?
Du læser en tråd i debat > kostKarinaHadsten (slettet)
#2
re: Min opskrift på kylling i fad - gode råd?
Mums det lyder godt. Jeg misunder din fantasi til retter nogle gange. Men måske min fantasi bliver stoppet af en ufattelig kræsen mand og børn som ikke helt har lært det endnu.
Jeg tror 45 minutter er rigeligt. Mener at kyllingefillet i ovn tager ca 20-25 min. Og hvis du skærer dem over alligvel - ville jeg nok sætte onvtiden lidt ned.
Jeg tror nødder kunne være rigtig godt at drysse ovenpå kyllingestykkerne. Sikkert også birkes, men jeg ville vælge nødder/mandler.
Jeg tror mango ville gi en god smag, men kunne godt frygte at den blev smattet ud af den lange tid i ovnen. Men smagen er der selvfølgelig alligevel. Prøv det.
Forresten jeg har lagt mærke til at de i vores kantine bruger sød chilisovs som en slags dressing/marinade på salater af f.eks. hvidkål eller spidskål. Hvor køber du den søde chilisovs henne. Måske kan jeg godt finde den - skal bare åbne øjnene for noget der står chili på - normalt holder jeg mig fra det, for mine smagsløg er meget sarte.
Jeg tror 45 minutter er rigeligt. Mener at kyllingefillet i ovn tager ca 20-25 min. Og hvis du skærer dem over alligvel - ville jeg nok sætte onvtiden lidt ned.
Jeg tror nødder kunne være rigtig godt at drysse ovenpå kyllingestykkerne. Sikkert også birkes, men jeg ville vælge nødder/mandler.
Jeg tror mango ville gi en god smag, men kunne godt frygte at den blev smattet ud af den lange tid i ovnen. Men smagen er der selvfølgelig alligevel. Prøv det.
Forresten jeg har lagt mærke til at de i vores kantine bruger sød chilisovs som en slags dressing/marinade på salater af f.eks. hvidkål eller spidskål. Hvor køber du den søde chilisovs henne. Måske kan jeg godt finde den - skal bare åbne øjnene for noget der står chili på - normalt holder jeg mig fra det, for mine smagsløg er meget sarte.
16 år24. juni 2008 kl. 12:41
iakob
#3
re: Min opskrift på kylling i fad - gode råd?
Det står sammen med de andre udenlandske ingrediencer som chilipasta og soyasauce og den slags.
Her er et billede af en flaske du kan kikke efter:
yellowman.dk
Nu kan jeg godt lide at lave mad - det fylder et kreativt rum jeg har. Du har andre kreative projekter, så det er jo ikke ligefrem her den side af dig kommer til udtryk. Derfor bruger jeg nok mere tid og energi på at planlægge aftensmaden end jeg strengt taget behøver. Det er på en måde en hobby jeg har - det føles godt at man selv synes det man sætter hen er lækkert.
Hvis man skal vænne familien til anden mad end den de plejer så skal man vel gå trinvist til værk? Og som alt andet så skal de i det mindste fra starten være indstillet på at skulle smage. I hvert tilfælde hvis det ikke skal være skjult grønt.
Tag det evt op med dem og snak med dem om hvorvidt de selv synes de har gode spisevaner. Om de har lyst til at forbedre deres spisevaner? Og så videre. Hvis de ikke vil det, så lav det til dig selv - hvis det ser fristende nok ud, så kan du godt regne med at der ikke er til dig. "MMmmmm" and "Aaahhh" mens du spiser, hjælper også ;-)
For hvis man alligevel bare laver ovnkylling, hvorfor så ikke lave en dejlig omgang grøntsager som kan komme med ind i ovnen.
Eller indfør kød-frie dage ;-) Eller forretter der f.eks. kan være en omgang grøntsagssuppe. Den her lavede jeg igår (minus kørvel): cancer.dk
Du kan også starte med "fremmede" krydderier - altså fremmede i forhold til det I plejer. Prøv retter fra det asiatiske køkken, deres krydderier og olier og saucer er ret lækre - og ikke nødvendigvis stærke. Pynt bordet lidt fint op.
En anden mulighed er - har jeg læst mig til - at hvis man sætter en skål med udskåren frugt og grønt (bladselleri, snackpeber, agurk, cherrytomater, gulerod, stænger af knudekål (=glaskål) mv og så frugt) ind til ungerne om eftermiddagen så skal de nok guffe en del af det).
Her er et billede af en flaske du kan kikke efter:
yellowman.dk
Nu kan jeg godt lide at lave mad - det fylder et kreativt rum jeg har. Du har andre kreative projekter, så det er jo ikke ligefrem her den side af dig kommer til udtryk. Derfor bruger jeg nok mere tid og energi på at planlægge aftensmaden end jeg strengt taget behøver. Det er på en måde en hobby jeg har - det føles godt at man selv synes det man sætter hen er lækkert.
Hvis man skal vænne familien til anden mad end den de plejer så skal man vel gå trinvist til værk? Og som alt andet så skal de i det mindste fra starten være indstillet på at skulle smage. I hvert tilfælde hvis det ikke skal være skjult grønt.
Tag det evt op med dem og snak med dem om hvorvidt de selv synes de har gode spisevaner. Om de har lyst til at forbedre deres spisevaner? Og så videre. Hvis de ikke vil det, så lav det til dig selv - hvis det ser fristende nok ud, så kan du godt regne med at der ikke er til dig. "MMmmmm" and "Aaahhh" mens du spiser, hjælper også ;-)
For hvis man alligevel bare laver ovnkylling, hvorfor så ikke lave en dejlig omgang grøntsager som kan komme med ind i ovnen.
Eller indfør kød-frie dage ;-) Eller forretter der f.eks. kan være en omgang grøntsagssuppe. Den her lavede jeg igår (minus kørvel): cancer.dk
Du kan også starte med "fremmede" krydderier - altså fremmede i forhold til det I plejer. Prøv retter fra det asiatiske køkken, deres krydderier og olier og saucer er ret lækre - og ikke nødvendigvis stærke. Pynt bordet lidt fint op.
En anden mulighed er - har jeg læst mig til - at hvis man sætter en skål med udskåren frugt og grønt (bladselleri, snackpeber, agurk, cherrytomater, gulerod, stænger af knudekål (=glaskål) mv og så frugt) ind til ungerne om eftermiddagen så skal de nok guffe en del af det).
16 år24. juni 2008 kl. 14:24
babydyr (slettet)
#4
re: Min opskrift på kylling i fad - gode råd?
Hej Iacob.
Jeg synes det lyder som en lækker menu :-)
Jeg tror ikke, at jeg ville komme mango i kyllingefadet. Mango er ret parfumeret, og jeg tror det vil overdøve de andre smagsnuancer (der er jo masser af smag i marinaden og sovsen). Og som Karina siger kan den godt smatte lidt ud, hvis den tilberedes for længe.
Det er en super ide at lave en sovs med bønner i. Faktisk får jeg jævnligt noget lignende, da min mand er vegetar og vi derfor ofte får bønner af én eller anden slags i krydret tomatsovs med grøntsager og ris/pasta/kartofler. Nu ved jeg ikke, om du er vant til at tilberede bønner, men hvis der står 40 minutters kogetid på posen, så husk at det er vejledende(jeg har selv flere gange stået og ventet på at de dumme bønner blev møre!) Jeg ville nok sætte dem over at koge i god tid - de kan jo sagtens stå og vente, hvis de er klar før sovsen.
Det lyder godt med et drys nødder eller mandler på kyllingen, men hvis du gerne vil have at de er sprøde, skal du nok vente med at drysse dem på, til du har taget retten ud af ovnen. Hvis du så har lidt persille at drysse med ligner det en million :-)
God fornøjelse med mad og gæster i aften.
Jeg synes det lyder som en lækker menu :-)
Jeg tror ikke, at jeg ville komme mango i kyllingefadet. Mango er ret parfumeret, og jeg tror det vil overdøve de andre smagsnuancer (der er jo masser af smag i marinaden og sovsen). Og som Karina siger kan den godt smatte lidt ud, hvis den tilberedes for længe.
Det er en super ide at lave en sovs med bønner i. Faktisk får jeg jævnligt noget lignende, da min mand er vegetar og vi derfor ofte får bønner af én eller anden slags i krydret tomatsovs med grøntsager og ris/pasta/kartofler. Nu ved jeg ikke, om du er vant til at tilberede bønner, men hvis der står 40 minutters kogetid på posen, så husk at det er vejledende(jeg har selv flere gange stået og ventet på at de dumme bønner blev møre!) Jeg ville nok sætte dem over at koge i god tid - de kan jo sagtens stå og vente, hvis de er klar før sovsen.
Det lyder godt med et drys nødder eller mandler på kyllingen, men hvis du gerne vil have at de er sprøde, skal du nok vente med at drysse dem på, til du har taget retten ud af ovnen. Hvis du så har lidt persille at drysse med ligner det en million :-)
God fornøjelse med mad og gæster i aften.
16 år24. juni 2008 kl. 14:29
babydyr (slettet)
#5
re: Min opskrift på kylling i fad - gode råd?
Hej
Hvordan blev kyllingen? (Og resten, for den sags skyld :-))
Hvordan blev kyllingen? (Og resten, for den sags skyld :-))
16 år25. juni 2008 kl. 14:05
iakob
#6
re: Min opskrift på kylling i fad - gode råd?
Jeg fik ros for kyllingen :-)
Min mand kunne godt lide mangoen - den var nemlig ikke "hård", som han udtrykte det. Han elsker stærk og kraftfuld mad og synes den smagte af dejligt meget.
Min gæst kunne også lidt kyllingen. Hun roste den endda flere gange. Hendes kæreste er ret vild med chili (det ligner et misbrugsforhold ;-) så hun har en sund, naturlig skepsis overfor chili - men hun syntes ikke den var for stærk. Hun kan godt lide sød mad, så mangoen bekom hende vel.
Jeg endte med at putte cirka en halv mango i grøntsagerne (resten blev skåret i mundrette stykker til ungerne). Den smagte meget igennem, så ja - man skal spare lidt på det, men i de mængder blev det virkelig godt. Retten fik en meget orientalsk smag derved.
Ungerne brød sig ikke om bønnerne - især ikke den ældste. Men de spiste resten - også selvom den ældste (5 år) drak 4-5 glas vand og klagede over at det kløede på tungen. Den yngste (3 år) spiste bare løs.
Jeg valgte at komme blå birkes oven på kyllingen. Det smagte rigtig godt og så brandgodt ud sammen med den gule farve fra gurkemejen.
Auberginen var blevet dårligt så jeg puttede en halv snack-peber og 2 gulerødder i små tern i retten i stedet.
Det var en ret jeg godt kunne finde på at lave igen. Den var rigtig god og kan varieres meget.
Min mand kunne godt lide mangoen - den var nemlig ikke "hård", som han udtrykte det. Han elsker stærk og kraftfuld mad og synes den smagte af dejligt meget.
Min gæst kunne også lidt kyllingen. Hun roste den endda flere gange. Hendes kæreste er ret vild med chili (det ligner et misbrugsforhold ;-) så hun har en sund, naturlig skepsis overfor chili - men hun syntes ikke den var for stærk. Hun kan godt lide sød mad, så mangoen bekom hende vel.
Jeg endte med at putte cirka en halv mango i grøntsagerne (resten blev skåret i mundrette stykker til ungerne). Den smagte meget igennem, så ja - man skal spare lidt på det, men i de mængder blev det virkelig godt. Retten fik en meget orientalsk smag derved.
Ungerne brød sig ikke om bønnerne - især ikke den ældste. Men de spiste resten - også selvom den ældste (5 år) drak 4-5 glas vand og klagede over at det kløede på tungen. Den yngste (3 år) spiste bare løs.
Jeg valgte at komme blå birkes oven på kyllingen. Det smagte rigtig godt og så brandgodt ud sammen med den gule farve fra gurkemejen.
Auberginen var blevet dårligt så jeg puttede en halv snack-peber og 2 gulerødder i små tern i retten i stedet.
Det var en ret jeg godt kunne finde på at lave igen. Den var rigtig god og kan varieres meget.
16 år25. juni 2008 kl. 14:30
iakob
#7
re: Min opskrift på kylling i fad - gode råd?
Iøvrigt så lod jeg bønnerne koge med i sovsen i 10 - 15 minutter efter at de havde fået de 40 minutter, der stod på posen.
Brune bønner er jo ikke en kulninarisk vidunder-mundfuld, men de blev nu gode. Gennemkogte uden at være udsplattede melklumper.
Brune bønner er jo ikke en kulninarisk vidunder-mundfuld, men de blev nu gode. Gennemkogte uden at være udsplattede melklumper.
16 år25. juni 2008 kl. 19:09
babydyr (slettet)
#8
re: Min opskrift på kylling i fad - gode råd?
Ja, brune bønner er ikke det mest spændende :-)
Jeg plejer at bruge dem i vegetarburgere, for de er gode til at suge smag fra krydderier og så er de ikke så svære at mose til 'fars'.
Hvis du har mod på det, kan du prøve butterbeans eller røde kidneybønner. De er noget mere interessante end brune bønner, synes både min mand og jeg, i al fald :-)
Desuden kan man sagtens fryse kogte bønner. Jeg plejer at fryse dem ned i portioner à 220 g. (det svarer til en dåse). Så er det let at tage en lille portion op og man slipper for bøvlet med at lægge dem i blød og koge.
Undskyld det lange svar - det løb lige af med mig :-)
Jeg plejer at bruge dem i vegetarburgere, for de er gode til at suge smag fra krydderier og så er de ikke så svære at mose til 'fars'.
Hvis du har mod på det, kan du prøve butterbeans eller røde kidneybønner. De er noget mere interessante end brune bønner, synes både min mand og jeg, i al fald :-)
Desuden kan man sagtens fryse kogte bønner. Jeg plejer at fryse dem ned i portioner à 220 g. (det svarer til en dåse). Så er det let at tage en lille portion op og man slipper for bøvlet med at lægge dem i blød og koge.
Undskyld det lange svar - det løb lige af med mig :-)
16 år25. juni 2008 kl. 21:30
iakob
#9
re: Min opskrift på kylling i fad - gode råd?
Smart at fryse dem - kan de holde formen når de kommer op igen?
Jeg kender godt butterbeans - de tog bare for lang tid at have i blød og senere at koge. Jeg ville ikke kunne nå det så.
Jeg kender godt butterbeans - de tog bare for lang tid at have i blød og senere at koge. Jeg ville ikke kunne nå det så.
16 år25. juni 2008 kl. 22:49
babydyr (slettet)
#10
re: Min opskrift på kylling i fad - gode råd?
Jeg synes de holder formen fint.
Nogle foretrækker at fryse dem, når de er udblødt. Det skulle så halvere kogetiden. Men det er smag og behag.
Nogle foretrækker at fryse dem, når de er udblødt. Det skulle så halvere kogetiden. Men det er smag og behag.
16 år26. juni 2008 kl. 07:27
Jeg har sat kyllingbryster til at marinere derhjemme i køleskabet i soyasauce, sød chili sauce, olivenolie, lidt citronsaft, garam masalat og gurkemeje (for farvens skyld).
Jeg har en squash og en aubergine i svaleskabet som skal bruges samt brune bønner der er ved at blive blødt ud.
Nu har jeg lavet følgende opskrift til i aften - den skal bruge ingredienserne og så skal den kunne passe sig selv det meste af tiden.
- Ovnen tændes på 200 grader
- Bønner koges i 40 minutter
- Squash + aubergine skæres i tern, et løg snittes. Derefter blandes grøntsagerne med marinaden og puttes i et ovnfast fad.
- En dåse flåede tomater med oliven blandes med lidt rødvin eller balsamico, hvidløg og ½ liter hønseboulion. Det sættes over i en gryde og simrer under låg - koges ind.
- Kyllingebrysterne skæres i halve, kommes i i fadet mellem grøntagerne. Fadet kommes i ovnen (200 grader, cirka 45 minutter)
- Når kyllingen er næsten færdig, koges pasta og bønnerne kommes i sovsen.
Hvad synes I? Jeg serverer jalapenõs og syltede hvidløg til (samt grovbrød). Maden skal kunne spises af mine børn, så den må ikke blive for stærk.
Jeg har en mango som jeg overvejer at blande sammen med squash og aubergine, tror I det vil blive godt?
Kan man proppe nødder, mandler eller frø i retten et eller andet sted? Ovenpå kyllingestykkerne, så bliver de jo nærmest ristede. Hvad med blå birkes ovenpå kyllingestykkerne?
Kyllingestykkerne er lidt store, men jeg skærer dem over for at få dem i mere passende størrelser. Er 45 minutter mon passende?