#11 af Pokemom (slettet)
Fuldkorns boller
Du læser en tråd i debat > kostPokemom (slettet)
re: Fuldkorns boller
hehe. brød er bare min svaghed...så kan ik forestille mig jeg kunne stoppe efter én bolle.
16 år10. juni 2008 kl. 08:13
Kaktus (slettet)
#12
re: Fuldkorns boller
Pokemon> Jeg kan godt love dig for, at de havre boller er mættende ! Men okay, hvis du spiser 3-4 stykker, så er der ikke plads til ret meget andet den dag ;)
Iacob gav mig tidligere et råd om, at man skulle fryse "overskydende" mad ned i en fart, så man ikke blev fristet af, at have det liggende frit tilgængeligt i svage øjeblikke :)
Jeg tror alle vi har laster - din er måske brød? Min er ost - og her kan jeg altså IKKE få sparket den fedtenergi% ned :)
Iacob> tak for tippet med opløsning af gær (Havde nu forstillet mig at lune kærnemælken) Det må jeg prøve næste gang - eller måske ikke? Jeg kunne godt mærke i mine overarme, at jeg havde rørt som en besat i den "grød" for at opløse gæren - måske en bonus motionsmæssigt? Haha...
Iacob gav mig tidligere et råd om, at man skulle fryse "overskydende" mad ned i en fart, så man ikke blev fristet af, at have det liggende frit tilgængeligt i svage øjeblikke :)
Jeg tror alle vi har laster - din er måske brød? Min er ost - og her kan jeg altså IKKE få sparket den fedtenergi% ned :)
Iacob> tak for tippet med opløsning af gær (Havde nu forstillet mig at lune kærnemælken) Det må jeg prøve næste gang - eller måske ikke? Jeg kunne godt mærke i mine overarme, at jeg havde rørt som en besat i den "grød" for at opløse gæren - måske en bonus motionsmæssigt? Haha...
16 år10. juni 2008 kl. 08:57
iakob
#13
re: Fuldkorns boller
Jeg har fundet et par opskrifter som vist nok kvalificerer som fuldkornsboller.
På Fuldkornsspeltmelspakken (sejt ord) er der en opskrift som ifølge en vendinde af min indeholder halvt fuldkornsspelt og halvt sigtet speltmel. Bollerne var gode - men om de med vand og det hele stadig er på 35% ved jeg ikke.
Den her opskrift er på 24% af færdig vægt - men hele 44% af melet er fuldkorn. De her blev også til fladbrød for mig, men smagte faktisk godt, gad vide hvad jeg gør galt...
Den her er også ret grov (danish-deli-food.com) - cirka 25% af bagt vægt, 44% af melet er fuldkorn.
På Fuldkornsspeltmelspakken (sejt ord) er der en opskrift som ifølge en vendinde af min indeholder halvt fuldkornsspelt og halvt sigtet speltmel. Bollerne var gode - men om de med vand og det hele stadig er på 35% ved jeg ikke.
Den her opskrift er på 24% af færdig vægt - men hele 44% af melet er fuldkorn. De her blev også til fladbrød for mig, men smagte faktisk godt, gad vide hvad jeg gør galt...
Den her er også ret grov (danish-deli-food.com) - cirka 25% af bagt vægt, 44% af melet er fuldkorn.
16 år20. juni 2008 kl. 08:29
Kaktus (slettet)
#14
re: Fuldkorns boller
Jeg er gået tilbage til Gulerodsbollerne (fra Karolines køkken: Gulerodsbrød), for dem kunne ungerne altså bedst lide da det kom til stykket :)
Da jeg selv spiser meget lidt brød, er det ikke det helt store problem...
Jeg har dog udskiftet 800 gram hvedemel med 200 gram grahamsmel+600 gram hvedemel - så får ungerne & jeg da LIDT mere fuldkon :)
Jeg er lidt ambivalent mht spelt: kan godt lide de forskellige produkter med spelt i, men har sådan en lidt "skal det nu være smart"-følelse ;)
Måske skulle jeg alligevel teste de der boller på fuldkornsspeltmelspakken - bare fordi det ganske rigtigt er et super cool ord :) Haha
Da jeg selv spiser meget lidt brød, er det ikke det helt store problem...
Jeg har dog udskiftet 800 gram hvedemel med 200 gram grahamsmel+600 gram hvedemel - så får ungerne & jeg da LIDT mere fuldkon :)
Jeg er lidt ambivalent mht spelt: kan godt lide de forskellige produkter med spelt i, men har sådan en lidt "skal det nu være smart"-følelse ;)
Måske skulle jeg alligevel teste de der boller på fuldkornsspeltmelspakken - bare fordi det ganske rigtigt er et super cool ord :) Haha
16 år20. juni 2008 kl. 10:47