De smileys, de smileys.....helt gode venner er vi altså ikke!
Du læser en tråd i debat > vægttabiakob
#22
re: De smileys, de smileys.....helt gode venner er vi altså ikke!
Gulerødder og rodselleri er faktisk ret billige. Det er broccoli og blomkål også. Med en ovn og lidt olie og nogle ynglingskrydderier, kan disse ting gøres ret lækre.
Drop også pasta til aften. Spis kartofler (og engang imellem parboiled ris). Der er færre kalorier i kartofler. Og gå så efter det magre kød. Hvis du spiser billig magert det meste af tiden (tun i vand, skinemignon, kogt skinke, frossen fisk, kylling, kalkun) etc så har du måske råd til en rigtig god mager stykke kød engang imellem.
Grovbrød er også godt. Bager du selv (hvis du har tid) så kan det blive ret billigt. Prøv at marinere lidt kyllingebryst i olie, soya og sambal olek (chili pasta) eller bare en sød chili i mindst en halv time (gerne fra morgenstunden). Det steger du så og skærer i stykker og supplerer med agurk, tomat, salat, peberfrugt og gerne lidt mager creme fraishe med sambal olek og spidskommen og lidt lidt sukker - 15-20 gram. Prop det i en grov pitabrød og du har et meget lækkert måltid.
Kender du bogen: Kogebog for fattigrøve? Jeg brugte den selv da jeg studerede - den handler ikke om fedtfattig mad men om billig mad.
Har du fryser? Nogen gange kan man købe 5 pakker frosne grøntsager til 50 kroner i Føtex og den slags steder. Det er også billigt.
Drop også pasta til aften. Spis kartofler (og engang imellem parboiled ris). Der er færre kalorier i kartofler. Og gå så efter det magre kød. Hvis du spiser billig magert det meste af tiden (tun i vand, skinemignon, kogt skinke, frossen fisk, kylling, kalkun) etc så har du måske råd til en rigtig god mager stykke kød engang imellem.
Grovbrød er også godt. Bager du selv (hvis du har tid) så kan det blive ret billigt. Prøv at marinere lidt kyllingebryst i olie, soya og sambal olek (chili pasta) eller bare en sød chili i mindst en halv time (gerne fra morgenstunden). Det steger du så og skærer i stykker og supplerer med agurk, tomat, salat, peberfrugt og gerne lidt mager creme fraishe med sambal olek og spidskommen og lidt lidt sukker - 15-20 gram. Prop det i en grov pitabrød og du har et meget lækkert måltid.
Kender du bogen: Kogebog for fattigrøve? Jeg brugte den selv da jeg studerede - den handler ikke om fedtfattig mad men om billig mad.
Har du fryser? Nogen gange kan man købe 5 pakker frosne grøntsager til 50 kroner i Føtex og den slags steder. Det er også billigt.
16 år13. marts 2008 kl. 08:50
Mayflower (slettet)
#23
re: De smileys, de smileys.....helt gode venner er vi altså ikke!
Jeg har i dag fulgt jeres gode råd og tænkt mig om jeg ikke fik glade smileys alle steder næsten. Jeg mangler stadig energifordelingen. får lidt for mange kulhydrater (dog kun ca 4%) og for mange proteiner (ca 7%) og får for lidt fedt (får ca 10% for lidt) men hvis man samligner med at jeg i går manglede 5 glade smileys er jeg virkelig glad for fremgangen som jeg allerede har opnået. Jeg får også stadig lidt for lidt fisk men det er det næste jeg vil prøve på at forbedre. Jeg håber at jeg næste onsdag så kan melde mig med et vægttab. Det har virkelig givet mig min motivation tilbage. jeg er også begyndt at stå af bussen ca 1 km før jeg normalt skal af og så går jeg resten af vejen. Jeg håber dog at min astma meget snart kommer under nogenlunde kontrol så jeg kan begynde på mit løb igen...
Line_Kyndi: Jeg kender godt det med at man ikke har særlig mange penge på SU, men grønsager behøver ikke være dyre. Hvis du køber dem der høre til årstiden og køber dem enten i lidl, netto og rema1000 kan du købe grønsager til en hel uge som dækker både frokost og aftensmad i en uge for ca 50-100 kr. Det har jeg gjort siden januar og jeg har skrevet alt ned hvad jeg har købt og det bliver i gennemsnit ca 300-400 kr om måneden som jeg bruger på mad (grønsager, kød, brød, yoghurt osv). Og min dag ser sådan her ud:
Morgenmad:
100g Yoghurt
100g juice
50g ymerdrys
Mellemmad:
1 skive knækbrød med ost eller magert pålæg
1 gulerod
Frokost:
50g bolle
50g tomat
100g blomkål
5g mayonnaise
18 g peberfugt
5g pålæg (filet)
65g rejer
50g agurk
70g gulerod(svare til 1 mellem)
Eftermiddag:
1 gulerod
1 skive knækbrød
Aftensmad:
80g Kyllingekød
35g Pasta(1 dl kogt)
250g grønsager
5g olivenolie (til stegning)
5g dressing
Sen aften:
1 skive knækbrød med ost eller magert pålæg
Den giver glade smileys i næsten det hele. Grønsager behøver ikke øgelægge budgetet. Tit er det faktisk kødet der er dyrest.
Line_Kyndi: Jeg kender godt det med at man ikke har særlig mange penge på SU, men grønsager behøver ikke være dyre. Hvis du køber dem der høre til årstiden og køber dem enten i lidl, netto og rema1000 kan du købe grønsager til en hel uge som dækker både frokost og aftensmad i en uge for ca 50-100 kr. Det har jeg gjort siden januar og jeg har skrevet alt ned hvad jeg har købt og det bliver i gennemsnit ca 300-400 kr om måneden som jeg bruger på mad (grønsager, kød, brød, yoghurt osv). Og min dag ser sådan her ud:
Morgenmad:
100g Yoghurt
100g juice
50g ymerdrys
Mellemmad:
1 skive knækbrød med ost eller magert pålæg
1 gulerod
Frokost:
50g bolle
50g tomat
100g blomkål
5g mayonnaise
18 g peberfugt
5g pålæg (filet)
65g rejer
50g agurk
70g gulerod(svare til 1 mellem)
Eftermiddag:
1 gulerod
1 skive knækbrød
Aftensmad:
80g Kyllingekød
35g Pasta(1 dl kogt)
250g grønsager
5g olivenolie (til stegning)
5g dressing
Sen aften:
1 skive knækbrød med ost eller magert pålæg
Den giver glade smileys i næsten det hele. Grønsager behøver ikke øgelægge budgetet. Tit er det faktisk kødet der er dyrest.
16 år13. marts 2008 kl. 09:01
line_kyndi (slettet)
#24
re: De smileys, de smileys.....helt gode venner er vi altså ikke!
Tusind tak for Jeres svar:) Nu vil jeg prøve at finde nogle billige grøntsager og noget magert kød;) Troede faktisk ikke det var muligt at købe mad for 400 kr om måneden når man skulle have så mange grøntsager og også kød hver dag. Så det var en behagelig overraskelse:D Fiskesmileyen får jeg nok aldrig gjort glad, da jeg ikke bryder mig meget om fisk:S Derfor spiser jeg fiskeolie, for at få de der vigtige fedtsyrer.
Og så er jeg begyndt at holde igen når jeg skal spise aftensmad... Jeg kan nemt spise to portioner uden at føle mig fuldstændig mæt, så der skal virkelig overtalelse til... Men man vil jo gerne gøre de der smileys glade:)
Og så er jeg begyndt at holde igen når jeg skal spise aftensmad... Jeg kan nemt spise to portioner uden at føle mig fuldstændig mæt, så der skal virkelig overtalelse til... Men man vil jo gerne gøre de der smileys glade:)
16 år13. marts 2008 kl. 10:02
iakob
#25
re: De smileys, de smileys.....helt gode venner er vi altså ikke!
Ah... det har Dr Beck sandelig en mening om (det er en joke som (måske) er sjov hvis du har fulgt trådene omkring dr Beck).
Hun siger: Der er forskel på sult, mæt og ikke sulten mere. At spise til man er stop mæt er en god strategi hvis man selv skal ud og samle/jage. Men i disse dage hvor vi bare behøver styre mod køleskabet, er det måske ikke den bedste strategi. Derfor bør vi holde inde med at spise når vi ikke er sultne mere. (Jeg kommer lige i tanke om at min bedstemor plejede at sige at man skal spise lige indtil man godt kunne spise en frikadelle mere - og så lade være).
Det er en væsentlig grund til at spise langsomt - fordi det giver kroppen tid til at sende mæthedssignaler til hovedet sådan omkring det tidspunkt hvor man ikke længere er sulten. Det er også derfor man helst skal koncentrere sig om maden - fordi så er man mere opmærksom på disse signaler.
Derudover så er det en god regel at have: Kun een portion aftensmad. Det er en klar regel og der er ikke tvivl hvis man bryder den (ligesom: højst een portion desert). Og når du så er nede på een portion og måske stadig synes du kan justere på det, så prøv at øse op på en mindre tallerken. Der er alverden til forskel på størrelser af flade tallkerner - det kan måske betale sig at invesere i 4 af dem med mindre flade hvis dem man har er store i diameteren.
Hun siger: Der er forskel på sult, mæt og ikke sulten mere. At spise til man er stop mæt er en god strategi hvis man selv skal ud og samle/jage. Men i disse dage hvor vi bare behøver styre mod køleskabet, er det måske ikke den bedste strategi. Derfor bør vi holde inde med at spise når vi ikke er sultne mere. (Jeg kommer lige i tanke om at min bedstemor plejede at sige at man skal spise lige indtil man godt kunne spise en frikadelle mere - og så lade være).
Det er en væsentlig grund til at spise langsomt - fordi det giver kroppen tid til at sende mæthedssignaler til hovedet sådan omkring det tidspunkt hvor man ikke længere er sulten. Det er også derfor man helst skal koncentrere sig om maden - fordi så er man mere opmærksom på disse signaler.
Derudover så er det en god regel at have: Kun een portion aftensmad. Det er en klar regel og der er ikke tvivl hvis man bryder den (ligesom: højst een portion desert). Og når du så er nede på een portion og måske stadig synes du kan justere på det, så prøv at øse op på en mindre tallerken. Der er alverden til forskel på størrelser af flade tallkerner - det kan måske betale sig at invesere i 4 af dem med mindre flade hvis dem man har er store i diameteren.
16 år13. marts 2008 kl. 13:41
Tak:D