Du behøver jo heldigvis heller ikke at slippe madiatal :-) Jeg tror mange gange det hjælpe at sætte ord på sine følelser, for på den måde at få dem ud af systemet.
Du er ikke nogen lille pige der bliver mobbet mere, men en voksen kvinde der selv kan tage ansvar for det liv hun ønsker at leve.
Dine nye spisevaner med masser af grøntsager, skal nok også hjælpe dig med din sukkersyge. Jeg har i hvert fald hørt om flere der har fulgt ddv's kostplan der er kommet deres diabetes til livs.
Jeg tror ikke der er noget i vejen for at spise af de gode ting også, men man skal bare huske på at man ikke kan spise 2 poser slik, en pose chips, 200 g chokolade og en halv bradepande hjemmebagt chokoladekage på en og samme aften uden at man kommer til at tage på igen. Så hellere lidt men rigtigt godt!
Held og lykke med at holde vægten fremover.
#2 af rdrd (slettet)
Jeg har været her på Madital i ca. 10 måneder, og har i den periode tabt ca. 23-24 kilo.
Det er meget rart, og mit BMI er nu under 25, og jeg passe en str 40/M i tøj.
Jeg nyder det virkelig, men samtidig ånder mine problemer mig i nakken.
I rigtig mange år har jeg haft en spiseforstyrrelse, er overspiser. I perioder meget ude af kontrol, og i perioder rimelig kontrolleret.
Min overspisning er en reaktion på bl.a. mobning, da jeg var yngre.
For mig var maden en trøst, maden sagde mig ikke i mod. Men trøsten var der jo stort set kun mens jeg spiste, når jeg var færdig med at spise, kom de dårlige følelser tilbage.
Mens jeg har været her på siden har jeg haft nogenlunde styr på mit mad. Har spist mindre end jeg har forbrændt, så har jo tabt mig meget.
Men alle følelserne omkring maden er der endnu.
Hver aften spiser jeg chokolade (regner det med i kJ), mine tanker kredser meget om mad, hvad kan jeg spise som det næste.....
Når jeg har spist aftensmad skal jeg helst have ca. 2.000 kJ "tilbage", ellers panikker jeg, fordi jeg ikke kan spise ret meget om aftenen.
I løbet af dagen er det ikke så slemt, ofte har jeg kun indtager ca. 2.000 kJ indtil jeg når til aftensmaden. Aftensmaden er normal størrelse med ca. 2.000-2.500 kJ. Resten af mit daglige indtag er så om aftenen.
Jeg har desuden diabetes, så indimellem falder mit blodsukker, og jeg er nødt til at spise lidt for at undgå at gå i insulinchok.
Jeg hader disse lave blodsukre, mest fordi jeg så skal "spilde" kJ for at få blodsukkeret normaliseret.
Jeg er nu kommet dertil hvor jeg bliver vægt-vedligeholder. Men jeg tør ikke give slip på Madital, jeg er så bange for at mit madforbrug skrider igen, så jeg øger i vægt.
Det vil jeg for alt i verden undgå, fir bliver så vred på mig selv hvis jeg tager på.
Fx. har jeg henover påsken taget ca. 1 kilo på, nbok mest fordi jeg har spist stivelse i form af brød, hvilket jeg ikke gør til hverdag. Jeg ved godt at min vægt stabileserer sig efter et par dage, da jeg lige skal have ophobningerne ud af kroppen, men er bare så gal på mig selv.
Så er det min spiseforstyrrelse igen kommer ind i billedet, for jeg har altid reageret ved at spise når jeg er blevet gal på mig selv over et eller andet. Men at spise fordi jeg har taget lidt på, det er bestemt ingen løsning.
Ved ikke helt hvad jeg vil med dette indlæg, men trængte til at komme af med tankerne.
Jeg vil dog gerne høre fra folk som har lignende problematik omkring mad og følelser.
Louise