Med kun ét klik giver vi dig en madplan. Brug den som den er eller justér.
Denne opskrift kan indgå i din madplan.
Tilmeld dig her
REKLAME
Opskriften er udviklet og udlånt af Retnemt.dk
Retnemt.dk udvikler ernæringsrigtige opskrifter og leverer måltidskasser, der gør det nemt for dig at lave varieret og sund aftensmad.
Kartoffelporresuppe med æble og lufttørret skinke og rugbrød
2 personer (611 kcal pr. person)Ingredienser
2 (460 g) porrer
1 (110 g) æble
½ (7 g) chili
1 tsk (5 g) olie
1 liter (1.000 g) grøntsagsbouillon (2 terninger+1 l vand)
4 skiver (50 g) lufttørret skinke
150 g Creme frisk 9%
3 skiver (130 g) rugbrød
3 g salt
2 tsk (0 g) olie
Tilberedningstid: ca. 35 minutter
Opret din personlige profil og tilføj opskriften til dit eget kalorieregnskab på Madital.dk - med kun ét klik.
Fremgangsmåde
1.Skræl kartofler. Skræl æblet og fjern kernehuset, rens porrerne godt for jord, skyl chilien og fjern kerner og frøvægge.
2. Skær kartofler, porrer og æble i grove stykker. Hak chilien fint. Skær rugbrød i tern på 2x2 cm og gem til senere. Tænd ovnen på 200 grader.
3. Kom olivenolie i en stor gryde og sautér kartofler, porrer, æble og chili ved middel varme i ca. 8 min. Det må ikke tage farve, skru evt ned.
4. Tilsæt vand og bouillonterninger og lad det hele koge indtil grøntsagerne er kogt møre. Ca. 10 min.
5. Kom olie, rugbrødstern og lidt salt i en pose og ryst godt så olien fordeles.
6. Læg skinken på bagepapir på en bageplade sammen med rugbrødstern og steg midt i ovnen 7-8 min. Tag skinken ud og afkøl på køkkenrulle, knus den herefter groft.
7. Brug en stavblender og blend suppen helt jævn. Er den for tyk tilsættes mere vand. Hold den lun ved lav varme.
8. Fordel suppen i skåle eller tallerkner, top med en skefuld creme frisk, rugbrødscroutoner og sprødstegt skinke. 303123