Med kun ét klik giver vi dig en madplan. Brug den som den er eller justér.
Denne opskrift kan indgå i din madplan.
Tilmeld dig her
REKLAME
Opskriften er udviklet og udlånt af Retnemt.dk
Retnemt.dk udvikler ernæringsrigtige opskrifter og leverer måltidskasser, der gør det nemt for dig at lave varieret og sund aftensmad.
Kofta med agurkeraitha tomatsalsa og naanbrød
2 personer (1153 kcal pr. person)Ingredienser
200 g jasmin- eller basmatiris
1 (100 g) løg
1 (7 g) rød chili
6 g Frisk ingefær
275 g magert hakket oksekød
30 g rasp
1 tsk (3 g) stødt koriander
1 (55 g) æg
19 g olie til bruning
3 g salt
2 (38 g) forårsløg
2 dl (150 g) yoghurt naturel
6 g Frisk koriander
4 (300 g) tomater
2 tsk (0 g) vineddike
2 (240 g) naanbrød
Tilberedningstid: ca. 35 minutter
Opret din personlige profil og tilføj opskriften til dit eget kalorieregnskab på Madital.dk - med kun ét klik.
Fremgangsmåde
1. Snit agurken fint og kom den i et dørslag til afdrypning.
2. Skyl risene og kog dem derpå under låg i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt i 12 min. Lad derpå trække til retten er færdig.
3. Hak løget fint og gem ½ til tomatsalsaen. Chilien befries for frø og hakkes fint. Skræl og hak ingefæren. Bland hakket oksekød med rasp, chili, løg, stødt koriander, ingefær, salt og æg. Form og pres kødfarsen til boller på størrelse med en valnød. Tænd ovnen på 200 grader.
4. Varm olien i en stor stegepande. Kom kødbollerne på panden ved god varme og steg dem til de er godt brune og gennemstegte - ca. 8 min.
5. Skyl og hak imens forårsløg fint. Hæld yoghurt op i en skål, drys lidt salt i og bland forsigtigt yoghurten med afdryppet agurk og forårsløg. Drys med en håndfuld plukket koriander (gem ½ til pynt).
6. Skær tomaterne i grove tern. Kom dem og de hakkede løg i en skål og dryp med olie og vineddike.
6. Varm naanbrødene 3-4 minutter i ovnen. Skyl og hak resten af den friske koriander og drys over kødbollerne og server dem sammen med naanbrød, ris og raitha. 303090