Med kun ét klik giver vi dig en madplan. Brug den som den er eller justér.
Denne opskrift kan indgå i din madplan.
Tilmeld dig her
REKLAME
Opskriften er udviklet og udlånt af Retnemt.dk
Retnemt.dk udvikler ernæringsrigtige opskrifter og leverer måltidskasser, der gør det nemt for dig at lave varieret og sund aftensmad.
Provencalske kalkunsteaks med tomat-artiskoksalat
2 personer (599 kcal pr. person)Ingredienser
300 g kalkunfilet
1,5 tsk (0 g) herbes de Provence
2 tsk (15 g) olivenolie
3 g salt
3 g peber
½ dåse (150 g) artiskokhjerter
8 (ca. 125g) (125 g) cherrytomater
½ (90 g) gul peberfrugt
1 (143 g) skoleagurk
8 (40 g) sorte oliven uden sten
1 spsk (15 g) citronsaft
2 tsk (15 g) olivenolie
1 knsp (1 g) sukker
¼ tsk (0 g) herbes de Provence
1 fed (3 g) hvidløg
0 g friskkværnet peber
1 (65 g) citron
Tilberedningstid: ca. 35 minutter
Opret din personlige profil og tilføj opskriften til dit eget kalorieregnskab på Madital.dk - med kun ét klik.
Fremgangsmåde
1. Kog bulguren i 15 min i 4 dl letsaltet vand. Hæld evt. overskydende vand fra.
2. Tør kødet af med køkkenrulle. Rør 3/4 af provencekrydderiblanding sammen med olivenolie og salt og peber efter smag. Smør blandingen på begge sider af kødet.
3. Hæld artiskokhjerterne i en sigte, spul dem med koldt vand og lad dem dræne godt af. Skær dem i kvarter. Skyl grøntsagerne. Halvér tomaterne, skær agurken i skiver og peberfrugten i tern.
4. Kom alle ingredienserne til salaten i en skål eller på et lille fad. Pres hvidløget og rør dressingen sammen og vend den sammen med salaten. Stil evt. salaten på køl, mens kødet tilberedes.
5. Steg kødet på en varm grillpande eller over glødende kul 4-5 minutter på hver side. Servér retten som vist på billedet. 303087