Med kun ét klik giver vi dig en madplan. Brug den som den er eller justér.
Denne opskrift kan indgå i din madplan.
Tilmeld dig her
REKLAME
Opskriften er udviklet og udlånt af Retnemt.dk
Retnemt.dk udvikler ernæringsrigtige opskrifter og leverer måltidskasser, der gør det nemt for dig at lave varieret og sund aftensmad.
Kyllingekødboller i sød teriyakisauce
2 personer (653 kcal pr. person)Ingredienser
1 fed (3 g) hvidløg
½ tsk (3 g) salt
1 tsk (4 g) ingefær
1 spsk (9 g) hvedemel
½ tsk (0 g) sambal oelek
1 spsk (14 g) olie til stegning
2 dl (160 g) jasmin ris
½ dl (50 g) teriyakisauce
2 dl (150 g) vand
½ (7 g) hønsebouillon-terning
40 g tørret mango eller abrikos i tern
125 g sugar snap peas (slikærter)
Tilberedningstid: ca. 0 timer
Opret din personlige profil og tilføj opskriften til dit eget kalorieregnskab på Madital.dk - med kun ét klik.
Fremgangsmåde
1. Kog risene i 3 dl vand tilsat ½ tsk salt og lad dem koge 12 min. for svag varme under låg. Sluk for varmen og lad dem stå til resten af retten er færdig.
2. Skræl og riv ingefær. Rør hakket kylling sammen med presset hvidløg, ½ tsk salt, ingefær, mel og sambal oelek (pas på den er stærk!) og form farsen til 12-14 små kødboller.
3. Brun kødbollerne på en slip-let pande i olie ved stærk varme. Ryst jævnligt panden, så kødbollerne forbliver runde. Steg i ca. 5 min.
4. Tilsæt teriyakisauce, vand, bouillon samt tørret frugt, ryst panden og lad det simre 3-4 min.
5. Skyl imens ærterne i kogende vand (evt. fra el-kedel) og derefter i iskoldt vand og snit dem i 1 cm store stykker. Drys slikærterne på retten eller servér dem til med ris. 303071