Med kun ét klik giver vi dig en madplan. Brug den som den er eller justér.
Denne opskrift kan indgå i din madplan.
Tilmeld dig her
REKLAME
Opskriften er udviklet og udlånt af Retnemt.dk
Retnemt.dk udvikler ernæringsrigtige opskrifter og leverer måltidskasser, der gør det nemt for dig at lave varieret og sund aftensmad.
Ovnbagt hellefisk på porrer med stegte parmesan svampe og es
2 personer (675 kcal pr. person)Ingredienser
1 (215 g) porre
9 g salt
6 g peber
½ (33 g) citron
1 dl (1/3 terning+1 dl kogende vand) (1 g) fiskebouillon
1 dl (100 g) madlavningsfløde
0 g Estragon
2 dl (105 g) perlebyg
3 dl (300 g) vand
17 g olivenolie
1 fed (3 g) hvidløg
150 g markchampignon
2 spsk (18 g) revet parmesan
Tilberedningstid: ca. 35 minutter
Opret din personlige profil og tilføj opskriften til dit eget kalorieregnskab på Madital.dk - med kun ét klik.
Fremgangsmåde
1. Tænd ovnen på 200 grader. Kog vand til bouillon og opløs terningen i vandet.
2. Skyl porren og tø den i et viskestykke. Skær den i tynde ringe og læg dem i bunden af et ovnfast fad. læg fisken ovenpå, krydr med salt og peber. Skær tynde strimler citronskal f.eks. med en kartoffelskræller og læg dem ovenpå fisken.
3. Sæt perlebyggen over i rigeligt vand med ½ tsk salt og kog den i 20 minutter. Lad stå til den skal serveres. Hæld overskydende væde fra.
4. Hæld bouillon ved fisken, dæk fadet med stanniol og bag fisken i ovnen 20 minutter.
5. Skyl svampene og skær dem i skiver. Pil og hak hvidløget. Skyl og tør estragon.
6. Hæld fløde og fintklippet estragon i en gryde og kog op, skru ned og lad simre til fisken er færdig. Skær citronen i både.
7. Varm lidt olie på en pande og steg svampene ved høj varme, tilsæt hakket hvidløg, krydr med salt og peber.
8. Hæld væden fra fisken over i estragon saucen, krydr saucen med salt og peber og lad simre videre ved lav varme til resten af retten er klar.
9. Fordel svampene over fisken, drys med parmesan og sæt på bordet. Tilsæt hvidvinseddike og 1 spsk olivenolie til perlebyggen.
10. Server fisken med perlebyg, citronbåde og estragonsauce. 303053