Med kun ét klik giver vi dig en madplan. Brug den som den er eller justér.
Denne opskrift kan indgå i din madplan.
Tilmeld dig her
REKLAME
Opskriften er udviklet og udlånt af Retnemt.dk
Retnemt.dk udvikler ernæringsrigtige opskrifter og leverer måltidskasser, der gør det nemt for dig at lave varieret og sund aftensmad.
Stegt kylling med ovnbagte rødbeder og sauce verte
2 personer (743 kcal pr. person)Ingredienser
2 stk (260 g) rødbeder
1 (35 g) lime
5 g Frisk timian
14 g Olie
4 g salt
4 g peber
5 g Frisk basilikum
5 g Bredbladet persille
17 g Frisk dild
1 fed (3 g) hvidløg
1 tsk (6 g) dijon sennep
1 dl (100 g) creme fraiche 18%
14 g Olie
4 g salt
4 g peber
175 g jasminris
Tilberedningstid: ca. 35 minutter
Opret din personlige profil og tilføj opskriften til dit eget kalorieregnskab på Madital.dk - med kun ét klik.
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 210 grader. Skræl rødbederne og skær dem i tynde både på ½ cm. Vend dem med saft fra lime, plukket timian og 1 spsk olivenolie. Krydr med salt og peber. Læg dem i et ildfast fad og kom stanniol over. Bag rødbederne i ovnen i 20-25 minutter.
- Kog risene under låg i 3 dl vand i 12 minutter tilsat 1 tsk salt og lad dem derpå trække.
- Kom alle ingredienserne til sauce verte i en skål eller gryde og blend dem med 3 spsk olivenolie til en ensartet grøn masse. Spar lidt på hvidløg og sennep, hvis du ikke ønsker en stærk sauce. Rør det sammen med creme fraiche og krydr med salt og peber. Lun saucen (må endelig ikke koge, da den vil skille) eller server den kold til kødet.
- Varm lidt olie på en pande, brun kyllingefileterne og steg dem derpå 3-5 minutter på hver side ved kraftig varme. Krydr med salt og peber og server med de ovnbagte rødbeder.