Med kun ét klik giver vi dig en madplan. Brug den som den er eller justér.
Denne opskrift kan indgå i din madplan.
Tilmeld dig her
REKLAME
Opskriften er udviklet og udlånt af Retnemt.dk
Retnemt.dk udvikler ernæringsrigtige opskrifter og leverer måltidskasser, der gør det nemt for dig at lave varieret og sund aftensmad.
Risret med strimler af oksekød og hvidløg og chili
2 personer (700 kcal pr. person)Ingredienser
2 fed (6 g) hvidløg
1 stk (11 g) rød chili
2 spsk (16 g) soja
2 spsk (36 g) tomatpuré
1 spsk (18 g) sød chilisauce
1 stor eller 2 små (146 g) gulerod
2 store eller 2 små (50 g) forårsløg
200 g jasminris
4 dl (350 g) vand
1 spsk (14 g) olie - gerne olivenolie
3 g salt
3 g peber
Tilberedningstid: ca. 25 minutter
Opret din personlige profil og tilføj opskriften til dit eget kalorieregnskab på Madital.dk - med kun ét klik.
Fremgangsmåde
- Kog jasminris i 4 dl vand med ½ tsk salt under tætsluttende låg i 12 minutter. Lad derpå risene trække 10 min.
- Hak hvidløg og chili fint. Varm 1 spsk olie i en sauterpande og rist kød, hvidløg og chili i 2-3 minutter. Tilsæt soja, tomatpuré og sød chilisauce og lad det koge ind. Tag kødet op og gem på en tallerken. Hvis du ønsker retten mindre stærk kan du reducere mængden af chili.
- Skræl guleroden og rens forårsløgene. Guleroden og det hvide af forårsløgene skæres i ½ cm skiver. Det grønne skæres i stykker på 1 cm.
- Kom det grønne fra forårsløgene ved risene i de sidste tre minutter af trækketiden.
- Svits grøntsagsskiverne på panden et par minutter. Kom kødet ved og varm igennem. Anret med ris og server resten af den søde chilisauce til.