Med kun ét klik giver vi dig en madplan. Brug den som den er eller justér.
Denne opskrift kan indgå i din madplan.
Tilmeld dig her
REKLAME
Opskriften er udviklet og udlånt af Retnemt.dk
Retnemt.dk udvikler ernæringsrigtige opskrifter og leverer måltidskasser, der gør det nemt for dig at lave varieret og sund aftensmad.
Flanksteak med bulgur pilaf og tzatziki
2 personer (753 kcal pr. person)Ingredienser
0 g krydderiblanding (spidskommen, sumac, oregan
175 g grov bulgur
1 tsk (5 g) olivenolie
1 fed (2 g) hvidløg
4 dl (400 g) vand
125 g cherry tomater
1 spsk (15 g) hvidvinseddike
20 g græskarkerner
1 spsk (0 g) dild
1 (143 g) skoleagurk
4 g salt
4 g peber
1 dl (100 g) yoghurt naturel
½ fed (0 g) hvidløg
1 spsk (6 g) dild
Tilberedningstid: ca. 25 minutter
Opret din personlige profil og tilføj opskriften til dit eget kalorieregnskab på Madital.dk - med kun ét klik.
Fremgangsmåde
- Hak og svits hvidløg i lidt olie et kort øjeblik, tilsæt bulgur, 4 dl vand og ½ tsk salt og lad det simre under låg i 10 min. Sluk og lad stå på eftervarmen til øvrige ingredienser skal i.
- Rist græskarkernerne på en varm pande til de popper og sæt dem til side på et stykke køkkenrulle.
- Gnid krydderiblandingen ind i kødet på begge sider. Krydr med salt og peber.
- Steg kødet på en grillpande (eller almindelig stegepande) ved høj varme 1 minut på hver side, skru lidt ned og steg det videre 2½-3 min. på hver side afhængig af tykkelse og hvordan du kan lide kødet.
- Skær agurken i tern, og rør dem sammen med yoghurt, presset hvidløg og 1 spsk hakket dild (HUSK at gemme lidt dild til pilaffen). Smag til med salt og peber.
- Halvér tomaterne og bland dem i bulguren. Tilsæt eddike og græskarkerner, drys med dild.
- Server bulgur pilafen med tzatziki og flanksteak skåret i tynde skiver på tværs af kødtrådene (vigtigt - ellers virker kødet sejt!)