Med kun ét klik giver vi dig en madplan. Brug den som den er eller justér.
Denne opskrift kan indgå i din madplan.
Tilmeld dig her
REKLAME
Opskriften er udviklet og udlånt af Retnemt.dk
Retnemt.dk udvikler ernæringsrigtige opskrifter og leverer måltidskasser, der gør det nemt for dig at lave varieret og sund aftensmad.
Ingefærrisotto med citronlaks
2 personer (686 kcal pr. person)Ingredienser
1 (30 g) citron
5 dl (500 g) hønsebouillon fra tern
1 fed (3 g) hvidløg
2 tsk (6 g) revet frisk ingefærrod
1 tsk (0 g) gurkemeje
1 spsk (14 g) rapsolie
1 (14 g) skalotteløg
200 g risotto ris
4 g salt
4 g Friskmalet peber efter smag
2 tsk (6 g) sesamfrø
Tilberedningstid: ca. 40 minutter
Opret din personlige profil og tilføj opskriften til dit eget kalorieregnskab på Madital.dk - med kun ét klik.
Fremgangsmåde
- Bring bouillonen i kog i en gryde og tilsæt bouillonen følgende: presset hvidløg, reven ingefær og gurkemeje. Rør godt sammen.
- Hak skalotteløget fint. Varm olien i en tykbundet gryde og steg løg ved mellemvarme i et minut. Tilsæt risene under omrøring. Tilsæt 2 dl bouillon og lad risene koge i 2 minutter under konstant omrøring. Tilsæt endnu 2 dl bouillon og kog videre under konstant omrøring 2 minutter til. Tilsæt resten af bouillonen og lad risene simre under låg ved svag varme i ca. 13 minutter.
- Skær laksen i tern på ca. 2½ cm. Pres 2 spsk citronsaft over laksen, drys med lidt salt og peber og stil til side.
- Rør i risene og justér smagen med salt og peber. Læg laksen ovenpå risottoen, som dampes videre under låg i ca. 6 minutter eller til fisken er færdig.
- Rist imens sesamfrø på en tør pande. Anret portionsvis og drys med sesamfrø.