Med kun ét klik giver vi dig en madplan. Brug den som den er eller justér.
Denne opskrift kan indgå i din madplan.
Tilmeld dig her

REKLAME

Opskriften er udviklet og udlånt af Retnemt.dk
Retnemt.dk udvikler ernæringsrigtige opskrifter og leverer måltidskasser, der gør det nemt for dig at lave varieret og sund aftensmad.
Ovnbagt aubergine med krydret oksekød og perlebygsalat
2 personer (765 kcal pr. person)Ingredienser
300 g hakket oksekød 8-12%
1 lille eller ½ stort (55 g) løg
1 fed (3 g) hvidløg
0 g græsk krydderi
25 g revet gratineringsost
1 tsk (5 g) olie
175 g perlebyg
1 spsk (14 g) olivenolie
1 spsk (12 g) hvidvinseddike
2 tsk (20 g) konc. Tomatpure
2 (150 g) tomater
5 g Persille
4 g salt
4 g peber
Tilberedningstid: ca. 35 minutter
Opret din personlige profil og tilføj opskriften til dit eget kalorieregnskab på Madital.dk - med kun ét klik.
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader. Halver auberginen og skær indmaden ud så der er ca. ½ cm kant tilbage. Skær auberginekødet i små tern.
- Skræl og hak løget. Svits kødet i lidt olie sammen med hakket løg, auberginetern og knust hvidløg. Krydr med græsk krydderi og tomatpuré, smag til med salt og peber.
- Læg de halve auberginer i et ovnfast fad og fordel kødet i dem.
- Drys med revet ost og bag dem i ovnen i ca. 25 min.
- Kog perlebyg i rigeligt letsaltet vand 15-20 min. til de er møre, hæld vandet fra.
- Bland en marinade af olivenolie, hvidvinseddike og tomatpure og bland den med den færdigkogte perlebyg. Skær tomaterne i mindre stykker og hak persillen.
- Bland perlebyggen med tomater og hakket persille. Smag til med salt og peber.
- Server perlebygsalaten til de bagte auberginer.