Med kun ét klik giver vi dig en madplan. Brug den som den er eller justér.
Denne opskrift kan indgå i din madplan.
Tilmeld dig her
REKLAME
Opskriften er udviklet og udlånt af Retnemt.dk
Retnemt.dk udvikler ernæringsrigtige opskrifter og leverer måltidskasser, der gør det nemt for dig at lave varieret og sund aftensmad.
Indisk keema karry med brune ris
2 personer (744 kcal pr. person)Ingredienser
1 tsk (6 g) madraskarry
1 rød (180 g) peberfrugt
1 (215 g) porre
2 stk (130 g) gulerødder
2 fed (6 g) hvidløg
1 tsk (5 g) olivenolie
250 g hakket oksekød ca. 10 %
1 dåse (400 g) flåede, hakkede tomater
0 g madras karrypulver
4 g Salt efter smag
4 g Peber efter smag
Tilberedningstid: ca. 40 minutter
Opret din personlige profil og tilføj opskriften til dit eget kalorieregnskab på Madital.dk - med kun ét klik.
Fremgangsmåde
- Kog risene under låg i 3½ dl vand tilsat karry og ½ tsk salt i 30 min.
- Skær peberfrugten i tern på 2 cm. Halvér porren på langs og skær den hvide del i skiver på 2 cm. Kassér resten. Riv gulerødderne groft og pres hvidløgene.
- Varm olien i en tykbundet gryde og svits peberfrugt, porre, gulerod og hvidløg ca. 2 minutter heri.
- Tilsæt kødet, karry og chili og sautér det ved høj varme i 2-3 minutter til kødet har taget farve. Tilsæt tomater og lad retten simre under låg i ca. 10 minutter ved jævn varme. Smag til med salt og peber. Tip: Hvis du ikke ønsker retten så stærk nedsætter du bare mængden af chili og karry.
- Servér med det samme med ris til.