Med kun ét klik giver vi dig en madplan. Brug den som den er eller justér.
Denne opskrift kan indgå i din madplan.
Tilmeld dig her
REKLAME
Opskriften er udviklet og udlånt af Retnemt.dk
Retnemt.dk udvikler ernæringsrigtige opskrifter og leverer måltidskasser, der gør det nemt for dig at lave varieret og sund aftensmad.
Oksekød i mørk og pikant kinesisk sauce med ris
2 personer (1096 kcal pr. person)Ingredienser
20 g ingefær
1 stk (11 g) rød chili
3 fed (9 g) hvidløg
1 (180 g) peberfrugt
3 spsk (42 g) olie
2 (0 g) stjerneanis
1 spsk (12 g) sukker
2 spsk (16 g) sojasauce
3 spsk (45 g) østerssauce
½ dl (50 g) vand
2 stk (57 g) forårsløg
200 g ris
Tilberedningstid: ca. 30 minutter
Opret din personlige profil og tilføj opskriften til dit eget kalorieregnskab på Madital.dk - med kun ét klik.
Fremgangsmåde
- Kog risene 12 minutter under låg i 7 dl vand, tag gryden af pladen og lad dem hvile 10 minutter. Pur op i risene med en gaffel lige inden servering.
- Skær ingefær i supertynde skiver. Skær chilierne igennem, fjern kerner og den hvide streng kernerne sidder på. Skær chilierne i strimler. Hak hvidløg groft. Skær eberfrugter i tern ca. 1 ×1 cm.
- Varm halvdelen af olien på en pande eller i en wok. Dup kødet tørt og lynsteg halvdelen ved høj varme 1-2 min. De skal danne stegeskorpe og må ikke væske (så bliver kødet sejt). Fjern det og gentag med den anden halvdel kød.
- Varm resten af olien på panden og steg ingefær, chili, hvidløg og peberfrugt. Kom stjerneanis og sukker på og steg det 2-3 min.
- Rør sojasauce, østerssauce og vand sammen og hæld det på panden. Kom også kødet tilbage på panden og varm det kort igennem.
- Skær forårsløgene i skrå skiver og vend dem i retten lige inden servering.