#1 af Tilfreds (slettet)
majs
Du læser en tråd i debat > vægttabTilfreds (slettet)
majs
nogen der ved om det er sundest, at spise majs på dåse eller på frost ?
17 år18. oktober 2007 kl. 18:30
Ulla Mc (slettet)
#2
re: majs
Hej.
Der er overhoved ingen forskel.
men personligt syntes jeg de frosne er de mest lækre, de andre kan godt blive lidt sokkede.
Ulla
Der er overhoved ingen forskel.
men personligt syntes jeg de frosne er de mest lækre, de andre kan godt blive lidt sokkede.
Ulla
17 år18. oktober 2007 kl. 18:34
Tilfreds (slettet)
#3
re: majs
okai....takker. så kom jeg lige til at tænke på om man kan regne ud hvad tilberedt laks indeholde ? jeg mener bare at laksen vejer 140 g Rå og 120 g tilberedt...hmm
17 år18. oktober 2007 kl. 19:32
Easy (slettet)
#4
re: majs
tjaaaaaa det svarer til at vægten på laksen svinder
15 %- så hvis du vejer tilberedt laks skal du vel også trække 15% af kalorieindholdet fra ift. rå laks.
15 %- så hvis du vejer tilberedt laks skal du vel også trække 15% af kalorieindholdet fra ift. rå laks.
17 år19. oktober 2007 kl. 07:37
marianne62 (slettet)
#5
re: majs
Hej
En bemærkning til vejning af mad rå kontra tilberedt.
Hvis du lægger 120 g rå laks på en pande med 5 g. olie, og derefter spiser det hele, så har du spist alle 120 g. Det der er "forsvundet" er jo kun vandfordampning.
Du har derfor stadig indtaget de kcal. som de 120 g indeholder, hvis du i dit kcal. regnskab går ud fra det andet, så snyder du dig selv.
Jeg gør normatl det, hvis jeg ikke lige har vægten på det rå, at jeg tillægger 10% til det det jeg tager på tallerknen. Dette gælder også hjemmebagt brød, f.eks. hvis du har indtastet opskrift på boller eller kage.
Mvh. Marianne
En bemærkning til vejning af mad rå kontra tilberedt.
Hvis du lægger 120 g rå laks på en pande med 5 g. olie, og derefter spiser det hele, så har du spist alle 120 g. Det der er "forsvundet" er jo kun vandfordampning.
Du har derfor stadig indtaget de kcal. som de 120 g indeholder, hvis du i dit kcal. regnskab går ud fra det andet, så snyder du dig selv.
Jeg gør normatl det, hvis jeg ikke lige har vægten på det rå, at jeg tillægger 10% til det det jeg tager på tallerknen. Dette gælder også hjemmebagt brød, f.eks. hvis du har indtastet opskrift på boller eller kage.
Mvh. Marianne
17 år19. oktober 2007 kl. 09:52
bruger slettet
#6
re: majs
Der er nogen dåser med majs, som indeholder sukker
17 år20. oktober 2007 kl. 18:31
Spacy
#7
re: majs
Hej !
Jeg må indrømme at i eksemplet med rå kontra tilberedt laks, ikke fatter hvorfor man skulle have spist 140 g når den rent faktisk kun vejer 120 g efter tilberedning? For netop når det er vandfordampning der er tale om så er det jo lig med 0 kcal. D.v.s. at i princippet har der kun været 120 g fisk fra starten indeholdende 20 g vand som så er fordampet! Det kan jeg ikke se at man snyder sig selv ved at gå ud fra?
Jeg må indrømme at i eksemplet med rå kontra tilberedt laks, ikke fatter hvorfor man skulle have spist 140 g når den rent faktisk kun vejer 120 g efter tilberedning? For netop når det er vandfordampning der er tale om så er det jo lig med 0 kcal. D.v.s. at i princippet har der kun været 120 g fisk fra starten indeholdende 20 g vand som så er fordampet! Det kan jeg ikke se at man snyder sig selv ved at gå ud fra?
17 år20. oktober 2007 kl. 22:35
Spacy
#8
re: majs
Hej Igen!
Jeg kan se at der også er en stor debat om svind-emnet igang i kost-kapitelet.
Jeg fatter simpelthen ikke en hujende fis af alt det der med svind. Det lader åbenbart til at programmet selv fratrækker 1/4 af en vares vægt som svind når man taster opskrifter ind? Er det rigtigt forstået? Og man kan taste minus varer ind! Det er altså meget kompliceret. Er der nogen steder der står en forklaring til programmet om dette?
Selvom alle I søde piger herinde prøver at forklare det så godt som muligt så har jeg altså uhyggeligt svært ved at forstå det!
Jeg kan se at der også er en stor debat om svind-emnet igang i kost-kapitelet.
Jeg fatter simpelthen ikke en hujende fis af alt det der med svind. Det lader åbenbart til at programmet selv fratrækker 1/4 af en vares vægt som svind når man taster opskrifter ind? Er det rigtigt forstået? Og man kan taste minus varer ind! Det er altså meget kompliceret. Er der nogen steder der står en forklaring til programmet om dette?
Selvom alle I søde piger herinde prøver at forklare det så godt som muligt så har jeg altså uhyggeligt svært ved at forstå det!
17 år20. oktober 2007 kl. 23:42
Nina (slettet)
#9
re: majs
Hej Spacy!
Jeg kan godt se hvad du mener med dit lakse-eksempel, men du glemmer at tænke på, at da fødevarestyrelsen udregnede hvor mange kcal, der er i en rå laks, havde de en rå laks med vand i.
Så da deres kcal-beregning, er på rå fisk inkl. vand, så er der i 120 gram tilberedt laks ligeså mange kcal som i 140g rå laks.
dvs: 140 g rå laks = 120 g tilberedt laks = 196 kcal
(her er ikke indregnet stegefedt og evt. panering)
Men det er er selvfølgelig ikke det store det ændre i dette tilfælde.
Mvh Nina
Jeg kan godt se hvad du mener med dit lakse-eksempel, men du glemmer at tænke på, at da fødevarestyrelsen udregnede hvor mange kcal, der er i en rå laks, havde de en rå laks med vand i.
Så da deres kcal-beregning, er på rå fisk inkl. vand, så er der i 120 gram tilberedt laks ligeså mange kcal som i 140g rå laks.
dvs: 140 g rå laks = 120 g tilberedt laks = 196 kcal
(her er ikke indregnet stegefedt og evt. panering)
Men det er er selvfølgelig ikke det store det ændre i dette tilfælde.
Mvh Nina
17 år21. oktober 2007 kl. 23:59
Spacy
#10
re: majs
Hej Nina!
Når du forklarer det på den måde og når fødevarestyrelsen har beregnet sådan så forstår jeg det meget bedre :-)
Men har du fulgt med i den anden debat jeg nævner?
For de beregninger de der taler om er næsten ikke for alm. mennesker ;-) Ikke at du el.andre skal prøve at forklare yderliger, jeg har valgt at se bort fra det svind indtil videre.
Men stadigvæk kunne jeg godt tænke mig hvis der var nogen der vidste om der var en overordnet forklaring på dette et sted. Og hvor er Lone henne i det her? For på et tidspunkt er jeg nød til at tage højde for det. Men jeg læse de andre indlæg igen og igen, så må jeg el fatte engang!
Når du forklarer det på den måde og når fødevarestyrelsen har beregnet sådan så forstår jeg det meget bedre :-)
Men har du fulgt med i den anden debat jeg nævner?
For de beregninger de der taler om er næsten ikke for alm. mennesker ;-) Ikke at du el.andre skal prøve at forklare yderliger, jeg har valgt at se bort fra det svind indtil videre.
Men stadigvæk kunne jeg godt tænke mig hvis der var nogen der vidste om der var en overordnet forklaring på dette et sted. Og hvor er Lone henne i det her? For på et tidspunkt er jeg nød til at tage højde for det. Men jeg læse de andre indlæg igen og igen, så må jeg el fatte engang!
17 år22. oktober 2007 kl. 07:32