krise - hjælp mig med inspiration til frokost
Du læser en tråd i debat > vægttabveile
#2
re: krise - hjælp mig med inspiration til frokost
Jeg er selv afvænnet sukkerafhængig. Jeg ved ikke hvor hårdt du går til værks, men du skal ud over sukker også være meget forsigtig med hvidt brød, ris og pasta og til dels kartofler.
Det tog mig i hvertfald 2 måneder at nå helt ud på "den anden side" af sukkertrangen.
En strategi i starten kan være at se lidt stort på kalorieindtaget pr. dag og blot koncentrere dig om ikke at spise de ting som vedligeholder sukkerafhængigheden og giver overspisning.
Frugt har et ret stort sukkerindhold og bør derfor ikke spises alene til et mellemmåltid. Spis f.eks 10 mandler eller 3 paranødder sammen med et stykke frugt.
En anden mulighed er klidkiks (gi' dem en chance man skal lige vænne sig til dem :-) med peanutbutter eller sukkerfri marmelade.
Til frokost er det vigtigt at vælge en rugbrød du er helt vild med. Feks. fra bageren. Et industribrød kunne jeg i hvertflad heller ikke overleve på.
Prøv at riste rugbrød på en tør hed pande (afkøl inden du pakker ind) og put avocado(bruges som et tykt lag smør), tomater, kartofler, kylling, salat, tomat e.l. i mellem to skiver brød. Hvis du kan lide peber kan du kværne masser af frisk rosenpeber på.
Mit eftermiddags mellemmåltid består af 20g mørk chokolade (til kaffen uhm...) og et stykke frugt. Om formiddagen er det to klidkiks med marmelade og nødder.
Prøv i øvrigt at begrænse mellemmåltiderne til to, istedet for at spise lidt hele tiden, så spise et ordentligt mellemmåltid formiddag og eftermiddag.
Motion kan også være en god hjælp til at komme forbi muren. Det er selvfølgelig ikke en mulighed når du er på arbejde. Men det har sommetider reddet mig fra uvehungeren at cykle en time på motionscyklen.
Hold fast. Lige pludselig bliver det meget nemmere :-)
Det tog mig i hvertfald 2 måneder at nå helt ud på "den anden side" af sukkertrangen.
En strategi i starten kan være at se lidt stort på kalorieindtaget pr. dag og blot koncentrere dig om ikke at spise de ting som vedligeholder sukkerafhængigheden og giver overspisning.
Frugt har et ret stort sukkerindhold og bør derfor ikke spises alene til et mellemmåltid. Spis f.eks 10 mandler eller 3 paranødder sammen med et stykke frugt.
En anden mulighed er klidkiks (gi' dem en chance man skal lige vænne sig til dem :-) med peanutbutter eller sukkerfri marmelade.
Til frokost er det vigtigt at vælge en rugbrød du er helt vild med. Feks. fra bageren. Et industribrød kunne jeg i hvertflad heller ikke overleve på.
Prøv at riste rugbrød på en tør hed pande (afkøl inden du pakker ind) og put avocado(bruges som et tykt lag smør), tomater, kartofler, kylling, salat, tomat e.l. i mellem to skiver brød. Hvis du kan lide peber kan du kværne masser af frisk rosenpeber på.
Mit eftermiddags mellemmåltid består af 20g mørk chokolade (til kaffen uhm...) og et stykke frugt. Om formiddagen er det to klidkiks med marmelade og nødder.
Prøv i øvrigt at begrænse mellemmåltiderne til to, istedet for at spise lidt hele tiden, så spise et ordentligt mellemmåltid formiddag og eftermiddag.
Motion kan også være en god hjælp til at komme forbi muren. Det er selvfølgelig ikke en mulighed når du er på arbejde. Men det har sommetider reddet mig fra uvehungeren at cykle en time på motionscyklen.
Hold fast. Lige pludselig bliver det meget nemmere :-)
16 år22. august 2008 kl. 08:51
iakob
#3
re: krise - hjælp mig med inspiration til frokost
Jeg ved ikke om dit arbejde også er fysisk krævende, men hvis det er så skal du huske at du har brug for mere mad. Det kan også hjælpe at sætte dit mål her på madital til at tabe dig 1 kilo over 14 dage. Så beregner madital de antal kalorier du højst må spise og det skal du så bruge som grænse i stedet for. Jeg har tabt mig 21 kilo over knap et år på den måde, ved langsomt at vænne min krop til kostomlægningen i stedet for at give den et chock. Jeg gav dog mig selv en kold sukkertyrker i starten, som du åbenbart også gør.
Der er flere tricks til bedre at kunne håndtere "mangel" på sukker. Spis groft, altså det som man kalder langsomme kulfibre, fordi det holder dit sukkerniveau højere gennem længere tid. Spis også nødder og frø (10-20 gram om dagen), jeg har læst mig til at der er lavet en undersøgelse som fastslår at folk som spiser nødder (og frø vel) har større vægttab og også et mere stabilt vægttab bagefter end folk som ikke spiser disse ting.
Angående inspiration til madpakken, så smører jeg madpakker til ungerne næsten hver dag og derfor har jeg lige meldt mig til madpakkeservice (madpakkeservice.dk) - et nyhedsbrev med inspiration til madpakken.
Du kan også finde inspiration her:
projekt-madpakken.dk
(et forældet link til arla.dk er blevet fjernet)
uk.foedevarestyrelsen.dk
madpakke.schulstad.dk
Det er en stor hjælp hvis man selv bager eller køber grovbrød/flutes til fryseren. Så kan man enten tø dem op i microbølgeovn efterhånden som man får brug for dem, eller tage dem frosne med i madpakken - så tør de op undervejs.
Glem heller ikke indbagt-mad: pirog, fyldte (majs)pandekager, forskellige madbrød, frugtbrød, pitabrød, samosa etc etc
Endeligt kan det være en stor fordel at tillade sig selv noget sødt een gang om dagen. Jeg gjorde i lang tid det at jeg fik 5-10 gram god, mørk chokolade hver aften (chilichokolade!), som jeg nød langsomt og i fulde drag. Det gjorde at jeg i løbet af dagen kunne sige til mig selv: jeg behøver ikke smage den kage eller det stykke slik fordi jeg får jo iaften.
Jeg håber det hjalp lidt.
Nede i Århus C lå der på et tidspunkt en ny sandwichbar ikke langt fra Bruuns galleri - op i den gade hvor Løberen ligger. På højre side ikke langt fra banegårdskrydset. Der kunne man få sunde flutes (grovbrød og sund indhold). Måltidet var stort, men sundt. Jeg ved ikke om det sted stadig findes, men måske kunne det også hjælpe at finde sådanne steder og spise, bare een gang om ugen (eks fredag?).
Man kan nemlig ikke leve supersund og slank hele tiden og man skal vælge de tidspunkter hvor man tillader sig lidt ekstra godt. Jeg har næsten hele tiden spist et stykke kage i weekenden til kaffe. Det hjalp mig også til at sige nej til alle de andre kage-tilbud.
Der er flere tricks til bedre at kunne håndtere "mangel" på sukker. Spis groft, altså det som man kalder langsomme kulfibre, fordi det holder dit sukkerniveau højere gennem længere tid. Spis også nødder og frø (10-20 gram om dagen), jeg har læst mig til at der er lavet en undersøgelse som fastslår at folk som spiser nødder (og frø vel) har større vægttab og også et mere stabilt vægttab bagefter end folk som ikke spiser disse ting.
Angående inspiration til madpakken, så smører jeg madpakker til ungerne næsten hver dag og derfor har jeg lige meldt mig til madpakkeservice (madpakkeservice.dk) - et nyhedsbrev med inspiration til madpakken.
Du kan også finde inspiration her:
projekt-madpakken.dk
(et forældet link til arla.dk er blevet fjernet)
uk.foedevarestyrelsen.dk
madpakke.schulstad.dk
Det er en stor hjælp hvis man selv bager eller køber grovbrød/flutes til fryseren. Så kan man enten tø dem op i microbølgeovn efterhånden som man får brug for dem, eller tage dem frosne med i madpakken - så tør de op undervejs.
Glem heller ikke indbagt-mad: pirog, fyldte (majs)pandekager, forskellige madbrød, frugtbrød, pitabrød, samosa etc etc
Endeligt kan det være en stor fordel at tillade sig selv noget sødt een gang om dagen. Jeg gjorde i lang tid det at jeg fik 5-10 gram god, mørk chokolade hver aften (chilichokolade!), som jeg nød langsomt og i fulde drag. Det gjorde at jeg i løbet af dagen kunne sige til mig selv: jeg behøver ikke smage den kage eller det stykke slik fordi jeg får jo iaften.
Jeg håber det hjalp lidt.
Nede i Århus C lå der på et tidspunkt en ny sandwichbar ikke langt fra Bruuns galleri - op i den gade hvor Løberen ligger. På højre side ikke langt fra banegårdskrydset. Der kunne man få sunde flutes (grovbrød og sund indhold). Måltidet var stort, men sundt. Jeg ved ikke om det sted stadig findes, men måske kunne det også hjælpe at finde sådanne steder og spise, bare een gang om ugen (eks fredag?).
Man kan nemlig ikke leve supersund og slank hele tiden og man skal vælge de tidspunkter hvor man tillader sig lidt ekstra godt. Jeg har næsten hele tiden spist et stykke kage i weekenden til kaffe. Det hjalp mig også til at sige nej til alle de andre kage-tilbud.
16 år22. august 2008 kl. 08:58
lobrina (slettet)
#4
re: krise - hjælp mig med inspiration til frokost
hej hej.
Tusind tak for jeres gode og meget brugbare svar. Jeg synes allerede jeg har fået nogle gode tips. Har været i en periode hvor jeg bare ikke har kunnet se andre muligeheder en en skive rugbrød med kedeligt pålæg, og gulerødder og peberfrugt til. Så det var godt lige at få lidt inspiration, f.eks. har jeg ikke tænkt på at lave sådan noget indbagt-mad, som du, iacob, foreslår. Det vil jeg prøve at se om jeg kan få tid til engang imellem.
Mht sukkerafhængigheden, så er jeg egentlig ikke ude i en kold tyrker, jeg prøver mere at ændre min tankegang og se det positive til at jeg ikke spiser alt det kage og slik. Men dog stadig synder lidt kontrolleret ind imellem. har før prøvet at sætte total forbud for mig selv, hvilket bare endte med at resultere i vild overspisning, fordi det forbudte så bare blev endnu mere interessant. Så nu prøver jeg sådan her i stedet. Jeg synes faktisk det går okay, men rent psykisk er det hårdt. Jeg prøver meget at arbejde med mine tanker og sådan, og i de her dage kan jeg virkelig føle mig trist og ked af det over at jeg ikke skal spise kager hver dag som jeg plejer :(
En anden ting er, at jeg har svært ved at erstatte de usunde kager med andre søde ting, som i ofte foreslår, fordi jeg simpelthen ikke bryder mig om det. Marmelade, peanutbutter, pålægschokolade, sodavand, saftevand, søde youghurter osv, bryder jeg mig ikke om og har aldrig spist. Det er jo på den ene side godt nok, men på den anden side har jeg nogen gange svært ved at finde fristende alternativer når sukker/kagetrangen virkelig banker på. Nødder osv solder jeg dog meget af, og spiser hver morgen på havregryn sammen med rosiner. En morgenmad som jeg elsker, og som jeg synes holder mig mæt i lang tid.
Jeg vil prøve at følge jeres råd om at spise mere afgrænsede melllemmåltider, i stedet for at gå og småspise hele tiden mellem måltiderne, måske det kan hjælpe mig.
Hvirdt brød, pasta osv har jeg ikke problemer med, jeg spiser stort set aldrig hvidt brød, og spaghettien er altid lavet af fuldkorn. Grundlæggende synes jeg at jeg har nogle gode vaner, men jeg har bare et kæmpe sukkermonster som skriger på kager hver eneste dag, og hvis den ikke får det kan den i stedet f inde på at skrige på fed junkfood i form af mc.D og lignende stads.
Nok om det nu, jeg får altid skrevet sådan nogle lange indlæg. Men tak for jeres råd, og kom gerne med flere, også gerne flere frokostforslag, som ikke er alt for tidskrævende.
Lobrina
Tusind tak for jeres gode og meget brugbare svar. Jeg synes allerede jeg har fået nogle gode tips. Har været i en periode hvor jeg bare ikke har kunnet se andre muligeheder en en skive rugbrød med kedeligt pålæg, og gulerødder og peberfrugt til. Så det var godt lige at få lidt inspiration, f.eks. har jeg ikke tænkt på at lave sådan noget indbagt-mad, som du, iacob, foreslår. Det vil jeg prøve at se om jeg kan få tid til engang imellem.
Mht sukkerafhængigheden, så er jeg egentlig ikke ude i en kold tyrker, jeg prøver mere at ændre min tankegang og se det positive til at jeg ikke spiser alt det kage og slik. Men dog stadig synder lidt kontrolleret ind imellem. har før prøvet at sætte total forbud for mig selv, hvilket bare endte med at resultere i vild overspisning, fordi det forbudte så bare blev endnu mere interessant. Så nu prøver jeg sådan her i stedet. Jeg synes faktisk det går okay, men rent psykisk er det hårdt. Jeg prøver meget at arbejde med mine tanker og sådan, og i de her dage kan jeg virkelig føle mig trist og ked af det over at jeg ikke skal spise kager hver dag som jeg plejer :(
En anden ting er, at jeg har svært ved at erstatte de usunde kager med andre søde ting, som i ofte foreslår, fordi jeg simpelthen ikke bryder mig om det. Marmelade, peanutbutter, pålægschokolade, sodavand, saftevand, søde youghurter osv, bryder jeg mig ikke om og har aldrig spist. Det er jo på den ene side godt nok, men på den anden side har jeg nogen gange svært ved at finde fristende alternativer når sukker/kagetrangen virkelig banker på. Nødder osv solder jeg dog meget af, og spiser hver morgen på havregryn sammen med rosiner. En morgenmad som jeg elsker, og som jeg synes holder mig mæt i lang tid.
Jeg vil prøve at følge jeres råd om at spise mere afgrænsede melllemmåltider, i stedet for at gå og småspise hele tiden mellem måltiderne, måske det kan hjælpe mig.
Hvirdt brød, pasta osv har jeg ikke problemer med, jeg spiser stort set aldrig hvidt brød, og spaghettien er altid lavet af fuldkorn. Grundlæggende synes jeg at jeg har nogle gode vaner, men jeg har bare et kæmpe sukkermonster som skriger på kager hver eneste dag, og hvis den ikke får det kan den i stedet f inde på at skrige på fed junkfood i form af mc.D og lignende stads.
Nok om det nu, jeg får altid skrevet sådan nogle lange indlæg. Men tak for jeres råd, og kom gerne med flere, også gerne flere frokostforslag, som ikke er alt for tidskrævende.
Lobrina
16 år23. august 2008 kl. 16:47
lobrina (slettet)
#5
re: krise - hjælp mig med inspiration til frokost
forresten, iacob, sandwich baren du snakker om må være Anettes, så vidt jeg kan læse mig frem til. Kender den godt, og er ret vild med deres sandwich.
Men her den anden dag købte jeg sandwich til frokost, og jeg fik et mindre chok da jeg tastede den ind her på siden. Jeg anslog det til at være ca 300 g bød, sådan noget groft durums-ciabata tror jeg, og jeg tastede det ind som grov franskbrød. Over 700 kcal bare for brødet! Oven i kom så laksen, dressingen osv. Øj øj øj, der blev jeg altså lidt skræmt. Den var godt nok også stor, men alligevel? (Heldigvis skar jeg den over og spiste halvdelen til frokost og den anden del til mellemmåltid)
Den var i øvrigt heller ikke fra Anettes, men jeg bedømte den til at være rimelig reel, masser af frisk salat og lækker laks og kun lidt dressing...
Men her den anden dag købte jeg sandwich til frokost, og jeg fik et mindre chok da jeg tastede den ind her på siden. Jeg anslog det til at være ca 300 g bød, sådan noget groft durums-ciabata tror jeg, og jeg tastede det ind som grov franskbrød. Over 700 kcal bare for brødet! Oven i kom så laksen, dressingen osv. Øj øj øj, der blev jeg altså lidt skræmt. Den var godt nok også stor, men alligevel? (Heldigvis skar jeg den over og spiste halvdelen til frokost og den anden del til mellemmåltid)
Den var i øvrigt heller ikke fra Anettes, men jeg bedømte den til at være rimelig reel, masser af frisk salat og lækker laks og kun lidt dressing...
16 år23. august 2008 kl. 16:52
Frk Jakob (slettet)
#6
re: krise - hjælp mig med inspiration til frokost
brød er "farligt", selv hvis det er af den sunde slags med masser af kerner... evt. kan du lave en lækker salat eller råkost hjemmefra og så smide overbollen ud... dvs kun spise det halve brød, laksen og salat og så en god salat ved siden af...
16 år24. august 2008 kl. 01:33
iakob
#7
re: krise - hjælp mig med inspiration til frokost
Groft brød og nødder er efter min mening essentielle for et vægttab og for at kunne holde vægten. Men begge dele skal i høj grad nydes med måde. Det samme gældes i øvrigt tørret frugt som giver en dejlig (sund) sødme hvis man er i det hjørne. Men det skal også nydes med måde pga energitætheden.
Angående kage...
For det første kørte jeg en lang overgang med at jeg fik 5-10 gram god chokolade hver aften. Det gjorde at jeg nemmere kunne takke nej til det som blev budt mig i løbet af dagen fordi jeg jo kunne se frem til min aftenschokolade. Og i den periode vænnede jeg mig så til at takke nej og ikke føle at jeg gik glip af noget - hvilket senere gjorde det nemmere at takke nej selvom jeg ikke skulle have chokolade om aftenen. Det handler om at tage små trin som hver især leder i den rigtige retning og som man på enhver tid faktisk kan overkomme uden at blive presset til at opgive fordi trinet var for ambisiøst.
Jeg kan anbefale at lave små frugtboller - med æble eller tørret frugt. Eller lav nogle boller med lidt sukker i. Tag chokoladepålæg på (helst mørk hvis du kan lide det, men ellers er lyst også ok). Nup en flødebolle. Hvad som helst faktisk, bare der er mindre energi i end i den kage du ellers ville have valgt. Når du så har vænnet dig til at sige nej til kagen og tage noget andet i stedet som er næsten, men ikke helt, lige så usundt, så kan du tage et skridt videre. Måske bare et stykke knækbrød? En banan måske?
Du behøver ikke være supersund idag. Du skal bare være lidt sundere end igår.
Sørg også for at det ikke er fordi du er tørstig. Man kan godt tage fejl at tørst og så sukkertrang. Sørg også for at det højst er 3-4 timer siden du har fået noget langtidsholdbart som din fordøjelse kan arbejde med. En kage bliver jo nærmest dirigeret direkte ud i sukkeret. Et æble ligger lidt længere tid i maven og tarmen og afgiver sukkeret. Et stykke rugbrød eller groft knækbrød endnu længere.
Nødder er i øvrigt også gode til at tage sukkertrangen men hold dig mellem 10 og 20 gram om dagen.
Angående kage...
For det første kørte jeg en lang overgang med at jeg fik 5-10 gram god chokolade hver aften. Det gjorde at jeg nemmere kunne takke nej til det som blev budt mig i løbet af dagen fordi jeg jo kunne se frem til min aftenschokolade. Og i den periode vænnede jeg mig så til at takke nej og ikke føle at jeg gik glip af noget - hvilket senere gjorde det nemmere at takke nej selvom jeg ikke skulle have chokolade om aftenen. Det handler om at tage små trin som hver især leder i den rigtige retning og som man på enhver tid faktisk kan overkomme uden at blive presset til at opgive fordi trinet var for ambisiøst.
Jeg kan anbefale at lave små frugtboller - med æble eller tørret frugt. Eller lav nogle boller med lidt sukker i. Tag chokoladepålæg på (helst mørk hvis du kan lide det, men ellers er lyst også ok). Nup en flødebolle. Hvad som helst faktisk, bare der er mindre energi i end i den kage du ellers ville have valgt. Når du så har vænnet dig til at sige nej til kagen og tage noget andet i stedet som er næsten, men ikke helt, lige så usundt, så kan du tage et skridt videre. Måske bare et stykke knækbrød? En banan måske?
Du behøver ikke være supersund idag. Du skal bare være lidt sundere end igår.
Sørg også for at det ikke er fordi du er tørstig. Man kan godt tage fejl at tørst og så sukkertrang. Sørg også for at det højst er 3-4 timer siden du har fået noget langtidsholdbart som din fordøjelse kan arbejde med. En kage bliver jo nærmest dirigeret direkte ud i sukkeret. Et æble ligger lidt længere tid i maven og tarmen og afgiver sukkeret. Et stykke rugbrød eller groft knækbrød endnu længere.
Nødder er i øvrigt også gode til at tage sukkertrangen men hold dig mellem 10 og 20 gram om dagen.
16 år24. august 2008 kl. 21:45
mauie (slettet)
#8
re: krise - hjælp mig med inspiration til frokost
Heej lobrina. Jeg er også total sukkernarkonam, men har lige givet mig selv en kold tyrker, har kun været igang en uge, men det har taget den værste trang. Jeg har også syntes at det var svært at holde mig tik 1500 kcal om dagen, men hvis der var noget der hjalp så var det proteiner. Hvis du laver en salat til frokosten så kom nogle kogte kikærter i, da de indeholder en masse proteiner og samtidig holder en mæt i rigtig lang tid. Du kan også koge forskellige slags linser da de også indeholder en masse proteiner. Lav hummus ud af kikærterne og smør dem på det brød du spiser. en håndfuld kikærter kan du sagtens køre på i 3-4 timer. Prøv også fibertabletter i små perioder til at holde dig mæt på, men husk at spise minimum 1200 kcal om dagen. Du kan også lave en smoothie som sparker røv, en mellem banan, 100g jordbær(frossne) og 70g minimælk, og lidt proteinpulver, og kom det i blenderen, for det første er det helt vild sødt, og smager af slik, og så mætter det i lang tid. Jeg synes at hvis man har tendenser til overspisning, og spiser lidt store portioner, ér det normalt at der vil gå lidt tid før ens mavesæk er krympet til normal størrelse igen, derfor er proteiner ideelt. Kroppen bruger også mange kcal på at forbrænde proteiner.
16 år25. august 2008 kl. 22:31
Jeg er for et par uger siden startet på min kostomlægning, fordi jeg gerne vil tabe mig lidt kilo, det er ikke voldsomt meget jeg har for meget, men nok til at jeg lige nu ikke kan holde ud at se på mig selv i spejlet. Og desuden er mine spisevaner og mit forhold til mad helt forskruet. Er meget sukkerafhængig (har ofte før prøvet at vænne mig af med det, men endnu uden held), og bruger i høj grad mad som trøst, og overspiser ofte. Det er de ting jeg nu forsøger at komme til livs.
Det er faktisk gået fint det sidste stykke tid, men nu er det som om det bare begynder at være rigtig træls. De sidste dage har jeg været super træt og trist, har ikke følt nogen som helst glæde ved det jeg spiste, og har kun kunnet tænke på det jeg gerne ville med ikke burde spise. Det er især mine lange arbejdsdage der er problemet. Jeg er afsted fra 8.30 til 18 - 18.30 hver dag, så jeg skal have en del mad med til madpakke for at holde den gående, men jeg er simpethen ved at løbe tør for inspiration, og jeg er dødtræt af det jeg får lavet nu. Min madpakke består for det meste af en rugbrød med noget pålæg, og så diverse frugter og grøntsager eller ligndede ting til mellemmåltider. ofte bliver det de sædvanlige gulerødder, tomater og pebrefrugter, som der altid lige er i mit køleskab.
Men det bliver bare ikke ved med at være fristende og tiltalende, og jeg spørger jer derfor om hjælp til at variere min froskost. Jeg arbejder lige midt i århus C og der er bare så mange fristelser omkring mig, med take-away, bagerier, konditorier osv, og jeg kan mærke at jeg er virkelig tæt på at give op og give efter for trangen til at styrte ned til bageren og købe en posefuld romkugler og proppe direkte i hovedet.
Jeg har desuden utrolig svært ved at holde mig under et kcal indtag på 1500, også selvom jeg ikke spiser noget usundt eller overspiser. Jeg bliver simpelthen bare så hurtigt sulten igen, når jeg mest spiser frugt og grønt imellem måliderne, men hvis jeg sætter mængden af brød og pålæg op, så har jeg svært ved at holde mig under de 1500 kcal..
Jeg er godt klar over at det at jeg er så træt og utalpas også kan skyldes at jeg pludselig ikke får så meget sukker som jeg er vant til. Men lige nu har jeg bare svært ved at se hvordan jeg skal komme over denne her "mur"..
Undskyld længden på det her indlæg. Jeg er så frustreret lige nu, at jeg føler jeg kunne blive ved med at skrive for at komme ud med alle tankerne omkring det, men jeg må hellere stoppe nu og holde mig til et problem af gangen :)
Mange hilsener fra Lobrina