Fedtfattig/sukkerfattig

Du læser en tråd i debat > vægttab

#1
Fedtfattig/sukkerfattig
Ja jeg blev lidt træt af at spise fedtfattigt hele tiden, og tabte mig godt nok et par kilo, men det var som om jeg gik i stå.. + min krop havde det bare ikke godt, jeg knækkede i alle mine led hver gang jeg dyrkede arobic, det var faktisk ret pinligt ;o)

Så startede jeg på atkinskur igen, som er en sukker/kulhydrat-fattig kur, faktisk for 2 gang. og har nu tabt 2,5 kilo på de her 10 dage, jeg har stadig lidt igen. men det er rart at der er noget der virker.. og + mine led har det meget bedre.. jeg knækker næsten ikke mere, det er nok fordi jeg bliver smurt indvendig igen.. hehe. og en bonus oveni, er at mine løbepræstationer er forbedret en hel del.. det re godt nok daarjligt..

nu skal jeg bare til at afslutte kuren på den rigtige måde, så jeg ikke tager det hele på igen, det er jeg lidt nervøs for. men det handler om at begynde at tage mere kulhydrater med i kuren, men kun lidt ad gangen.

Hilsen fra den glade og tilfredse
fr. Mariadk
19 år14. juni 2005 kl. 12:10
#2
re: Fedtfattig/sukkerfattig
Hej Maria,

Det er da godt at den virker på dig. Min søster har også tabt en del på den kur. Jeg har prøvet, men jeg kan altså ikke undvære brød og pasta og frugt, det er bare for svært. Men det er rigtigt at folk taber sig helt vildt meget i induktionsfasen. Pøj pøj med det, men husk at det ikke er en sund levevis at leve efter Atkins - kun en overgang.

kh
19 år14. juni 2005 kl. 15:26
#3
re: re: Fedtfattig/sukkerfattig
Det er ok at gå på en kulhydratfattig kur, der er bare nogle vigtige ting man skal huske på, som også gælder når man er på Atkins. Det er ikke lige meget hvad for noget fedt man spiser. Hvis du får dit fedt fra nødder, avocado, fisk, planteolier osv er det ok, men hvis dit fedt indtag kommer fra mælkeprodukter og rødt kød stiger risikoen for hjertekarsygdomme ret voldsomt. (Manden har selv lidt af det på sine seneste år, fordi hans årer var så tilfedtede).

Uanset om du er på en fedtfattig eller kulhydratfattig kur skal du huske at det basalt handler om at indtage mindre energi end kroppen bruger. Hvis du har et stofskifte og et aktivitetsniveau som gør at din krop bruger 2400 kcal om dagen er det totalt lige meget om du spiser fedt, protein eller kulhydrat, så længe du spiser flere kcal end de 2400 vil du tage på og så længe du spiser færre kcal vil du tabe dig.
Dernæst skal det siges at ingen af de tre kan undværes, hverken fedt, kuhydrat eller protein. Fedt og protein mætter noget bedre, men især fedt kan deles ind i mange kategorier, hvoraf en del ikke er særligt sunde, og andre er ret vigtige for kroppen.

Det er helt fint at gå på sådan en kur, hvis det er for en kortere periode, men når det er noget som gerne skulle vare resten af livet, synes jeg det er vigtigt at få indarbejdet nogle daglige spisevaner, som gør en mæt og giver en hvad man har brug for hver dag, og som man kan leve med. Jeg ville ikke kunne leve resten af livet af æg, kød og nødder, men jeg ville heller ikke kunne leve af grøntsager og brød resten af livet. Der skal være plads til det hele:-)

Det blev en længere smøre. Håber ikke du tager det som kritik, for det er et meget flot vægttab, men bare tager det til eftertanke, når du skal have kulhydraterne ind i din mad igen.

Knus Eskimo
19 år14. juni 2005 kl. 19:24
#4
re: re: re: Fedtfattig/sukkerfattig
Hej Eskimo,

Jeg tænker lidt på om du er sygeplejerske eller ernæringsvejleder/ekspert. Du ved bare så mange ting. Tak fordi du øser ud af det til os andre. Jeg kan i hvert fald bruge en del.
19 år15. juni 2005 kl. 09:09
#5
re: re: re: Fedtfattig/sukkerfattig
Hey advogirl;

nej det kan jeg heller ikke undvære, det er også meningen at jeg skulle tappe sådan op, at jeg godt må spise groftbrød og sådan..

Hej eskimo,

ja selvfølgelig skal man have de rette fedtstoffer, og jeg spiser dem også af hensyn til at når jeg så stopper på kuren, så er jeg ikke blevet afhængig af de usunde.

Knus fra den glade Maria

men mange undersøgelse viser altså at den ikke er farlig. F.eks. kan man læse noget her :

Efter at have taget afstand fra Dr. Atkins kostsammensætning i årtier, har ernæringsmyndighederne i USA nu omsider bestemt sig for at teste hvorvidt det virker.

Atkins-kosten består af meget fedt og protein og meget lidt kulhydrater. I efteråret 2002 blev der fremlagt et lille forsøg, som til trods for ernæringsmyndighedernes negative forventninger viste netop det Robert Atkins længe har hævdet:

Forsøgspersonernes kolesterolværdier gik ikke i vejret, og de gik mere ned i vægt end mennesker på en fedtfattigt kost.

Mindst tre studier af Atkins-kosten er blevet fremlagt på medicinske konferancer i løbet af 2002, og alle har de vist de samme resultater. Det nyeste studie blev præsenteret på den amerikanske hjerteforening AHA's årsmøde. AHA er en bastion for lægen Eric C. Westmans opfattelse om at lidt fedt i kosten er sundt. Westman ville studere Atkins-kosten fordi så mange af hans patienter og venner tog den seriøs. Westman og hans kolleger studerede 120 frivillige overvægtige, hvoraf halvdelen blev sat på Atkins-kost og den anden halvdel på hjerteforeningens fedtfrie kost.

På Atkins-kosten begrænser man i begyndelsen mængden af kulhydrater til mindre end 20 gram per dag, noget der svarer til tre skiver knækbrød eller en skive rugbrød, og 60 procent af energien kom fra fedt. Efter 6 måneder havde de mennekser som fulgte Dr. Atkins diæt gået 14 kg ned i vægt i gennemsnit, mens de som fulgte den fedtfattige diæt gik ned 9 kg.

Kolesterol total tallet gik ned i begge grupper, men de der fulgte Atkins diæt, havde 11 procent øgning i HDL-kolesterolet (det gode). Triglyseridniveauet faldt med ca. 50 procent. På den fedtfattige diæt var HDL-niveauet uændret, mens triglyseridniveauet kun faldt 22 procent. Triglyserider er en risikofaktor for hjerte- og karsygdomme.

Hos de frivillige forsøgspersoner forblev LDL-kolesterol niveauet uændret på begge diæter, men alligevel så det ud til at der var sket en ændring i kolesterolet til en form som har mindre risiko for at klumpe til gennem tiden.

Konklusionen er at Atkins-kosten er bedre end en fedtfattig kost på kort sigt (seks måneder), og nu er der sat gang i et nyt studie som skal teste dette på 360 nye forsøgspersoner i et helt år.

Kilde: diabetesincontrol.com
19 år15. juni 2005 kl. 10:40
#6
re: re: re: re: Fedtfattig/sukkerfattig
Hejsa Maria
Jeg vil nu heller ikke gå så langt som at sige at Atkins er farlig. Jeg synes blot den kan være uoptimal, hvis folk spiser det forkerte fedt. Det er sandt at så længe du får de sunde fedtsyrer er det ok. Men du vil kunne finde ligeså mange undersøgelser som går mod Atkins som for, bla. hvis du går ind på motion-online eller iforms hjemmeside, fordi folk ikke sætter sig ordentligt ind i kuren og ender med at drikke sødmælk og spise hakket oksekød 18%. Og det er alt andet lige ikke sundt!!! Jeg vil tro forholdet mellem undersøgelserne hedder 60/40 mod kuren eller mod kure generelt.

Jeg vil gerne finde nogle links til dig, hvis du vil have dem. Men som sagt er problemet især, hvis man er ukritisk overfor hvilken slags fedt man spiser og det er du jo ikke:-)

Endvidere betyder det meget hvor overvægtig du er!! Hvis du kun er lettere overvægtig kan et problem være at du bliver træt og uoplagt pga de manglende kulhydrater og mangel på vitaminer og mineraler, hvis du ikke tager et tilskud. Det betyder at du ikke orker at dyrke motion, eller dyrke det med en intensitet der er høj nok. På den måde taber du lige så mange eller flere kg "lean body mass" end fedt, og det er jo fedtet vi gerne vil af med. Der er ikke meget sundhedsfremmende over at tabe 10 kg, hvis din fedtprocent er uændret eller højere end da du startede.

Men vi er meget forskellige mennesker, og har forskellige tilgange til alt. Og når man vil på kur er atkins faktisk en af de gode, fordi man også får en masse proteiner og hænger vanen fast når man er over induktionsperioden er man faktisk temmelig godt kørende!!! Mange som går på fedtfattige kure tager det hele på igen, fordi de ikke får proteinerne og bliver så fedtforskrækkede at de ikke for dækket det nødvendige behov for kroppen.

Der er fordele og ulemper ved alle kurene, man skal som sagt blot huske at spise på en måde som man kan leve med resten af sit liv, for at være sikker på at holde vægttabet:-)

Og god fornøjelse med løberiet. Det er bare skønt:-) I sær her om sommeren i det gode vejr!!!

Hygge
Eskimo
19 år15. juni 2005 kl. 16:49
#7
re: re: re: re: re: Fedtfattig/sukkerfattig
Hej Eskimo,

jeg tror vi er enige i mange ting..

jeg har læst så meget om det, både det dårlige og det gode... ja jeg er typen, som sætter mig virkelig ind i tingene, inden jeg begiver mig ud i det, for ikke at gøre noget der er farligt for min krop.. jeg vil jo gerne løbe maraton næste år, og skal jo tænke på mine muskler.. så jeg læste først hele bogen skeret af dr. atkins..

jeg vil sige at man aldrig skal starte på en kur, hvis man ikke har sat sig ordentlig ind i den, og derfor spiser man sig heller ikke altid mæt i oksekød og drikker slet ikke mælk!! man må nemlig ikke få majeriprodukter i introduktionsfasen, udover ost og æg.. så jeg er på soyamælk for tiden ;o)

mht om man bliver mere træt.. det gør man, oh ja.. de første 3-4 dage er jo ligesom en kold tyrker.. du er fuldstændig færdig.. men derefter kommer energien igen, og dte er ligemeget om du vejer 5 kilo for meget eller 45.. har en atikins veninde, som er en hel del større end mig.. men hun klarer den sjovt nok bedre mht. energien..

men ja du har ret, nogle kan bare blive helt tabt i at man skal tabe sig, og ikke tænker sig om og sætter sig ordentlig ind i tingene.. så er det jo virkelig godt at vi har hinanden herinde..

jeg vil ihvertfald ikke anbefale nogle at starte på atkins, før man har læst en hel del information om hvordan kuren virker på kroppen.. for så kan man falde i faldgrupper.. og den er absolut ikke for svage sjæle ;o)

men ud over det.. IH hvor er det dejlit at solen skinner, og det har lovet godt vejr i weekenden hva? *S*


Maria
19 år16. juni 2005 kl. 13:03


For at deltage i debatten:
Log ind
eller opret en profil, hvis du ikke allerede er medlem

Henter...
window.addEventListener("load", function(){ setTimeout(function () { if (typeof window.cookieconsent !== 'undefined'){ window.cookieconsent.initialise({ "palette": { "popup": { "background": "#444" }, "button": { "background": "#f0ad4e", // orange: "#f0ad4e", //"#14a7d0" //grøn: #5cb85c "text": "black" } }, "theme": "classic", "position": "bottom", "static": false, "type": "opt-in", "content": { "message": "🍪 Cookieinfo

Madital.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, analysere trafikken samt til at markedsføre vores website. Du kan til enhver tid ændre dit valg via vores ", "dismiss": "OK", "allow": "Det er fint", "deny": "Afvis", "link": " cookiepolitik.", "href": "https://www.madital.dk/om-madital/vilkaar-og-betingelser/cookiepolitik/" }, onInitialise: function(status) { if(status == cookieconsent.status.allow) { runScriptsRequiringConsent(); } }, onStatusChange: function(status) { if (this.hasConsented()) { runScriptsRequiringConsent(); } /*else { document.cookie = "_ga=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/"; document.cookie = "_gat_UA-1116525-1=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/"; document.cookie = "_gid=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/"; }*/ createCookie("cookieconsent_time","now",365); } }) } }, 1000); });