#2 af KarinaHadsten (slettet)
Sunde opskrifter søges
Du læser en tråd i debat > vægttabKarinaHadsten (slettet)
#2
re: Sunde opskrifter søges
Jeg kan slet ikke genkende det med at slankemad er kedeligt. Jeg synes jeg får nogle ganske fantastiske festmåltider. Men jeg er så også typen der ELSKER kogte grøntsager.
Men lad mig da prøve om jeg kan komme med lidt ideer alligevel.
Hvad med ovnbagte rodfrugter: kartoffel, rødbede, pastinak, persillerod, sellleri, gulerod ... Skær grøntsagerne i passende stykker - put dem i en pose hæld en tsk olie over og ryst det godt. Bred dem ud på bagepapir eller i et fad og bag dem i ovnen. Bagetiden afhænger af størrelsen. Det er fantastisk som tilbehør. Jeg krydrer mine med salt og dild.
Men det er jo ikke noget man lige tager med i madpakken. I en grovbolle ville jeg bruge en eller flere af følgende: salat, avocado (det bruger jeg tit i stedet for smør eller dressing), pesto, kogte gulerødder, tomat hvis man er til det, agurk. Og så noget godt kyllingekød eller andet kød.
Når du er træt af de kogte grøntsager til aftensmaden, så prøv også her med pesto. Det er lige et godt pift.
Håber du kan bruge det selvom der måske ikke er så meget revolutionerende i de ideer.
Men lad mig da prøve om jeg kan komme med lidt ideer alligevel.
Hvad med ovnbagte rodfrugter: kartoffel, rødbede, pastinak, persillerod, sellleri, gulerod ... Skær grøntsagerne i passende stykker - put dem i en pose hæld en tsk olie over og ryst det godt. Bred dem ud på bagepapir eller i et fad og bag dem i ovnen. Bagetiden afhænger af størrelsen. Det er fantastisk som tilbehør. Jeg krydrer mine med salt og dild.
Men det er jo ikke noget man lige tager med i madpakken. I en grovbolle ville jeg bruge en eller flere af følgende: salat, avocado (det bruger jeg tit i stedet for smør eller dressing), pesto, kogte gulerødder, tomat hvis man er til det, agurk. Og så noget godt kyllingekød eller andet kød.
Når du er træt af de kogte grøntsager til aftensmaden, så prøv også her med pesto. Det er lige et godt pift.
Håber du kan bruge det selvom der måske ikke er så meget revolutionerende i de ideer.
16 år7. marts 2008 kl. 14:37
Mayflower (slettet)
#3
re: Sunde opskrifter søges
tak... det vil jeg helt klart prøve...
16 år7. marts 2008 kl. 14:43
kp08
#4
re: Sunde opskrifter søges
Jeg ikke fordrage kogte grønsager, så jeg spise mange af dem rå, gulerødder, hvidkål, blomkål og løg. Rodfrugter får en tur ovnen. Broccoli, sukkerærter m.m. en tur i wok'en.
Det er op til den enkelte i familien at krydder sin mad.
I aften skal vi f.eks. have en god mager bøf og et tons salat. Salaten bliver ikke blandet, men sat på bordet i små skåle, og så kan man tage det man kan lide - store som små. Og dem der skal have dressing på tage det (det har jeg ikkes pist i de sidste 5 år. Har fået købt DANSKE agurker - de smager bare super.
Det er op til den enkelte i familien at krydder sin mad.
I aften skal vi f.eks. have en god mager bøf og et tons salat. Salaten bliver ikke blandet, men sat på bordet i små skåle, og så kan man tage det man kan lide - store som små. Og dem der skal have dressing på tage det (det har jeg ikkes pist i de sidste 5 år. Har fået købt DANSKE agurker - de smager bare super.
16 år7. marts 2008 kl. 16:55
iakob
#5
re: Sunde opskrifter søges
Man kan også sagtens lave magre og sunde gryderetter hvis man vælger en mager kødtype som mager hakket kød, kyllingekød (kylling i karry er godt) eller f.eks. den magre og billige skinkemignon (der også smager fantastisk ovnstegt).
Tænk grøntsager og krydderier ind i retten. Tænk på at et godt aftensmåltid der også mætter sanserne indeholder noget til alle smagsløgene (surt, bittert, sødt, salt og kødsmag) samt noget til øjnene (farver, anretning) og naturligvis duft.
Tænk grøntsager og krydderier ind i retten. Tænk på at et godt aftensmåltid der også mætter sanserne indeholder noget til alle smagsløgene (surt, bittert, sødt, salt og kødsmag) samt noget til øjnene (farver, anretning) og naturligvis duft.
16 år7. marts 2008 kl. 18:36
bruger slettet
#6
re: Sunde opskrifter søges
Husk også på at få de gode sunde koldpressede jomfruolier.
Køb humus og tahin i araberbiksen, de er lavet på dejlige sunde kigærter og sesam, og dejlig olie. Kan røres op med f.eks hvidløg eller soltørrede tomater og bruges som dip eller dressing eller tilbehør.
Hvorfor tørsteger du? Det er videnskabeligt bevist at kød stort set ikke tager fedt til sig ved stegning. Brug en god jomfruolivenolie eller økologisk smør til at stege i.
Køb humus og tahin i araberbiksen, de er lavet på dejlige sunde kigærter og sesam, og dejlig olie. Kan røres op med f.eks hvidløg eller soltørrede tomater og bruges som dip eller dressing eller tilbehør.
Hvorfor tørsteger du? Det er videnskabeligt bevist at kød stort set ikke tager fedt til sig ved stegning. Brug en god jomfruolivenolie eller økologisk smør til at stege i.
16 år7. marts 2008 kl. 19:12
bruger slettet
#7
re: Sunde opskrifter søges
Det er også en god ide at surfe på nettet efter opskrifter. Hjerteforeningen har mange gode opskrifter, men der findes også et hav af andre gode sider.
16 år9. marts 2008 kl. 13:43
Anonym
#8
re: Sunde opskrifter søges
Hej Mayflower.
Du kan gå ind på " chatten-opskrifter.heede.dk" der er mange gode slankeopskrifter til alle måltider, og de virker.
Venligst B.
Du kan gå ind på " chatten-opskrifter.heede.dk" der er mange gode slankeopskrifter til alle måltider, og de virker.
Venligst B.
16 år9. marts 2008 kl. 19:35
Mayflower (slettet)
#9
re: Sunde opskrifter søges
Mange tak for alle de gode forslag....
Jeg har allerede i dag gjort min madpakke mere interesant så glæder mig for første gang i lang tid til spise den...
jeg har rå blomkål (som er skåret ud i buketter), rød peberfrugt (skåret i stykker), lidt rejer, en gulerrod, cherrytomater, og agurk samt en grovbolle med magert filet pålæg, salatblad, lidt mager mayonaise i stedet for smør... tror det bliver en dejlig frokost...
grunden til at jeg tørsteger er at jeg i min familie altid har fået af vide det var sundest...
i aften har jeg så tænkt mig og lave en wokret med kylligekød, hvidkål, blomkål, gulerrøder, ananaser, peberfrugt, og så grove ris til... så det glæder jeg mig også til at prøve...
jeg har fundet ud af at grunden til at min mad var så kedelig var at jeg ikke tænkte over alle de dejlige grønsager som kan spises rå, hvilket jeg med jeres hjælp har opdaget nu...
Jeg har allerede i dag gjort min madpakke mere interesant så glæder mig for første gang i lang tid til spise den...
jeg har rå blomkål (som er skåret ud i buketter), rød peberfrugt (skåret i stykker), lidt rejer, en gulerrod, cherrytomater, og agurk samt en grovbolle med magert filet pålæg, salatblad, lidt mager mayonaise i stedet for smør... tror det bliver en dejlig frokost...
grunden til at jeg tørsteger er at jeg i min familie altid har fået af vide det var sundest...
i aften har jeg så tænkt mig og lave en wokret med kylligekød, hvidkål, blomkål, gulerrøder, ananaser, peberfrugt, og så grove ris til... så det glæder jeg mig også til at prøve...
jeg har fundet ud af at grunden til at min mad var så kedelig var at jeg ikke tænkte over alle de dejlige grønsager som kan spises rå, hvilket jeg med jeres hjælp har opdaget nu...
16 år10. marts 2008 kl. 09:42
jettemalte (slettet)
#10
re: Sunde opskrifter søges
Hej...
Jeg har fulgt med på sidelinien i et stykke tid, og jeg kan da også komme med et par bud på spændende grøntsagsretter. Jeg bor i Frankrig og laver en del franske retter. En af dem er "ratatouille", som består af courgetter, aubergine, tomater, peberfrugt, hvidløg og olivenolie. Man kan sådan set "putte i" hvad man vil, bare disse hovedingredienser er der. Tag en stor gryde, hæld lidt olivenolie i, kom alle grøntsagerne (i tern - undtaget hvidløgene som puttes i hele som fed) ned i gryden, svits dem i ca. 10 minutter ved høj varme, og skru derefter ned for blusset, og lad grøntsagerne simre i ... 30 minutter (omtrent), indtil de er møre. Ratatouille kan spises alene eller til stort set alt. En anden ret, som også er meget populær hernede er "Aioli" - som faktisk er navnet på hvidløgsmayonaise, men som spises med al slags kogte, kolde grøntsager (courgette, gulerødder, rodfrugter, kartofler osv. osv.). Idéen er, at man kommer til at spise en masse grøntsager fordi mayonaisen er så god (man kan jo bare lade være med at spise FOR meget mayonaise ;-). Hvidløgsmayonaise: Kom 1 æggeblomme og 1/2 tsk. stærk sennep i en skål, rør det sammen. Hæld MEGET LIDT olivenolie i, rør godt rundt, og fortsæt så med LANGSOMT at hælde olie i, indtil konsistensen er tyk. Pres derefter hvidløg i. Man kan også komme persille og citron i for at give mayonaisen mere smag. Vi spiste faktisk Aioli i går aftes, og jeg vejede min portion aiolo til 20 gram (140 kalorier), hvilket altså ikke behøver at vælte kalorieregnskabet (og det smagte herligt!).
BON APPETIT!
Jeg har fulgt med på sidelinien i et stykke tid, og jeg kan da også komme med et par bud på spændende grøntsagsretter. Jeg bor i Frankrig og laver en del franske retter. En af dem er "ratatouille", som består af courgetter, aubergine, tomater, peberfrugt, hvidløg og olivenolie. Man kan sådan set "putte i" hvad man vil, bare disse hovedingredienser er der. Tag en stor gryde, hæld lidt olivenolie i, kom alle grøntsagerne (i tern - undtaget hvidløgene som puttes i hele som fed) ned i gryden, svits dem i ca. 10 minutter ved høj varme, og skru derefter ned for blusset, og lad grøntsagerne simre i ... 30 minutter (omtrent), indtil de er møre. Ratatouille kan spises alene eller til stort set alt. En anden ret, som også er meget populær hernede er "Aioli" - som faktisk er navnet på hvidløgsmayonaise, men som spises med al slags kogte, kolde grøntsager (courgette, gulerødder, rodfrugter, kartofler osv. osv.). Idéen er, at man kommer til at spise en masse grøntsager fordi mayonaisen er så god (man kan jo bare lade være med at spise FOR meget mayonaise ;-). Hvidløgsmayonaise: Kom 1 æggeblomme og 1/2 tsk. stærk sennep i en skål, rør det sammen. Hæld MEGET LIDT olivenolie i, rør godt rundt, og fortsæt så med LANGSOMT at hælde olie i, indtil konsistensen er tyk. Pres derefter hvidløg i. Man kan også komme persille og citron i for at give mayonaisen mere smag. Vi spiste faktisk Aioli i går aftes, og jeg vejede min portion aiolo til 20 gram (140 kalorier), hvilket altså ikke behøver at vælte kalorieregnskabet (og det smagte herligt!).
BON APPETIT!
16 år10. marts 2008 kl. 10:11
Jeg søger nogle gode ideer til hvordan jeg kan gøre den "kedelig" slankemad mere interesant. Jeg er træt af kun at få kogte grønsager og et tørt stykke kyllingekød som er tørstegt på panden til aftensmad.
Og har ingen ideer til hvad jeg kan tage med på arbejdet både som mellemmad og frokost..
jeg håber virkelig der er nogen herinde som kan hjælpe mig med nogle ideer for er virkelig kørt træt i den sunde men også meget kedelige mad..
jeg spiser ikke rugbrød men har ikke noget imod grovboller, ved bare ikke hvordan jeg kan gøre dem spændende og gøre at jeg bliver mæt samtidig med at jeg gerne skulle tabe de sidste 6 kg som stadig sidder rigtig godt fast desværre, måske fordi jeg fristes nemmere lige for tiden fordi jeg synes min egne forslag er temmelige ideforladte
jeg håber virkelig der er nogen som kan hjælpe mig med ideer...