Hurtigt vægttab
Du læser en tråd i debat > vægttabiakob
#12
re: Hurtigt vægttab
Forstået, Kami.
Hm.. jeg tror faktisk det var lige så meget mit behov for at tale om det emne som gjorde at jeg snakkede om det. Jeg ved ikke... jeg synes jeg har et stort behov for at være eksplicit omkring stort set alle aspekter af denne kur/livsstilsændring - det hjælper mig til at finde den bedste løsning for mig selv - og jeres erfaringer og vurdering er jo guld værd og har tit synspunkter som jeg slet ikke har tænkt på.
Kami, hvordan vælger du at tackle situationen med vendinden som ikke er med på "sundshedsbølgen"?
Hm.. jeg tror faktisk det var lige så meget mit behov for at tale om det emne som gjorde at jeg snakkede om det. Jeg ved ikke... jeg synes jeg har et stort behov for at være eksplicit omkring stort set alle aspekter af denne kur/livsstilsændring - det hjælper mig til at finde den bedste løsning for mig selv - og jeres erfaringer og vurdering er jo guld værd og har tit synspunkter som jeg slet ikke har tænkt på.
Kami, hvordan vælger du at tackle situationen med vendinden som ikke er med på "sundshedsbølgen"?
17 år16. november 2007 kl. 09:39
bruger slettet
#13
re: Hurtigt vægttab
Hmm ja hvad gør jeg...
Hun vil også gerne tabe sig lidt (ikke at hun nær trænger så meget som jeg gør), men hun har et utroligt sukker/slikkebehov.
Den ene dag vi var ude at shoppe fik vi morgenmad i bilen fra en bager. Jeg fik grovboller uden noget og æblejuice, og havde købt boller nok til ekstra resten af dagen. Jeg købte frugt, da vi alligevel gik forbi grønthandleren (overvægtige er så bange for at komme til at sulte, især mig). Vi spiste på jensens hvor jeg fik kyllingebryst, halvdelen af min sovs, halvdelen af min bagekartoffel og salatbar. Og dagen blev sluttet af med en smootie, isteden for den store milkshake hun sluttede dagen af med.
Spiser vi hos dem, bruger jeg samme taktik, og så står hendes crosstrainer ude i det rum hvor de ryger, så jeg går med ud og "ryger", og så yder jeg helt vildt på den imens. Så de ekstra kalorier jeg har fået ved at spise godt, de er forbrændt inden jeg når hjem igen. Og den store slikskål der helt sikkert kommer på bordet inden vi går, der bestemmer jeg hvor mange stykker jeg må tage, og så bliver det ved det.
Her i huset er jeg begyndt at servere boller eller udskåret frugt, og til maden er flødekartoflerne skiftet ud med f.eks bagekartofler. Hvidløgsflutes er byttet ud med flutes, gerne hjemmebagt med dejlige krydderier i eller på.
Hun vil også gerne tabe sig lidt (ikke at hun nær trænger så meget som jeg gør), men hun har et utroligt sukker/slikkebehov.
Den ene dag vi var ude at shoppe fik vi morgenmad i bilen fra en bager. Jeg fik grovboller uden noget og æblejuice, og havde købt boller nok til ekstra resten af dagen. Jeg købte frugt, da vi alligevel gik forbi grønthandleren (overvægtige er så bange for at komme til at sulte, især mig). Vi spiste på jensens hvor jeg fik kyllingebryst, halvdelen af min sovs, halvdelen af min bagekartoffel og salatbar. Og dagen blev sluttet af med en smootie, isteden for den store milkshake hun sluttede dagen af med.
Spiser vi hos dem, bruger jeg samme taktik, og så står hendes crosstrainer ude i det rum hvor de ryger, så jeg går med ud og "ryger", og så yder jeg helt vildt på den imens. Så de ekstra kalorier jeg har fået ved at spise godt, de er forbrændt inden jeg når hjem igen. Og den store slikskål der helt sikkert kommer på bordet inden vi går, der bestemmer jeg hvor mange stykker jeg må tage, og så bliver det ved det.
Her i huset er jeg begyndt at servere boller eller udskåret frugt, og til maden er flødekartoflerne skiftet ud med f.eks bagekartofler. Hvidløgsflutes er byttet ud med flutes, gerne hjemmebagt med dejlige krydderier i eller på.
17 år16. november 2007 kl. 10:02
iakob
#14
re: Hurtigt vægttab
Lyder som om du har et fornuftigt greb om det :-)
Man kan i øvrigt godt bruge den magre cremefine til flødekartofler hvis det bare skal være flødekartofler.
Ang flutes... laver du bare almindelige flutes eller grovflutes og så putter du tørrede krydderier i melet før du ælter dejen?
Man kan i øvrigt godt bruge den magre cremefine til flødekartofler hvis det bare skal være flødekartofler.
Ang flutes... laver du bare almindelige flutes eller grovflutes og så putter du tørrede krydderier i melet før du ælter dejen?
17 år16. november 2007 kl. 10:20
bruger slettet
#15
re: Hurtigt vægttab
Sidste gang jeg bagte flutes blev det bare af alm dej og så med masser af oregano i dejen og drysset og trykket ned oven på flutet.
Bager også en portion klistreboller der næsten altid står på køl og er klar til at bage:
10-15 g gær
1 l vand koldt eller lunkent
1 tsk sukker
2 tsk salt
400 g havregryn
800 g hvedemel
Opblød vand og gær, tilsæt resten og rør med ske. Dejen er meget klistret, nærmest som grød. Dæk skålen til med film eller vædet viskestykke og lad den hæve på bordet 12-24 timer. Form boller med en ske, og "vælt" dem direkte ned på bagepapir. Lad dem hæve, gerne en time hvis du har tid. Bages midt i ovnen i 20-25 min ved 220 (varmluft 200) grader.
Hvis du skal bruge dejen forholdsvis hurtigt efter f.eks 4-5 timer efter så tages 15 g gær og lunkent vand, har du tid at vente bruges 10 g gær og koldt vand direkte fra hanen. Du behøver ikke at bruge al dejen på en gang. Lav f.eks dejen mens fredagskagen er i ovnen, til aftenskaffen bager du så de 2-4 boller du skal have (isteden for kage), på med film eller klæde igen, og ind i køleskabet. Bag en plade igen lørdag morgen (familien vil elske dig), og igen når veninden fra tidligere melder sin ankomst former du straks en pladefuld så den er klar til at sætte i ovnen, når de træder ind af døren. Det sidste dej bager du søndag morgen, og gemmer de sidste boller til madpakken mandag. Der skal hverken æltes eller røres ved dejen med fingrene. Bruges der kun hvedemel eller endda durummel, bliver de meget ciabattaagtige. Alle slags mel og kerner kan bruges, husk blot at energiudregningen svarer til præcis denne opskrift.
Jeg bruger også at tilsætte denne dej forskellige krydderier eller putte det på toppen, alt efter behov de kommende dage.
Energi pr bolle ved 14 boller ialt:
1300 kj (310 kcal)
Protein : 9 g
Kulhydrat : 63 g
Fedt : 3 g
Bager også en portion klistreboller der næsten altid står på køl og er klar til at bage:
10-15 g gær
1 l vand koldt eller lunkent
1 tsk sukker
2 tsk salt
400 g havregryn
800 g hvedemel
Opblød vand og gær, tilsæt resten og rør med ske. Dejen er meget klistret, nærmest som grød. Dæk skålen til med film eller vædet viskestykke og lad den hæve på bordet 12-24 timer. Form boller med en ske, og "vælt" dem direkte ned på bagepapir. Lad dem hæve, gerne en time hvis du har tid. Bages midt i ovnen i 20-25 min ved 220 (varmluft 200) grader.
Hvis du skal bruge dejen forholdsvis hurtigt efter f.eks 4-5 timer efter så tages 15 g gær og lunkent vand, har du tid at vente bruges 10 g gær og koldt vand direkte fra hanen. Du behøver ikke at bruge al dejen på en gang. Lav f.eks dejen mens fredagskagen er i ovnen, til aftenskaffen bager du så de 2-4 boller du skal have (isteden for kage), på med film eller klæde igen, og ind i køleskabet. Bag en plade igen lørdag morgen (familien vil elske dig), og igen når veninden fra tidligere melder sin ankomst former du straks en pladefuld så den er klar til at sætte i ovnen, når de træder ind af døren. Det sidste dej bager du søndag morgen, og gemmer de sidste boller til madpakken mandag. Der skal hverken æltes eller røres ved dejen med fingrene. Bruges der kun hvedemel eller endda durummel, bliver de meget ciabattaagtige. Alle slags mel og kerner kan bruges, husk blot at energiudregningen svarer til præcis denne opskrift.
Jeg bruger også at tilsætte denne dej forskellige krydderier eller putte det på toppen, alt efter behov de kommende dage.
Energi pr bolle ved 14 boller ialt:
1300 kj (310 kcal)
Protein : 9 g
Kulhydrat : 63 g
Fedt : 3 g
17 år16. november 2007 kl. 15:35
Jeg reagerer altid så hensigtsmæssigt som muligt over for veninden. Det var bare et eksempel for at illustrere det jeg ville sige. Jeg har ikke behov for råd om det.