#1 af Pernillejepp (slettet)
Protein
Du læser en tråd i debat > motionPernillejepp (slettet)
Protein
Hvis man får for meget protein, tager man så på??
17 år24. september 2007 kl. 21:23
iakob
#2
re: Protein
Jeg fandt en side på iform.dk:
Ja! Du kan afgjort få for meget protein, hvis du overdriver indtaget af proteintilskud.
Overskydende protein omdannes nemlig til energi og kvælstof. Når kvælstoffet skal ud af kroppen igen, kan det give problemer i leveren og nyrerne, fordi de overbelastes. Dette kræver dog massive overindtag i størrelsesordnen 175 gram protein om dagen eller derover.
Proteiner er også et dyrt købt brændstof. For prisen for 100 g protein kan du få næsten tyve gange så meget energi i form af kulhydrat. Der er fx ca. 110 kcal i 100 g kalkun, for de samme penge kan du få 500 g pasta - det giver lidt over 1900 kcal.
Skal jeg prioritere proteiner frem for kulhydrater?
Energien kommer primært fra kulhydrater, og kun i mindre omfang fra protein. Får du rigeligt med kulhydrater, vil du ikke blot have masser af energi til træningen, du vil også udnytte proteinet langt bedre, fordi kroppen ikke behøver at omdanne det til brændstof, og du behøver derfor heller ikke at spise så meget protein. Begge dele bør dog prioriteres, for vores muskler har brug for protein, for at kunne vokse sig stærke.
Feder proteiner?
Proteiner er i sig selv ikke specielt fedende. Men mange proteinrige fødevarer indeholder også meget fedt, som du reelt set kun har glæde af, hvis du drømmer om at være fed.
Fedtet fra animalske kilder, dvs. kød og mælkeprodukter, har også en uheldig tendens til at medvirke til tilstopning af blodårer og dermed forøge risikoen for hjertesygdomme.
Heldigvis behøver proteinrige fødevarer ikke at indeholde meget fedt. Fx er magert kød, kylling uden skind, kalkun, mager fisk og magre mælkeprodukter førsteklasses proteinkilder, og de indeholder stort set intet fedt.
Ja! Du kan afgjort få for meget protein, hvis du overdriver indtaget af proteintilskud.
Overskydende protein omdannes nemlig til energi og kvælstof. Når kvælstoffet skal ud af kroppen igen, kan det give problemer i leveren og nyrerne, fordi de overbelastes. Dette kræver dog massive overindtag i størrelsesordnen 175 gram protein om dagen eller derover.
Proteiner er også et dyrt købt brændstof. For prisen for 100 g protein kan du få næsten tyve gange så meget energi i form af kulhydrat. Der er fx ca. 110 kcal i 100 g kalkun, for de samme penge kan du få 500 g pasta - det giver lidt over 1900 kcal.
Skal jeg prioritere proteiner frem for kulhydrater?
Energien kommer primært fra kulhydrater, og kun i mindre omfang fra protein. Får du rigeligt med kulhydrater, vil du ikke blot have masser af energi til træningen, du vil også udnytte proteinet langt bedre, fordi kroppen ikke behøver at omdanne det til brændstof, og du behøver derfor heller ikke at spise så meget protein. Begge dele bør dog prioriteres, for vores muskler har brug for protein, for at kunne vokse sig stærke.
Feder proteiner?
Proteiner er i sig selv ikke specielt fedende. Men mange proteinrige fødevarer indeholder også meget fedt, som du reelt set kun har glæde af, hvis du drømmer om at være fed.
Fedtet fra animalske kilder, dvs. kød og mælkeprodukter, har også en uheldig tendens til at medvirke til tilstopning af blodårer og dermed forøge risikoen for hjertesygdomme.
Heldigvis behøver proteinrige fødevarer ikke at indeholde meget fedt. Fx er magert kød, kylling uden skind, kalkun, mager fisk og magre mælkeprodukter førsteklasses proteinkilder, og de indeholder stort set intet fedt.
17 år25. september 2007 kl. 08:48