1. Du havde ret, fejlen skyldtes, at mængden var større end 1 kilo. TAK, det er straks rettet.
2. Fibre regnes i g/MJ = gram pr. megajoule (anbefalingen er fra nordiske næringsstofanbefalinger 2004).
dvs. anbefalingen lyder:
3g/MJ eller
3g/(1000 kilojoule) eller
3g/240kcal
Altså skal den indtagne mængde mad indeholde 3g pr. 240 kcal.
Jeg ved godt, at den er lidt svær at gennemskue mht. hvor meget man skal have mere for at opnå anbefalingen. Men der må man pt. prøve sig frem med fødevarer, som har et højt fiberindhold.
3. Bækørred går ind under kategorien fisk - det må være pga. kilo-fejlen, at det har set anderledes ud. Ellers må du lige sige til, hvis du mener, at fejlen ikke er rettet med ovenstående ændring.
Du har ret i din betragtning angående en markering ved de fødevarer, som mangler oplysninger. Det har jeg ladet være, fordi manglende oplysninger er markeret med et "-" under info>mad. (men ja, det er EFTER man har indtastet, I know :-)). Jeg har også overvejet om man skulle sætte et (x/x) på oversigten, for det er egentlig der, at man mangler oplysningerne. Hvor x/x ville betyde, at f.eks. 11 ud af 15 varer indeholder fedtsyreangivelser (ud for fedtsyrefordelingen). Det er det samme med kostfibre og tilsat sukker.
Samme problem er der nemlig ved vitaminer og mineraler, men der kan man nemmere gå op på listen ovenover og se, hvor mange produkter, der ikke er talt med (dem med "-").
Men der er jo også forskel på om det er en vare, som man har spist 5g af eller 250g af, hvor oplysningerne mangler delvist, så jeg ved ikke helt, hvorledes man kan gøre det bedst.
Det bedste ville selvfølgelig være, at alle oplysningerne var anførte, men sådan foreligger fødevaredatabanken desværre ikke.
Du har mange gode betragtninger - du fortsætter bare ;-)
Gerne med et forslag til en løsning på "-"problemet :-)
#2 af Lone (administrator)
Jeg er stor fiskespiser. Men når jeg regner mit gennemsnit ud, så skriver programmet, at jeg kun spiser 1g per uge.
Det skyldes nok, at jeg spiser mere end et kilo, for programmet giver mig alligevel en glad smiley.
2. Fibre
I kategorien fibre regner den med MJ - hvordan tolker jeg den kategori? Minimum for glad smiley er 3, men hvad betyder tallet?
3. Fødevaredatabasen
Jeg har spist røget bækørred, det tæller ikke som fisk og den skriver heller ikke, hvilken type fedt den indeholder. Min bekymring er, at en del fødevarer måske ikke er så komplet indtastet, som man umiddelbart tror og derfor ikke kan bruge de tal som programmet udregner for anbefalet indtag. Hvis man nu automatisk kunne få den til at sætte en * ved de fødevarer med manglende oplysninger, så ville det være ret smart.
Ved røget bækørred, som mangler information om fedtsyrer og ikke er i kategori fisk, skulle der altså stå: Bækørred, bækforel, filet, røget*
Det kræver selvfølgelig at de kan ordnes automatisk, da det ellers er en temmelig uoverkommelig opgave :)