Madvarer kun rå?

Du læser en tråd i debat > madital.dk

#1
Madvarer kun rå?
Ja, jeg undrer mig lidt over, at der er nogle madvarer, der kun kan indtastes som rå. Der er fx. rå æg - det er der jo ingen, der spiser??

Giver det samme antal kalorier uanset om det er kogt eller råt eller hvad er årsagen?

Nogen der ved det?

På forhånd tak.
12 år21. august 2012 kl. 15:55
#2
re: Madvarer kun rå?
Når du tilbereder madvarer, så fordamper der en del vand, og det kan være svært at tage højde for præcis hvor meget der er fordampet, da det afhænger af temperatur og tid.

Du kan jo prøve at veje 1 æg (altså indholdet, uden skal) inden du putter det på panden, og efter du har lavet det til fx spejlæg.

Da mængden af energi ikke formindskes bemærkelsesværdigt, vil der på den måde være forskel på hvor meget energi æget indeholder pr. 100g alt efter om det er rå (med meget vand) eller tilberedt (med mindre vand).

Derfor vejer du dine ingredienser rå, inden du tilbereder dem, og så kan du roligt regne med, at selvom de bagefter fx kun vejer halvdelen, så indeholder de stadig den fulde mængde energi :)
12 år21. august 2012 kl. 17:13
#3
re: Madvarer kun rå?
Og som tilføjelse til fedania's svar:
Der er stor forskel på hvor meget folk f.eks. koger ris (og derved også hvor meget vand de får suget), og derfor ville det give et urealistisk billede at lave en 'fællesværdi' for det kogte.
Hvis du vil, kan du lave din egen opskrift (på f.eks. ris), hvor du lægger ris og vand (i det forhold der passer på din måde at koge det på) ind i en opskrift.
Du kan gøre det samme med ting hvor vand forsvinder fra ved at sætte et - foran antal gram :)
12 år21. august 2012 kl. 17:59
#4
re: Madvarer kun rå?
Okay, tak for jeres svar :)
12 år21. august 2012 kl. 21:40


For at deltage i debatten:
Log ind
eller opret en profil, hvis du ikke allerede er medlem

Henter...