Når vandet forsvinder fra maden...
Du læser en tråd i debat > madital.dkAblanu
#2
re: Når vandet forsvinder fra maden...
Du kan skrive tabet som -430g vand i retten, når du laver opskriften :)
Altså tilføje vand som normalt, bare med et minus foran ;)
Altså tilføje vand som normalt, bare med et minus foran ;)
12 år30. januar 2012 kl. 21:12
taina (slettet)
#3
re: Når vandet forsvinder fra maden...
Aaaaah, smart! Det prøver jeg lige. Tusind tak :-)
mvh. tina
mvh. tina
12 år30. januar 2012 kl. 22:58
Det gik lige op for mig i dag, da jeg lavede risengrød, at når grøden er færdig, vejer den ikke det samme som summen af ingredienser. 1680 gram har jeg puttet i gryden, og det kom der 1250 gram risengrød ud af.
Nu plejer jeg at veje, når jeg lægger på tallerkenen, men det kan jeg da godt se, at det går helt galt. For når jeg har spist 1250 gram risengrød, så er der jo ligesom 430 gram med det antal kalorier, som det nu engang har, som "forsvinder" ud i den blå luft.
Det er jo nok vand, der er blevet kogt fra, så kalorierne er der jo stadig i retten, men jo altså flere kalorier per gram end udgangspunktet. Er der en måde, man kan tage højde for det? Det ville være smart, om man kunne veje hele den færdige ret og taste den vægt ind, men det er ikke lige en funktion, jeg kan se. Er der en anden måde at gøre det på?
mvh. tina