Hej gtfh,
FORSLAG 2: Udfordringen er, at jeg skal have en viden inden for de forskellige områder :-)
Mit eget mål med siden har rykket sig over årene, når jeg selv har fået mere viden. Først havde jeg bare fokus på kalorietælling, men så fandt jeg ud af, at det ikke var nok - noget manglede fordi man med ren kalorietælling stadig kan spise noget helt forkert men stadig tabe sig. Så lige så langsomt er programmet udvidet og har fået mere sundhed med - og sidst her med "De 8 kostråd".
Mine hjemkundskabslærere på læreruddannelsen gjorde mig i 2007 meget opmærksom på, at være kildekritisk. Indtil da havde jeg nærmest "søgt og fundet på nettet", men herefter fik jeg sat fokus på de nordiske næringsstofanbefalinger. Det mener opkvalificerede programmet betydeligt. Med de 8 kostråd, som jo er Danmarks officielle kostråd er der taget endnu et stort skridt i den retning.
Grunden til at jeg skriver dette er en forklaring på, at jeg er meget påpasselig med at gå i en masse forskellige retninger - hvad angår anbefalinger og dermed også egne indstillinger. For hvem har udsendt anbefalinger på andre indtag af protein, kulhydrat og fedt? Jeg har valgt at gå efter de officielle retningslinjer, da de beror på et stort vidensgrundlag. Folk skal vide, at de tal, de får på Madital.dk er seriøse og til at gå efter uden de skal undersøge tingene selv. Jeg er ikke sikker på, at alle herinde er opmærksomme på min holdning til at være kildekritisk - men det er noget, som jeg vil sætte fokus på i 2012 (fordi det hænger sammen med de 8 kostråd).
Jeg tror (uden dog at have andet end mine egne ører, at bero det på), at rigtig mange folk tager alt for meget sundhed til sig. Det er netop dette der gør, at fx havregryn skal spises den ene dag, men ikke den næste. Det udmunder sig i stor forvirring på sundhedsområdet. Jeg mener, at hovedårsagen er, at vi simpelthen ikke er kildekritiske. Jeg har selv fundet en ro på sundhedsområdet ved, at lytte til de officielle myndigheder og skære stort set alt andet fra. Selvfølgelig skal man være åben, men ikke ukritisk.
Hvis man selv kan indstille tallene, kan det være, at man bare har fået en anbefaling fra en træningsmakker? Eller et debatindlæg fra nettet?
Dermed ikke været sagt, at der ikke kan være andre optimale sammensætninger for andre målgrupper end "den almene dansker", som retningslinjerne henvender sig til. MEN hertil mangler jeg viden. Allerhelst ville jeg nok foretrække, at der var forskellige valgmuligheder (med baggrund i fundne kilder). Altså fx energifordeling1, energifordeling2, energifordeling3.
Så hvis du har en kilde på en anbefaling inden for energifordelinger for sportsfolk, så skal jeg gerne se på det. Jeg vil gætte på, at vi skal op i eliteudøvere før der er noget - dette er dog blot mit personlige bud.
Jeg ønsker at Madital.dk skal anses for værende Danmarks mest seriøse kalorietæller. Det mener jeg kan opnås ved at følge de officielle anbefalinger.
FORSLAG 1: Mulighed for andre "tidsindstillinger" vil jeg godt se på på et senere tidspunkt, men der er andre ting herinde der vil være bedre for flest at få lavet :-)
FORSLAG 3: Datavisningen "gram pr. kg" vil jeg gerne sætte på. Jeg sætter det på nederst på oversigten - forhåbentligt i løbet af denne uge.
Du er velkommen til at spørge ind til ovenstående, eller kommentere det med dine betragtninger. Jeg vil meget gerne bringe tingene op til debat - på den måde får vi det bedste program :-)
Mvh Lone
#2 af Lone (administrator)
Forslag 1:
Udover at kunne vælge tiden på dagen for et måltid at det også er muligt at vælge:
-før træning1
-efter træning 1
-før træning 2
-efter træning 2
Går man op i sin træning, vil de fleste indtage måltider der er særligt målrettet før og efter og sammensætningen af disse vil typisk være anderledes end for resten af dagen. Er man seriøs nok, så træner mange to gange dagligt og uden for sæson er det mange der vægttræner ved siden af "hovedsporten".
Forslag 2:
Mulighed for selv at definere det ønskede indtag af protein, kulhydrat og fedt, målt i procent.
Forslag 3:
I detaljer mad, at man kan se gram pr. kg for især protein men også kulhydrat og fedt. Altså indtaget gram pr. kg kropsvægt.
Igen - hvis du ikke har sportsfolk i tankerne som kunder, er det helt igennem overflødigt, men ellers nogle værktøjer som man vil have meget stor glæde af.