D-vitamin (medregning af sollys)

Du læser en tråd i debat > madital.dk

#1
D-vitamin (medregning af sollys)
Hej Lone!
Det er i forvejen meget svært at ramme det ADT af D-vitamin (jeg spiser torskerogn hele tiden!), derfor er det dejligt, at man kan få lidt hjælp af solen snart.
Jeg vil derfor høre, om det er muligt, at få en funktion, hvor man kan indtaste timer i solen? Selvfølgelig er der stor forskel på solens styrke, og ligeledes hvor stor en kontaktflade strålerne kommer i kontakt med, men er det muligt med en gennemsnitlig beregning?
- My
14 år3. marts 2010 kl. 22:04
#2
re: D-vitamin (medregning af sollys)
Jeg har netop hørt at en ny kampagne anbefaler alle at indtage et tilskud af D-vitamin for at være sikker på at få nok.
Her er hvad de skriver:

Ny undersøgelse: Tag D-vitamin og få et længere liv
Mangel på D-vitamin er årsag hjerte-karsygdomme, neurologiske sygdomme, infektioner og formentlig flere forskellige former for kræft, viser amerikansk undersøgelse.

Af Birgitte Marfelt, fredag 05. sep 2008 kl. 15:53

Mange danskere vil blive sundere og undgå at dø før tiden, hvis de får et jævnligt tilskud af D-vitaminer.

Mangel på vitamin D medfører nemlig ikke bare knogleskørhed, men også hjerte-karsygdomme, neurologiske sygdomme, infektioner og formentlig flere forskellige kræftsygdomme.

Det viser en netop offentliggjort amerikansk undersøgelse ifølge Dagens Medicin. Undersøgelsen bekræfter ifølge overlæge Lars Hyldstrup allerede indhøstet viden om, at D-vitaminmangel udgør et betydeligt sundhedsproblem, som også det danske sundhedsvæsen er nødt til at forholde sig til.

Lars Hyldstrup leder den afdeling på Hvidovre Hospital, som forsker i de helbredsmæssige konsekvenser af D-vitaminmangel. Han fastslår, at mange epidemiologiske data peger tungt i retning af et generelt D-vitamin-tilskud:

»Effekten er god. Det er ufarligt og billigt. Hvis D-vitamin var et lægemiddel, ville dets positive egenskaber blive massivt markedsført. Det fortjener det. Men D-vitamin er et billigt middel, som ingen gider promovere. Derfor bør det være et offentligt anliggende at sørge for, at D-vitamintilskud udbredes til hele befolkningen,« siger Lars Hyldstrup til Dagens Medicin.

Alligevel har Sundhedsstyrelsen ingen planer om at indføre generelle tilskud af D-vitamin.

Selv om styrelsens afdelingslæge, Christine Brot, afviser, at egentlige årsagssammenhænge mellem forskellige sygdomme og D-vitaminmangel er bevist, så er der internt i styrelsen overvejelser om at udvide anbefalinger af D-vitamintilskud til gravide, spædbørn, indvandrere og ældre til også at omfatte større børn og flere voksne danskere, skriver Dagens Medicin.
14 år3. marts 2010 kl. 22:58
#3
re: D-vitamin (medregning af sollys)
Tak for dit råd og for informationen, men jeg er af den overbevisning, at naturen har givet os rigelige kilder til vitaminer. Jeg ønsker ikke at tage tilskud, så det er ikke relevant for mig desværre. Jeg vil hellere spise torskerogn hver dag :)
14 år5. marts 2010 kl. 10:57
#4
re: D-vitamin (medregning af sollys)
så er top 25 over indhold af d-vitamin her. Konserves torskerogn ligger på 23 pladsen.
Det virker lidt uoverskueligt, når man kopiere det ind i et indlæg. Prøv at se info>alle varer>klik på vitamin>dobbeltklik på d-vitamin

Kilde Mængde Vare A B1 B2 B3 B5 B6 B8 B9 B12 C D E K
100g Levertran (Sej) 60.000 0 0 0 - 0 - 0 0 0 500 30 0
100g Torsk, levertran 30.000 0 0 0 0 0 0 0 0 0 250 30 0
100g Torsk, lever, røget 5.100 0,1 0,6 3 <1 0,2 - 300 22 4 100 20 -
100g Torsk, lever, konserves 5.100 <0,1 0,3 3 <1 0,2 - 300 11 0 100 20 -
100g Torsk, lever, rå 5.100 0,1 0,6 3 <1 0,2 - 300 10 4 100 20 -
100g Laks, gravad 30 0,2 0,2 11 - - - - - 0 30 1 0
100g Ål, rå 1.800 0,2 0,3 6 <1 0,2 - 14 4 1 30 8 0
100g Laks, rå 15 0,2 0,1 10 2 1,0 5 26 6 1 30 1 0
100g Torsk, rogn, røget 9 - - - - - - - - - 27,2 - -
100g Ørred, dam-, sø-, rå 20 0,2 <0,1 - - - - 22 5 0 18,7 - 0
100g Hellefisk, rå 50 <0,1 <0,1 2 <1 0,4 - 12 1 1 15 <1 0
100g Ansjos, marineret, konserves 390 <0,1 0,1 3 - 0,2 - 16 4 0 14 <1 0
100g Brisling (ansjovis), marineret, konserves 390 <0,1 0,1 3 - 0,2 - 16 4 0 14 2 0
100g Laks, saltet 40 0,1 0,2 10 - - - - - 0 13 2 0
100g Laks, konserves 90 <0,1 0,2 11 <1 0,4 5 12 3 0 13 2 0
100g Sild, marineret, kryddersild 17 - - - - - - - 6 - 13 - -
100g Ørred, regnbue-, rå 18 0,1 0,2 12 - 0,7 - 22 3 0 13 2 0
100g Torsk, rogn, rå 0 0,9 0,6 6 3 0,2 13 22 18 24 12,1 10 0
100g Sardin, i tomat, konserves 18 <0,1 0,2 6 <1 0,2 4 16 8 0 12 2 0
100g Brisling (sardin), i olie, konserves 18 0,1 0,2 9 <1 0,2 4 16 12 0 12 2 0
100g Brisling (sardin), i tomat, konserves 18 <0,1 0,2 6 <1 0,2 4 16 8 0 12 2 0
100g Sardin, i olie, konserves 18 0,1 0,2 9 <1 0,2 4 16 12 0 12 2 0
100g Torsk, rogn, konserves 5 0,3 0,6 3 2 0,2 13 22 15 10 11 10 0
100g Sild, rå 30 <0,1 0,2 8 <1 0,4 10 10 9 <1 10,7 2 0
100g Sild, marineret, i madeirasauce 50 0 0,2 5 - 0,1 - 2 - 0 10,7 2 0
14 år5. marts 2010 kl. 11:53


For at deltage i debatten:
Log ind
eller opret en profil, hvis du ikke allerede er medlem

Henter...