En smart måde at holde styr på al sin madindtag?
Du læser en tråd i debat > madital.dkfedania
#2
re: En smart måde at holde styr på al sin madindtag?
Det handler vel om priotering - hvis du har opdaget, at du ikke har styr på, hvor meget mad (og dermed kalorier) du indtager, og dermed er blevet større end godt er - så giver det vel god mening at bruge tid på at lære, hvor meget mad der skal ind for at stille kroppens fysiske behov.
Jeg vejer al min mad. Nej, det passer ikke helt, for min frokost på arbejde har jeg ikke vejet mens vi havde madordning på abejde, men bare sjusset mig til. Men ofte er det jo meget af det samme man spiser - man lærer hurtigt at en Levebrød Rugbolle vejer ca. 93 g, at en skive skiveskåret ost vejer ca 20 g osv. Så når du kommer ind i en rytme med dit vejeri, så vil du meget let kunne se på mængden på tallerknen hvor meget der er.
Du kan jo fx. lave en liste i køkkenet hvor du skriver på hver gang du vejer en ny madvare, du ofte spiser. Så kan du veje den 5 gange og så udregne et gennemsnit, som du så let kan slå op og skrive ind her på madital. Så får du en slags kombination af at vide præcist hvad maden vejer, men du bruger ikke så meget tid på det, da du kun vejer en specifik mængde (en bolle, en håndfuld salat osv) 5 gange.
Jeg vejer al min mad. Nej, det passer ikke helt, for min frokost på arbejde har jeg ikke vejet mens vi havde madordning på abejde, men bare sjusset mig til. Men ofte er det jo meget af det samme man spiser - man lærer hurtigt at en Levebrød Rugbolle vejer ca. 93 g, at en skive skiveskåret ost vejer ca 20 g osv. Så når du kommer ind i en rytme med dit vejeri, så vil du meget let kunne se på mængden på tallerknen hvor meget der er.
Du kan jo fx. lave en liste i køkkenet hvor du skriver på hver gang du vejer en ny madvare, du ofte spiser. Så kan du veje den 5 gange og så udregne et gennemsnit, som du så let kan slå op og skrive ind her på madital. Så får du en slags kombination af at vide præcist hvad maden vejer, men du bruger ikke så meget tid på det, da du kun vejer en specifik mængde (en bolle, en håndfuld salat osv) 5 gange.
15 år7. juni 2009 kl. 14:05
Anonym
#3
re: En smart måde at holde styr på al sin madindtag?
Jeg kan kun sige, at jeg troede, jeg levede sundt efter pyramide- og tallerkenmodellen og jeg skal komme efter dig... men efter at jeg er kommet ind på siden her blev jeg noget overrasket..
Jeg fik ALT for lidt kulhydrat (har været på diverse kulhydratforskrækkede kostomlægninger - som jeg betragtede som værende ganske unaturlige, da jeg ELSKER brød) og ALT for lidt fedt - og i forkert forhold. Sådan bliver man bevidst om sit mad-indtag, og jeg må sige, at jeg efterhånden synes at der er gået sport i det. Selvfølgelig er det en stor mundfuld i starten, men som der også bliver svaret her på siden, så kommer det lynhurtigt til at sidde på ryggraden. Så... klø på :-) eller skulle jeg sige vej-der-ud-ad :-)
Jeg fik ALT for lidt kulhydrat (har været på diverse kulhydratforskrækkede kostomlægninger - som jeg betragtede som værende ganske unaturlige, da jeg ELSKER brød) og ALT for lidt fedt - og i forkert forhold. Sådan bliver man bevidst om sit mad-indtag, og jeg må sige, at jeg efterhånden synes at der er gået sport i det. Selvfølgelig er det en stor mundfuld i starten, men som der også bliver svaret her på siden, så kommer det lynhurtigt til at sidde på ryggraden. Så... klø på :-) eller skulle jeg sige vej-der-ud-ad :-)
15 år8. juli 2009 kl. 22:57
Jeg er ny her og har forsøgt at lede efter lignende indlæg, der kunne svare på mit spørgsmål - uden held, så hermed skriver jeg.
Det ser jo ud til at man skal monitorere og registrere alt man indtager i løbet af dagen. Det er jo uoverkommeligt omstændeligt! Skal man virkelig veje alting inden man tilbereder/spiser? Det virker meget besværligt. Er der en smart måde?
Bliver da hurtigt upraktisk, når man skal bruge så meget tid og energi på at monitorere og veje alting...
Nogen forslag eller folk, der ved bedre? Tak
Mvh TyndFede