cacaopulver med mælk

Du læser en tråd i debat > madital.dk

#1
cacaopulver med mælk
Hvordan kan det være at cacaopulver med mælk (altså mælkepulver) indeholder mere tilsat sukker (målt i gram) end kulhydrat?

Kan det overhovedet lade sig gøre?
16 år21. juni 2008 kl. 22:58
#2
re: cacaopulver med mælk
Jeg har skrevet til Fødevaredatabanken og skriver det herind, når jeg får svar.
16 år22. juni 2008 kl. 15:16
#3
Svar fra Fødevaredatabanken
Jeg skrev til Fødevaredatabanken og fik følgende svar:

Jeg giver dig helt ret - Data for denne cacao-drik kan godt se mærkelige ud. Men sådan vil det ofte være, når data er stykket sammen af oplysninger fra flere forskellige kilder. Så er der noget, der ikke kommer til at passe sammen. Vi kunne sagtens rette det, så det hele passer fint sammen, men så kan vi ikke dokumentere, hvor vi har værdierne fra bortset fra, at vi kan sige, at det er nogle tal vi selv har fundet på.

Hvis du ser på kildeparametrene "antal prøver" og "kilde" kan du se, at det er en vanskelig øvelse at få det hele til at passe sammen. Umiddelbart vil jeg tro, at der nok er lidt mindre tilsat sukker (60-65 gram/100 gram pulver), og så begynder det at hjælpe på det.

Men det er altså det der er forklaringen.


Du kan i øvrigt se en uddybning af, hvad han mener her:
foodcomp.dk
(læg mærke til, at der er forskellige kilder til ude til højre - det er disse der refereres til i svaret)

Mvh Lone
16 år23. juni 2008 kl. 15:50


For at deltage i debatten:
Log ind
eller opret en profil, hvis du ikke allerede er medlem

Henter...