Jeg laver lige et regneeksempel:
I 1700 gram er der 1213 kcal
- dvs i 1 gram af opskriften er der 1213/1700 kcal
- og i 300 gram er der derfor 1213/1700*300 kcal
Opskrifterne bliver delt således, at ingredienserne altid er relativt store.
Eks:
En opskrift består af 100g vare1 og 200g vare2 (dvs. 300 gram i alt)
Lad os sige at vi indtager 150 gram af denne opskrift - det er halvdelen af opskriften 150/300.
Halvdelen af vare1 er: 150/300*100 = 50g vare1
Halvdelen af vare2 er: 150/300*200 = 100g vare2
Og lige et tjek: 50g vare1 + 100g vare2 = 150g i alt ... som var det vi skulle regne på.
Ovenstående er selvfølgelig rent teoretisk.
Rent praktisk kan der være visse fejlkilder:
1) Du har indtastet en salat som opskrift med kyllingestykker, men du får mere kylling end den relative del angiver - måske fisker du ;-) (det vil selvfølgelig kun ske, hvis man kun spiser noget af opskriften ... og ikke spiser resten)
2) Du har indtastet en opskrift som har et stort svind: f.eks. indgår der en halv liter vand, som måske forsvinder ved kogning. I sådanne tilfælde ville jeg indtaste mindre vand i opskriften (det indtager man jo alligevel ikke, det koges jo væk).
Er du med på mine regneeksempler? Ellers spørger du bare, hvor jeg skal uddybe :-)
Mvh Lone
#2 af Lone (administrator)
Hvordan hænger det sammen ? - bliver det så rigtigt når man skriver at man har spist f.eks. 300 gram af den opskrift.. syns umiddelbart det lyder af meget...