#2 af Betina24 (slettet)
Opskrift på frikadeller i ovn
Du læser en tråd i debat > kostBetina24 (slettet)
#2
re: Opskrift på frikadeller i ovn
Hej mortilfreja.
Jeg har en god opskrift på frikadeller som vi er vilde med....
500 gr magert hakket svinekød,100 gr hakket løg,lidt peber,10 gr salt,60 gr mel(evt speltmel el hvid hvede kan bruges) og et æg.
Det hele røres til en fars og hviler i en halv times tid.
Vi holder meget af dem naturel eller med fetatern,soltørrede tomater(hakkede),hvidløg og persille som græske deller.
Jeg kan forestille mig at denne opskrift kan tilsættes forskellige slags grøntsager. Evt. revet gulerod,revet selleri,mm. Derudover kan man skjule en masse grøntsager i den ved at bruge gårsdagens kogte grøntsager,katofler,ris mm ved at mose disse. Det drøjer godt på farsen og smager dejligt.
Jeg vil tro at til 500 gr hakket kød kan du nok godt tilsætte 300 gr grøntsager ud over løget....men jeg vil aldrig erstatte løget med andet da der giver en god smag til dellerne....derudover smager porrer og hvidkål godt sammen med fars som i feks farserede porrer el hvidkålsrouletter.
Nå, men disse opskrifter skulle jeg mene kunne laves i ovnen. Det kan grundopskriften i hvert fald.
God fornøjelse med at eksperimentere med grøntsager du kan lide.....
Jeg har en god opskrift på frikadeller som vi er vilde med....
500 gr magert hakket svinekød,100 gr hakket løg,lidt peber,10 gr salt,60 gr mel(evt speltmel el hvid hvede kan bruges) og et æg.
Det hele røres til en fars og hviler i en halv times tid.
Vi holder meget af dem naturel eller med fetatern,soltørrede tomater(hakkede),hvidløg og persille som græske deller.
Jeg kan forestille mig at denne opskrift kan tilsættes forskellige slags grøntsager. Evt. revet gulerod,revet selleri,mm. Derudover kan man skjule en masse grøntsager i den ved at bruge gårsdagens kogte grøntsager,katofler,ris mm ved at mose disse. Det drøjer godt på farsen og smager dejligt.
Jeg vil tro at til 500 gr hakket kød kan du nok godt tilsætte 300 gr grøntsager ud over løget....men jeg vil aldrig erstatte løget med andet da der giver en god smag til dellerne....derudover smager porrer og hvidkål godt sammen med fars som i feks farserede porrer el hvidkålsrouletter.
Nå, men disse opskrifter skulle jeg mene kunne laves i ovnen. Det kan grundopskriften i hvert fald.
God fornøjelse med at eksperimentere med grøntsager du kan lide.....
17 år29. oktober 2007 kl. 19:06
mortilfreja (slettet)
#3
re: Opskrift på frikadeller i ovn
Hej Bettina24
Mange tak for dit svar. Jeg vil straks give mig i kast med det imorgen :-)
Mange tak for dit svar. Jeg vil straks give mig i kast med det imorgen :-)
17 år29. oktober 2007 kl. 20:34
bruger slettet
#4
re: Opskrift på frikadeller i ovn
Altså hvor lang tid skal en frikadelle have i ovnen og på hvor mange grader? Stiller du dem på bagepapir?
17 år30. oktober 2007 kl. 08:13
Betina24 (slettet)
#5
re: Opskrift på frikadeller i ovn
Hej
Ja jeg stiller dem på bagepapir. man kan evt. vende dem undervejs-så får de skorpe på begge sider. jeg vil nok give dem 180 gr. i et kvarter på begge sider.
Men det er jo forskelligt alt efter hvor store du laver dem, og hvor mørk skorpe du vil have.
Mit råd er første gang at holde øje med dem, og når du synes de ser færdige ud kan du prøve at trykke let på dem. De skal gerne være lidt faste. Hvis de er bløde er det som regel tegn på at de ikke helt har fået nok.
Du kan også anskaffe dig et stegetermometer-det har jeg haft stor glæde af. Bare husk at centrumstemperaturen helst skal op på 75 gr....med mindre du laver røde/rosa oksestege....
Ja jeg stiller dem på bagepapir. man kan evt. vende dem undervejs-så får de skorpe på begge sider. jeg vil nok give dem 180 gr. i et kvarter på begge sider.
Men det er jo forskelligt alt efter hvor store du laver dem, og hvor mørk skorpe du vil have.
Mit råd er første gang at holde øje med dem, og når du synes de ser færdige ud kan du prøve at trykke let på dem. De skal gerne være lidt faste. Hvis de er bløde er det som regel tegn på at de ikke helt har fået nok.
Du kan også anskaffe dig et stegetermometer-det har jeg haft stor glæde af. Bare husk at centrumstemperaturen helst skal op på 75 gr....med mindre du laver røde/rosa oksestege....
17 år30. oktober 2007 kl. 09:10
mortilfreja (slettet)
#6
re: Opskrift på frikadeller i ovn
Hej
Jeg vil bare lige anbefale at lave frikadeller i ovnen. Det var super let, gik meget hurtigere end ellers, svinede minimalt og smagte fantastisk!! Jeg finthakkede forskellige grøntsager, som jeg blandede i farsen, bl.a. rød peber, hvidkål, squash, løg og hvidløg.
Prøv det ;-)
Jeg vil bare lige anbefale at lave frikadeller i ovnen. Det var super let, gik meget hurtigere end ellers, svinede minimalt og smagte fantastisk!! Jeg finthakkede forskellige grøntsager, som jeg blandede i farsen, bl.a. rød peber, hvidkål, squash, løg og hvidløg.
Prøv det ;-)
17 år1. november 2007 kl. 12:08
Men jeg ønsker en god en, med masser af grøntsager i. Mange af dem indeholder kun fx. 1 løg + 1 gulerod/squash/peberfrugt. Er det mon fordi, at det ikke kan lade sig gøre med mere, eller hvad??
Har nogen måske en god opskrift med flere grøntsager?
På forhånd tak for hjælpen :-)