Hej mortilfreja.
Jeg har en god opskrift på frikadeller som vi er vilde med....
500 gr magert hakket svinekød,100 gr hakket løg,lidt peber,10 gr salt,60 gr mel(evt speltmel el hvid hvede kan bruges) og et æg.
Det hele røres til en fars og hviler i en halv times tid.
Vi holder meget af dem naturel eller med fetatern,soltørrede tomater(hakkede),hvidløg og persille som græske deller.
Jeg kan forestille mig at denne opskrift kan tilsættes forskellige slags grøntsager. Evt. revet gulerod,revet selleri,mm. Derudover kan man skjule en masse grøntsager i den ved at bruge gårsdagens kogte grøntsager,katofler,ris mm ved at mose disse. Det drøjer godt på farsen og smager dejligt.
Jeg vil tro at til 500 gr hakket kød kan du nok godt tilsætte 300 gr grøntsager ud over løget....men jeg vil aldrig erstatte løget med andet da der giver en god smag til dellerne....derudover smager porrer og hvidkål godt sammen med fars som i feks farserede porrer el hvidkålsrouletter.
Nå, men disse opskrifter skulle jeg mene kunne laves i ovnen. Det kan grundopskriften i hvert fald.
God fornøjelse med at eksperimentere med grøntsager du kan lide.....
#2 af Betina24 (slettet)
Men jeg ønsker en god en, med masser af grøntsager i. Mange af dem indeholder kun fx. 1 løg + 1 gulerod/squash/peberfrugt. Er det mon fordi, at det ikke kan lade sig gøre med mere, eller hvad??
Har nogen måske en god opskrift med flere grøntsager?
På forhånd tak for hjælpen :-)