400 g frossen spinat(ca. 250 drænet vægt) 50 g gær 5 dl vand 1 spsk rasp-eller olivenolie 100 g hørfrø 2 tsk. salt ½ spsk sirup 150 g grahamsmel 150 g rugmel ca. 450 hvedemel
pensling: 1 æg Tø spinaten op, pres væden af og hak den.Rør gæren ud i lunkent vand og pisk olie i. Tilsæt de øvrige ingredienser, men hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem (5min) Lad dejen hæve tildækket i 45 min. Ælt igennem og form dem til 22 boller. Læg dem på bagepladen med bagepapir. Efterhæves tildækket 30 min. Pensl med sammenpaiket æg og bag bollerne ved 225 grader i ca. 20 min.
18 år28. marts 2007 kl. 13:19
Cibbe
#2 af Cibbe
re: grovboller m spinat
Hey Lyder lækre - de skal da bestemt prøves i morgen ;-) \Cibbe
400 g frossen spinat(ca. 250 drænet vægt)
50 g gær
5 dl vand
1 spsk rasp-eller olivenolie
100 g hørfrø
2 tsk. salt
½ spsk sirup
150 g grahamsmel
150 g rugmel
ca. 450 hvedemel
pensling: 1 æg
Tø spinaten op, pres væden af og hak den.Rør gæren ud i lunkent vand og pisk olie i. Tilsæt de øvrige ingredienser, men hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem (5min) Lad dejen hæve tildækket i 45 min. Ælt igennem og form dem til 22 boller. Læg dem på bagepladen med bagepapir. Efterhæves tildækket 30 min. Pensl med sammenpaiket æg og bag bollerne ved 225 grader i ca. 20 min.