Selleribøf: 160 g selleri 65 g løg 3 g hvidløg (1 fed) 70 g pastinak 75 g gulerod 1 æg 55 g 25 g mel 10 g parmesan 30% 6 g olivenolie til stegning salt, peber og muskat
alle grøntsager rives og røres sammen med det øvrige. Steges ca 25 min ved middel varme. Vendes med forsigtighed - kan let gå i stykker. Smager fantastisk og ikke ret meget af selleri/grøntsager. Giver 4 bøffer i alt 2 stk. = 230 g = 225 kcal. Serveres evt. med 100 g kyllingebrystfilet (110 kcal) og 200 g. grøntsags- blanding stegt sammen på pande med lidt olie.
Endnu bedre end rødbedebøffen:)
Mvh. Marianne
18 år2. februar 2007 kl. 19:27
Rose10 (slettet)
#2 af Rose10 (slettet)
re: Endnu en spændende og sund opskrift :)
Lyder spændende. Det skal prøves
Er der tale om rodselleri eller bladselleri
18 år7. februar 2007 kl. 14:43
marianne62 (slettet)
#3 af marianne62 (slettet)
re: re: Endnu en spændende og sund opskrift :)
Hej Rose10
Helt klart rodselleri. Jeg har lige i øjeblikket et "flip" med rodfrugter i alle afskygningger, og tilbereder dem på mange forskellige måder. Man kan også skære en masse forskellige i tern og skiver, og derefter bage dem i ovnen en times tid ved ca. 190 g. Husk krydderier efter smag. server dertil 60-100g magert kød og spis så ellers roligt 300-400 g rodfrugter. Så er du med garanti mæt, og har ikke fået mere end 250-350 kcal.
Et tip med både selleri- og rødbedebøffen (som jeg har nævnt i en anden tråd), de er rigtig gode også næste dag, opvarmede på en skive rugbrød (smager næsten som kød)
Mvh. Marianne
18 år7. februar 2007 kl. 20:53
Rose10 (slettet)
#4 af Rose10 (slettet)
re: re: re: Endnu en spændende og sund opskrift :)
Tak. Er også helt vild med rodfrugter. Bager dem tit i ovnen lige som du beskriver det. Er især vild med en ret hvor jeg skære div rodfrugter i skiver, blander det med et fed hvidløg og et rødløg. Dette kommes i et ildfastfad og bages i ovnen med kyllingestykker på. Saften fra kyllingen giver rodfrugterne en kanon smag.
Selleribøf:
160 g selleri
65 g løg
3 g hvidløg (1 fed)
70 g pastinak
75 g gulerod
1 æg 55 g
25 g mel
10 g parmesan 30%
6 g olivenolie til stegning
salt, peber og muskat
alle grøntsager rives og røres sammen med det øvrige. Steges ca 25 min
ved middel varme. Vendes med forsigtighed - kan let gå i stykker.
Smager fantastisk og ikke ret meget af selleri/grøntsager.
Giver 4 bøffer i alt
2 stk. = 230 g = 225 kcal.
Serveres evt. med 100 g kyllingebrystfilet (110 kcal) og 200 g. grøntsags-
blanding stegt sammen på pande med lidt olie.
Endnu bedre end rødbedebøffen:)
Mvh.
Marianne