Begrebet "tomme kalorier" har irriteret mig så længe jeg kan huske - det er et skrækkeligt begreb, hvis du spørger mig! Aner ikke hvem der har opfundet det...
Personligt synes jeg det er uigennemtænkt at bruge ordet "tomme" som udsagnsord om kalorier - for det giver ingen logisk mening (det ville min ernæringslærer ikke give mig ret i, hahaha) , da alt - uanset hvad vi spiser - indeholder energi og dermed kalorier.....der findes ingen kalorier der er "tomme" :-)
......Jeg kan meget bedre lide ordet "Energitæt" - som betyder en vare er proppet med en usund mængde kalorier......Energitætte varer er alt det der typisk er meget sødt, meget fedt, og er en færdigvare, der kan spises næsten direkte fra pakken/posen/æsken.......Tommelfingerregel: alt det der smager "lækkert", og fabriksproducerede retter og madvarer, skal du være på vagt overfor, og læse næringsdeklarationen hvis du er i tvivl om hvor usund varen er.......det lækre er oftest det der desværre indeholder for meget energi(kalorier)......
Grøntsager og frugt er jo som udgangspunkt sundt - men man skal jo ikke spise for meget frugt pga. der er meget energi i, i form af sukker. F.eks. avocadoer er der meget fedt i, men spiser man dem med måde, så er det bestemt ikke usundt (indeholder mange sunde næringsstoffer)....det kommer an på mængderne.
#2 af Sund livsstil
Er der en tommelfingerregel for, hvordan man kan gennemskue det?