#1 af Ulla Mikkelsen
Dele sunde og fedtfattige opskrifter.
Du læser en tråd i debat > kostUlla Mikkelsen
Dele sunde og fedtfattige opskrifter.
Hejsa. Er der nogle, som har lyst til at dele ud af sunde og fedtfattige opskrifter. Det kan være på alt fra varme retter, desserter og lidt søde fristelser, uden for mange kalorier. Gerne sundt bagværk uden hvedemel osv.
2 år25. juli 2022 kl. 13:13
Sund livsstil
#2
Svampede Banan/Chokolade muffins.
ANTAL: Giver 12 stk store paddehatte-formede meget smagfulde lækre muffins.
- Hvedemelet kan sagtens udskiftes med andet mel........
ENERGI: 217 Kcal pr. portion/muffin.
INGREDIENSER:
4 meget modne bananer(de skal helst være brune), ca. 400 g. skrællet vægt.
150 g sukrin
100 g blødt smør
3 æg
175 g hvedemel
2 tsk bagepulver
3 tsk vanillepulver
81 g grofthakket chokolade gerne 70%
2-3 spsk Perfect sød, ca., smag til.....
1. Kom blødt smør og sukker op i skålen, og pisk det luftigt med piskeriset. Pisk ved højeste hastighed.
2. Tilsæt æggene og pisk.
3. Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver sammen i en anden skål.
4. Find en dejskraber frem, og vend forsigtigt (!) halvdelen af melblandingen i æggemassen. Vend kærligt rundt, så du ikke slår for meget luft ud af dejen, ellers hæver de ikke. Vend så den sidste halvdel forsigtigt i.
5. Mos bananerne. Hak chokoladen groft, og vend de hakkede chokoladestykker i lidt hvedemel i en lille skål - det gør at de fordeles jævnt i hele kagen og ikke synker til bunds under bagningen. Ryst det overskydende mel af chokoladen i en sigte. Vend forsigtigt al fyldet i dejen til den er blandet godt.
6. Fyld formen(e) ligeligt med dej, brug ca. 1,5 l. brødform eller muffinsform med 12 huller og kom papirsforme i hullerne. (Brug de papirsforme der har en lige kant, så bliver de færdige kager flottest). Bages ved 200 grader i ca. 15 - 18 minutter, afhængigt af ovntype. De er færdige når de fleste er let gyldne - men ikke mørkegule - og når ingen dej hænger ved, når du stikker ned i dem for at checke om de er bagt.
- Hvedemelet kan sagtens udskiftes med andet mel........
ENERGI: 217 Kcal pr. portion/muffin.
INGREDIENSER:
4 meget modne bananer(de skal helst være brune), ca. 400 g. skrællet vægt.
150 g sukrin
100 g blødt smør
3 æg
175 g hvedemel
2 tsk bagepulver
3 tsk vanillepulver
81 g grofthakket chokolade gerne 70%
2-3 spsk Perfect sød, ca., smag til.....
1. Kom blødt smør og sukker op i skålen, og pisk det luftigt med piskeriset. Pisk ved højeste hastighed.
2. Tilsæt æggene og pisk.
3. Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver sammen i en anden skål.
4. Find en dejskraber frem, og vend forsigtigt (!) halvdelen af melblandingen i æggemassen. Vend kærligt rundt, så du ikke slår for meget luft ud af dejen, ellers hæver de ikke. Vend så den sidste halvdel forsigtigt i.
5. Mos bananerne. Hak chokoladen groft, og vend de hakkede chokoladestykker i lidt hvedemel i en lille skål - det gør at de fordeles jævnt i hele kagen og ikke synker til bunds under bagningen. Ryst det overskydende mel af chokoladen i en sigte. Vend forsigtigt al fyldet i dejen til den er blandet godt.
6. Fyld formen(e) ligeligt med dej, brug ca. 1,5 l. brødform eller muffinsform med 12 huller og kom papirsforme i hullerne. (Brug de papirsforme der har en lige kant, så bliver de færdige kager flottest). Bages ved 200 grader i ca. 15 - 18 minutter, afhængigt af ovntype. De er færdige når de fleste er let gyldne - men ikke mørkegule - og når ingen dej hænger ved, når du stikker ned i dem for at checke om de er bagt.
2 år25. juli 2022 kl. 16:11
moseblomsten (slettet)
#3
👌
2 år25. juli 2022 kl. 17:16
Ulla Mikkelsen
#4
Tusind tak de må prøves 😋😋
2 år26. juli 2022 kl. 08:44