#1 af SophieDreisler
Vejning af mad!
Du læser en tråd i debat > kostSophieDreisler
Vejning af mad!
Hvis jeg skulle f.eks have kylling til aftensmad, burde jeg veje den i rå tilstand eller efter jeg har stegt/kogt/tilberedt den?
12 år8. juli 2012 kl. 09:21
Nuseren (slettet)
#2
re: Vejning af mad!
Rå mener jeg. Kan selv blive i tvivl nogen gange :)
12 år8. juli 2012 kl. 12:45
fedania
#3
re: Vejning af mad!
Jeg vejer alt min mad rå, og taster det ind. Der forsvinder nogle få vitaminer/mineraler under tilberedningen, men (desværre) ikke energi så vidt jeg ved, kun vand. Så den energi der er i kyllingen som rå, er også den mængde energi der er i den tilberedt - selvom den nu vejer mindre. Det er i hvert fald det jeg har lært :)
12 år8. juli 2012 kl. 15:09
Wolfgirl (slettet)
#4
re: Vejning af mad!
Det skal altsammen vejes i rå tilstand. Det er det beregningerne her på siden gælder for. Hvis det vejes tilberedt bliver resultatet forkert, da meget væske er fordampet(eller evt tilført, hvis det gælder noget, der har suget, fx kikærter der har været i blød el. lign) og fødevaren bliver mere koncentreret og energitæt pr. 100g
Så ALT vejes råt :)
Så ALT vejes råt :)
12 år12. juli 2012 kl. 14:49