ingredienser 1,5 dl ylette 1 tsk. kardemomme, stødt 2 tsk. sukker pensling: Ylette 700 g hvedemel 100 g grahamsmel 25 g smør 2 dl vand 1,5 dl hvedekerner 1 tsk. salt 50 g bagegær 4 dl minimælk Fremgangsmåde 1. Kom hvedekernerne i en skål. Dæk kernerne med vand og lad dem stå i ca. 6 timer. 2. Skyld hvedekernerne i en sigte. 3. Smelt smørret i en gryde. 4. Tilsæt mælk og hæld blandingen i en skål. 5. Blandingen skal være fingervarm. Rør gæren ud heri. 6. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og ylette. 7. Kom hvedekernerne i. 8. Rør grahamsmel og dernæst hvedemel i lidt efter lidt. Sørg for at dejen ikke bliver for fast, hold evt. lidt hvedemel tilbage. Det varierer, hvor meget mel dejen den kan tage. 9. Ælt dejen godt sammen, og stil den til hævning et lunt sted i 1 time.
10. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. 11. Del dejen i 15 lige store stykker og form dem til boller. 12. Læg bollerne tæt sammen i en smurt bradepande (ca. 25x35 cm) og lad dem efterhæve i ca. 15 min. 13. Pensl hvederne med ylette og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter. 14. Afkøl hvederne på en rist. Flæk hvederne midt over (så bliver der 30 i alt) og læg dem på en bageplade. Rist dem i ovnen ved 175 grader i ca. 3-5 minutter.
Madital.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, analysere trafikken samt til at markedsføre vores website. Du kan til enhver tid ændre dit valg via vores ",
"dismiss": "OK",
"allow": "Det er fint",
"deny": "Afvis",
"link": " cookiepolitik.",
"href": "https://www.madital.dk/om-madital/vilkaar-og-betingelser/cookiepolitik/"
},
onInitialise: function(status) {
if(status == cookieconsent.status.allow) {
runScriptsRequiringConsent();
}
},
onStatusChange: function(status) {
if (this.hasConsented()) {
runScriptsRequiringConsent();
}
/*else {
document.cookie = "_ga=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/";
document.cookie = "_gat_UA-1116525-1=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/";
document.cookie = "_gid=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/";
}*/
createCookie("cookieconsent_time","now",365);
}
})
}
}, 1000);
});
ingredienser
1,5 dl ylette
1 tsk. kardemomme, stødt
2 tsk. sukker
pensling: Ylette
700 g hvedemel
100 g grahamsmel
25 g smør
2 dl vand
1,5 dl hvedekerner
1 tsk. salt
50 g bagegær
4 dl minimælk
Fremgangsmåde
1. Kom hvedekernerne i en skål. Dæk kernerne med vand og lad dem stå i ca. 6 timer.
2. Skyld hvedekernerne i en sigte.
3. Smelt smørret i en gryde.
4. Tilsæt mælk og hæld blandingen i en skål.
5. Blandingen skal være fingervarm. Rør gæren ud heri.
6. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og ylette.
7. Kom hvedekernerne i.
8. Rør grahamsmel og dernæst hvedemel i lidt efter lidt. Sørg for at dejen ikke bliver for fast, hold evt. lidt hvedemel tilbage. Det varierer, hvor meget mel dejen den kan tage.
9. Ælt dejen godt sammen, og stil den til hævning et lunt sted i 1 time.
10. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
11. Del dejen i 15 lige store stykker og form dem til boller.
12. Læg bollerne tæt sammen i en smurt bradepande (ca. 25x35 cm) og lad dem efterhæve i ca. 15 min.
13. Pensl hvederne med ylette og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
14. Afkøl hvederne på en rist. Flæk hvederne midt over (så bliver der 30 i alt) og læg dem på en bageplade. Rist dem i ovnen ved 175 grader i ca. 3-5 minutter.
1 hvede = ½ hvedebolle
Per portion:
Energi: 126kcal / 529kJ
Alkohol: 0 gram
Fedt: 1 gram
Kulhydrater: 23 gram
Protein: 3 gram
Kostfibre: 1 gram