hvidt hvede

Du læser en tråd i debat > kost

#1
hvidt hvede
kan man undlade at bage med alm hvedemel. synes brød bliver meget kalorie indholdt med hvedemel og ikke så mættende. så tænkte om man kunne bruge hvidt hvede i stedet.eller indenholder det det samme??
12 år17. april 2012 kl. 09:28
#2
re: hvidt hvede
Er der en grund til at du ikke bruger fuldkornsmel?
12 år17. april 2012 kl. 10:49
#3
re: hvidt hvede
pga kernerne :)
12 år17. april 2012 kl. 13:11
#4
re: hvidt hvede
plejre at bruge hvedemel og grahamsmel men tænkte vis man kunne bruge hvid hvede og grahamsmel er de jo sundere
12 år17. april 2012 kl. 13:13
#5
re: hvidt hvede
Du kan sagtens erstatte alm. hvede mel med hvid hvede - sådan rent bagemæssigt. Kaloriemæssigt er det ikke sikkert du vinder noget, men så vidt jeg husker er hvid hvede et fuldkornsprodukt som derfor mætter bedre.
12 år17. april 2012 kl. 14:36
#6
re: hvidt hvede
Jeg har lige googlet lidt og tyvstjålet dette fra en side :
De anbefaler at det kun er noget af hvedemelet der skiftes ud med hvid hvede..

De mest anvendte meltyper

Hvedemel
Hvedemel er fint udmalede hvedekerner, hvor kun frøhviden er anvendt. Hvedemel har en god bageevne. Udmalingsgraden er 60-75 %
Hvid hvedemel
Hvid hvede er en forholdsvis ny hvedesort på det danske marked og kaldes også for mild fuldkornsmel. Den er kendetegnet ved, at alle skaldele er bevaret, således at kostfiberindholdet er højt. Hvid hvede virker ikke grov som andre fuldkornsprodukter, så man kan opnå et bagværk med højt indhold af kostfibre, uden at brødet virker groft.

Til brødbagning med hvid hvede tilsættes hvedemel, for at brødet kan hæve.Hvid hvedemel kan anvendes til boller, brød, kager mm. som delvis erstatning for det almindelige hvedemel.

Der mangler undersøgelser af hvid hvedemels effekt på stigningen af blodglukosen (blodsukker). Brød bagt med hvid hvedemel kan derfor ikke erstatte rugbrød.
Spelt
Spelt er en gammel kornsort, som har vundet indpas igen. Speltmel giver stort set samme blodsukkerstigning som hvedemel, så i forhold til dette, er der ingen fordel ved at anvende spelt frem for hvedemel. Rent smagsmæssigt afviger spelt dog fra hvedemel.
Fuldkornsspelt
Fuldkornsspelt eller usigtet spelt er groft formalede speltkerner. Melet indeholder alle dele af kornet – også kimen. Bageevnen er lille. Udmalingsgraden er 100 %
Fuldkornshvedemel
Fuldkornshvedemel er groft formalet hvedekerner. Fuldkornshvedemel indeholder alle dele af kornet – også kimen. Bageevnen er lille. Udmalingsgraden er 100 %
Grahamsmel
Grahamsmel er finere formalet fuldkornshvedemel. Grahamsmel har en forholdsvis bedre bageevne end fuldkornshvedemel. Til brødbagning med grahamsmel og fuldkornshvedemel tilsættes ofte hvedemel, for at brødet bedre kan hæve. Udmalingsgraden er 100 %
Hvedeklid
Hvedeklid består udelukkende af hvedekornets skaldele, som er formalede og derfor meget fiberrige. Hvedeklid har ingen bageevne.
Hvede- og rugkerner
Hele, knækkede eller skårne hvede- og rugkerner indeholder alle skaldele. Disse tilsættes brød for at give en grovere konsistens og for at variere smagen.

Alle typer af kerner skal udblødes i koldt vand i 2-3 timer, koges i nogle minutter eller brødet skal langtidshæve, inden de kommes i dejen. Herved undgå man, at kernerne bliver hårde. Kernerne har ingen bageevne.
Groft rugmel
Groft rugmel er mel, hvor skaldelene ikke er sigtet fra. Rug danner kun lidt gluten, så brød bagt udelukkende med rugmel giver et meget tungt brød. Ofte tilsættes sigtemel eller hvedemel til rugbrød for at "lette" brødet. Udmalingsgraden er 100 %
Sigtemel
Er en blanding af rugsigtemel og hvedemel. Sigtemel har en god bageevne.
Havregryn
Havregryn anvendes mest som valsede gryn. Hele korn bliver valset, så kostfiberindholdet er højt. Udmalingsgraden er 100 %
Havreklid
Havreklid er havrekornets skaldele, der er formalede. Indholdet af kostfibre - og især de vandopløselige kostfibre - er derfor højt.
12 år17. april 2012 kl. 14:39
#7
re: hvidt hvede
hmm måske man bare skulle prøve og lave en dej og se hvordan de bliver
12 år17. april 2012 kl. 17:14


For at deltage i debatten:
Log ind
eller opret en profil, hvis du ikke allerede er medlem

Henter...
window.addEventListener("load", function(){ setTimeout(function () { if (typeof window.cookieconsent !== 'undefined'){ window.cookieconsent.initialise({ "palette": { "popup": { "background": "#444" }, "button": { "background": "#f0ad4e", // orange: "#f0ad4e", //"#14a7d0" //grøn: #5cb85c "text": "black" } }, "theme": "classic", "position": "bottom", "static": false, "type": "opt-in", "content": { "message": "🍪 Cookieinfo

Madital.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, analysere trafikken samt til at markedsføre vores website. Du kan til enhver tid ændre dit valg via vores ", "dismiss": "OK", "allow": "Det er fint", "deny": "Afvis", "link": " cookiepolitik.", "href": "https://www.madital.dk/om-madital/vilkaar-og-betingelser/cookiepolitik/" }, onInitialise: function(status) { if(status == cookieconsent.status.allow) { runScriptsRequiringConsent(); } }, onStatusChange: function(status) { if (this.hasConsented()) { runScriptsRequiringConsent(); } /*else { document.cookie = "_ga=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/"; document.cookie = "_gat_UA-1116525-1=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/"; document.cookie = "_gid=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/"; }*/ createCookie("cookieconsent_time","now",365); } }) } }, 1000); });