#2 af krysser (slettet)
Stegt bacon - kalorier?
Du læser en tråd i debat > kostkrysser (slettet)
#2
re: Stegt bacon - kalorier?
Bacon halverer ca. fedtindholdet efter stegning. Så en skive bacon med 4 g fedt vil have 2 gram fedt efter stegning, og derfor også færre kcal.
12 år19. februar 2012 kl. 18:34
KatiaK (slettet)
#3
re: Stegt bacon - kalorier?
Tak for info. Hvor fandt du den information? Jeg kunne tænke mig at for indført stegt bacon ind her i programmet. Her er jo bacon, rå bacon, men hvem spiser den rå?
12 år20. februar 2012 kl. 09:11
Malolle (slettet)
#4
re: Stegt bacon - kalorier?
Du har ret. Det ville være en god ide. Det samme gælder kød. Man kan finde det råt men der må ske noget med kalorierne når det bliver tilberedt, stegt kogt osv.
12 år20. februar 2012 kl. 09:28
Wolfgirl (slettet)
#5
re: Stegt bacon - kalorier?
Nej ikke med kød, for der er det hovedsageligt vand der forsvinder. Kalorierne sker der ikke noget med. Kødet vejer bare mindre i tilberedt form men der er stadig den samme mængde kalorier i det samme stykke kød som inden det blev tilberedt.
Dvs kødets energiindhold pr 100g også er HØJERE tilberedt end råt. Da det har modsat effekt ifht fx pasta når det bliver kogt. Da pasta vejer mere kogt og derfor har et lavere kcalindhold pr 100g. Det er bare det modsatte med kød.
Med bacon er det muligt at noget af fedtet løber fra men i kød der i forvejen er magert er det kun væske der fordamper.
Dvs kødets energiindhold pr 100g også er HØJERE tilberedt end råt. Da det har modsat effekt ifht fx pasta når det bliver kogt. Da pasta vejer mere kogt og derfor har et lavere kcalindhold pr 100g. Det er bare det modsatte med kød.
Med bacon er det muligt at noget af fedtet løber fra men i kød der i forvejen er magert er det kun væske der fordamper.
12 år20. februar 2012 kl. 09:47
lisa84
#6
jeg har læst at ca. 65% af fedtet forsvinder. om det er rigtigt ved jeg ikke, men det kunne da være fantastisk :D
9 år22. januar 2015 kl. 11:49
blåhval
#7
Har været til foredrag med en diætist, der sagde at et par skiver bacon ikke var noget problem, fordi så meget af fedtet bliver smeltet fra.
Vi steger dog sommetider røget skinke i stedet. Her skal man bare passe på, at det er en variant, der ikke er så salt.
Vi steger dog sommetider røget skinke i stedet. Her skal man bare passe på, at det er en variant, der ikke er så salt.
9 år22. januar 2015 kl. 12:19
Dibber2412
#8
Ikke tilføjet endnu
Lidt sjovt at finde en så gammel tråd, og der stadigvæk ikke er ført færdig stegt bacon på ..
Nogle der ved hvorfor ? :)
Nogle der ved hvorfor ? :)
4 år29. oktober 2020 kl. 19:17
Sund livsstil
#9
Ja, der kan man forestille sig næsten hvadsomhelst......komfuret gik i stykker.....panden, som var den eneste pande vedkommende ejede, blev defekt, og vedkommende fik aldrig købt en ny.....eller....
4 år31. oktober 2020 kl. 22:40
Jeg har prøvet at finde svaret på nettet, men det viser sig at det er umuligt.
Mvh.
katia