Nu kan det godt være, jeg spørg et meget dumt og uvidende spørgsmål, men hvorfor er hvede skidt?
Selvfølgelig påvirker 'hvidt' brød blodsukkeret ligesom raffineret ris osv, det er jeg klar over. Det er mere, hvorfor er alm. hvedemel skidt, hvis det er en del af rugbrød eller andet grovbrød? (Her tænker jeg f.eks. i surdej eller anden lille del, da det jo har gode bageevner)
Ja fuldkornshvedemel og alm hvedemel kommer fra det samme korn, men i fuldkornshvedemel er flere skaldele beholdt i melet. Det betyder at flere mineraler/vitaminer og fibre er beholdt
Jeg mener ikke mel er dårligt for kroppen. Så giv du dig da i gang med at bage, det er også så hyggeligt. Samt en stykke groft nybagt brød med lækkert pålæg, det er da godt.
Hvor mange gram kulhydrat, det er altid et svært spørgsmål. Det kommer meget an på dine mål, dit aktivitets niveau samt typen af motion der dyrkes, har også noget at sige.
Jeg har hørt mange sige, at så længe man er dækket ind af protein (~2 g/pr. kg BW) og fedt, så kan kulhydrat udgøre resten.
Selv følger jeg en kost, hvor specielt mit kulhydrat indtag reguleres efter aktivitets niveau. Har således en høj, medium og lav dag. De høje dage er høj kulhydrat (~220), moderat protein (~130 g) samt lav fedt, mens medium dagen er middel kulhydrat (~120-150 g), højere protein (~150+ g) og fedt (~40-50 g). Det lave dag består tilgengæld af ~50-75 g. kulhydrat, ~170 g. protein og 50-60 g. fedt.
Mængderne er baseret ud fra kropsvægt, men følger bogen: Lean Gains principles af Shelby Starnes.
#2 af M_A (slettet)
- & godt nytår.
- Jeg har nu brugt flere dage på at søge information om de forskellige typer mel... og det er begyndt at irritere mig, at jeg ikke kan finde svar på mine spørgsmål. -.-'!
Håber I kan hjælpe mig, så jeg kan få det ud af verdenen.
Som mange nok ved er hvedemel skidt.
og jeg ved at hvidt mel osv godt kan ende på maven, og jeg har brugt meget meget langt tid på at træne min mave op, så jeg vil nødig ende, hvor jeg startede.
Men jeg vil også gerne prøve at bage selv.
_
Pt. spiser jeg rugbrød, som ikke indeholder noget med hvede... altså fuldkornshvede eller hvedemel.
- Men er fuldkornshvede det samme som hvedemel?
Er det også et simpelt kulhydrat som hvedemelet er?
Og hvilke meltyper er sunde at bruge, eller er det bare generelt at mel ikke er godt for kroppen?
& hvor mange gram kulhydrater indtager I om dagen?
- i bogen spis maven flad siger de 100g om dagen - og når man bare vil vedligholde det 150g, da kulhydrater kendes for at sættes sig omkring maven... Men jeg tænker, at det kan da være lige meget om jeg så indtager 250g om dagen, hvis jeg stadig er i underskud med 100? ca. eller hvad?