ved opskrifter - mål af kcal, når samlet mængde svinder i vægt
Du læser en tråd i debat > kostAblanu
#2
re: ved opskrifter - mål af kcal, når samlet mængde svinder i vægt
Hvis du finder ud af, hvor meget vand der forsvinder, kan du angive dette med -x vand i retten - derved får du et lavere samlet gram-tal på retten, men lige så mange kalorier som før :)
13 år16. oktober 2011 kl. 23:09
er lidt i tvivl om dette er det rigtige forum, men nu prøver jeg at skrive ud alligevel
Jeg er sådan i tvivl om, hvordan man får talt de rigtig antal kalorier/gram, når man bruger opskrifter.
Jeg er fx. med glad for at lave en wok ret med hakket oksekød og en masse grønsager, men udfra opskriftsiden så der en samlet vægt/antal gram for hele opskriften, mens det færdige resultat af retten er langt lavere, da kødsaft og væsken i grønsagerne jo løber fra. Jeg har hidtil blot opdelt den samlet portion i fire ca. lige store mængder (laver altid til flere dage) og deler så det samlet indhold opskriften giver i fire og skriver det ind. Men vil rigtig gerne høre, hvad nogle af jer andre gør med den svindende vægt, da det ikke altid er muligt at gøre det på den led, og er bange for at få talt for lidt kalorier med, ved blot at skrive vægten af den færdige ret ind.
Håber i kan hjælpe :-)
vh