#1 af lykke18
pandekager
Du læser en tråd i debat > kostlykke18
pandekager
hej.. ville lige høre om der er nogle som har en god opskrift på madpandekager som er sund??
13 år13. juni 2011 kl. 11:04
Ablanu
#2
re: pandekager
Ikke direkte..
Men find en normal opskrift, erstat noget af hvedemelet med grovere mel/havregryn og tilsæt så evt gulerod el.lign.
Har andre en bedre idé, evt en god, afprøvet? :)
Men find en normal opskrift, erstat noget af hvedemelet med grovere mel/havregryn og tilsæt så evt gulerod el.lign.
Har andre en bedre idé, evt en god, afprøvet? :)
13 år13. juni 2011 kl. 12:25
Need2befit (slettet)
#3
re: pandekager
BANANPANDEKAGE!!!
Jeg puttede bare et æg og ½banan, men tror også man skal putte havregryn i... Det smaaaager så godt! :D
Jeg puttede bare et æg og ½banan, men tror også man skal putte havregryn i... Det smaaaager så godt! :D
13 år13. juni 2011 kl. 12:57
lykke18
#4
re: pandekager
kan man komme kød deri ??
13 år13. juni 2011 kl. 13:33
Need2befit (slettet)
#5
re: pandekager
I pandekagen O.o?
13 år13. juni 2011 kl. 13:38
lykke18
#6
re: pandekager
ja jeg søger en opskrift på madpande kager til kødfyld :) og gerne en opskrift til burgerboler vis du har det
13 år13. juni 2011 kl. 14:12
veile
#7
re: pandekager
His du bruger en almindelig pandekageopskrift men ikke tilsætter fedtstof, sukker eller vanille kan den fint bruges som madpandekage.
Hvis du erstatter melet med "hvid hvede" mel er de ekstra sunde og gode for blodsukkeret.
Hvid hvede er en hvedesort som har hvide skaldele. Hvid hvedemel svarer derfor til grahamsmel, men er helt hvidt. Det er desværre også ret dyrt.
Hvis du synes det er for dyrt kan du erstatte halvdelen af den normale hvedemel med grahamsmel eller sigtemel (rugmel)
Jeg bruger ikke selv en opskrift til pandekager. Det er noget med en god "top" mel i skålen (gætter på 500g) 4 æg, lidt salt og så mælk indtil konsistensen passer.
Du kan erstatte noget af mælken med øl (det lugter specielt men smager godt)
Hvis du erstatter melet med "hvid hvede" mel er de ekstra sunde og gode for blodsukkeret.
Hvid hvede er en hvedesort som har hvide skaldele. Hvid hvedemel svarer derfor til grahamsmel, men er helt hvidt. Det er desværre også ret dyrt.
Hvis du synes det er for dyrt kan du erstatte halvdelen af den normale hvedemel med grahamsmel eller sigtemel (rugmel)
Jeg bruger ikke selv en opskrift til pandekager. Det er noget med en god "top" mel i skålen (gætter på 500g) 4 æg, lidt salt og så mælk indtil konsistensen passer.
Du kan erstatte noget af mælken med øl (det lugter specielt men smager godt)
13 år13. juni 2011 kl. 14:31
lykke18
#8
re: pandekager
okay lækkert.. hmm vi skal have hjemmelaved burger i stedet.. men synes bare ikke jeg kan finde nogen gode sunde opskrifter på burger boller :(
13 år13. juni 2011 kl. 16:06
mariay (slettet)
#9
re: pandekager
Du kan lave disse boller, hvis de ikke skal spises i aften:
12g gær
1/2 L koldt vand
1 tsk sukker
1 tsk havsalt
1 tsk rapsolie
200 g havregryn
200 g graham el. speltmel
ca. 200 g hvede mel
1. rør gær ud i vand og tilsæt øvrige ingredienser. gem lidt hvedemel
2. rør dejen og tilsæt hvede mel efter behov.
3. dæk skål med film og put i køleskab natten over.
næste dag:
4. form 8 boller og pensel med vand.
5. put i ovn ved 200 grader i ca. 30 min.
hvis du beslutter at lave pandekager en anden gang, kan du bruge denne opskrift:
4 spsk sojamel
21/2 dl mælk, evt sojamælk
2 dl finvalsede havregryn
2 spsk knust hørfrø (kør frø i kaffekværn)
olie til stegning
1. rør mel ud i 2 d mælk
2. tilsæt havregryn og hørfrø og lad dej hvile i ca. 15 min
3. tilsæt mere mælk (dej skal ikke være flydende)
4. varm pande med olie og steg 10 små pandekager. Lad dem blive gyldne inden de vendes :-)
Go appetit :-)
12g gær
1/2 L koldt vand
1 tsk sukker
1 tsk havsalt
1 tsk rapsolie
200 g havregryn
200 g graham el. speltmel
ca. 200 g hvede mel
1. rør gær ud i vand og tilsæt øvrige ingredienser. gem lidt hvedemel
2. rør dejen og tilsæt hvede mel efter behov.
3. dæk skål med film og put i køleskab natten over.
næste dag:
4. form 8 boller og pensel med vand.
5. put i ovn ved 200 grader i ca. 30 min.
hvis du beslutter at lave pandekager en anden gang, kan du bruge denne opskrift:
4 spsk sojamel
21/2 dl mælk, evt sojamælk
2 dl finvalsede havregryn
2 spsk knust hørfrø (kør frø i kaffekværn)
olie til stegning
1. rør mel ud i 2 d mælk
2. tilsæt havregryn og hørfrø og lad dej hvile i ca. 15 min
3. tilsæt mere mælk (dej skal ikke være flydende)
4. varm pande med olie og steg 10 små pandekager. Lad dem blive gyldne inden de vendes :-)
Go appetit :-)
13 år13. juni 2011 kl. 16:48